TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Regeringens politik slår hårt mot de svenska studenterna, var 4e måste överväga att sluta pågrund av att de inte har råd. Detta är ett konkret resultat av den sittande regeringens politik. Studenters möjlighet att få a-kassa under sommar månaderna försvann vid årsskiftet. Detta medför att många studenter inte har möjlighet att studera.


Detta är kanske ett av de beslut som kommer få värst konsekvenser av alla förslag som den borgliga regeringen har infört. Nu skapas ett Sverige där inte alla kan studera och framför allt inte alla kommer att välja den vägen.


Sverige skall vara världens bästa land för studenter!!


Johan LundbergSjälv är jag antagen till en högskoleutbildning i Kalmar, men jag överväger att inte påbörja den. Detta beror inte på att jag saknar intresse, utan snarare på att jag är medveten om att det kan bli ett ekonomiskt problem. Detta inte bara under sommarmånaderna.
Återigen en "goddag-yxskaft"-undersökning har presenterats. Hur vore det om vi försökte sätta detta i ett sammanhang istället?

Vilka 25% av studenterna övervägar att hoppa av sina studier? Är det programstudenter eller fria kursare, är det svagpresterande eller högpresterande studenter? På detta har den s.k. undersökningen inga svar.

Min misstanke är att det är de 25% som har minst intresse för studierna som nu stimuleras till att göra annat. Under åratal av misslyckad socialistisk utbildningspolitik har universiteten blivit en förvaringsplats för allsköns latmaskar som inte har där att göra. Om dessa kunde förmås att göra annat kunde kanske kunskapsnivån höjas hos de återstående 75%. Det går inte att universiteten ska vara en slags lekstugor där människor kan driva omkring år efter år utan någon egentlig plan för hur de ska ta sig därifrån och ut i den riktiga värden. Universiteten ska inte, som under den bortröstade S-regeringen, missbrukas som en arbetsmarknadspolitisk åtgärd för att dölja arbetslöshet.

För den som tidigare arbetat är väl den "överhoppningsbara tiden" fortfarande 5 år och på 5 år ska man antingen ta sig igenom en masterexamen eller helt enkelt ägna sig åt annat. För studenter som aldrig arbetat är det helt orimligt att betala ut A-kassa, åtminstone om man ska låtsas att A-kassan är en försäkring vid oplanerad tillfällig arbetslöshet. En någorlunda begåvad student vet ganska långt i förväg när denne kommer att ta sin examen och har alltså gott om tid att söka arbete. Lyckas denne inte med det så ska kostnaderna för detta inte belasta A-kassorna, för de var aldrig menade för sådant från början.

Sverige är ett bra land för studenter, men det finns mycket kvar att göra. Först och främst måste kraven och kunskapsnivån öka, inte bara på universiteten utan redan från grundskolan. Ett annat förslag för att underlätta för studenter är att ta bort det hämmande och feltänkta inkomsttaket för studenter. Låt de studenter som vill och kan själva ta ansvar för sina egna liv utan socialistiska hämskor.

Har du sett "repetitionshäftena" som t.ex. KTH skickar ut inför terminsstart? Det är ren gymnasiematte och ändå får universiteten hålla på och lära ut sådant som en någorlunda motiverat student borde ha lärt sig i gymnasiet. Kvalitén på de svenska universitetsutbildingarna har sjunkit drastiskt de senaste 10-20 åren och det går inflation i examina då den bortröstade sosse-regeringen prioriterat kvantitet istället för kvalitét. Sverige kan helt enkelt inte konkurrera med massutbildade "masterexamina" som kanske motsvarar en kandidat eller sämre vid de stora elituniversiteten i t.ex. Indien och Kina. Där satsar man på kvalitét och det kommer att löna sig i längden.
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM