TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Kooperativa alternativ inom vård och omsorg växer så det knakar. Nya företag startar hela tiden, företag som har en stark värdegrund och en medkänsla som ett bolag ägt av en riskkapitalist saknar. Kooperationen är en bra utövare av vård och omsorg vi har sett det i många exempel vilket vi borde uppmuntra ytterligare.


Bolag som ägs av riskkapitalister är i princip uteslutande på marknaden på grund av att de vill maximera vinst och avkastning. Syftet skiljer de båda företagstyperna åt och vi som användare av offentliga tjänster måste ställa krav här.
Jag tror på en stark kooperation som är med och driver offentligverksamhet tillsammans med stat, kommun och landsting.

 

Vi måste uppmuntra fler att våga starta kooperativa företag i Sverige.


Johan LundbergOK, intressant, men vad menar du med kooperativ verksamhet i ditt inlägg? Hur ser t.ex. finansieringen och ägandeformerna ut?
Anställda som vill ta över verksamheten och driva den vidare i egen regi bör uppmuntras och stödjas av kommunen. Detta förutsatt att man möter olika kvalitetskrav.
Jag är nästan säker på att genomsnittsmedborgaren struntar i vilken driftsform sjukhus vårdcentraler etc har. Man vill ha en effektiv och fungerande vård där bemötandet är bra och en vård nåbar inom en rimlig tid.
Jag har tidigare skrivit om vår lokala vård där min vårdcentral ständigt ser ut som ett stockholmskontor kl 17 en fredag, helt öde. Man har heller aldrig några lediga besökstider, troligen pga man inte har några fasta läkare.
2mil bort, på landsbygden, finns en fungerande vårdcental där alla är nöjda (både anst och pat) och man har alla läkartjänster är fast besatta.
Den ena drivs av personalen den andra av "offentliga". Gissa vilken som är offetligdriven??
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM