TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

”Problemet med Sverige i dag är att det inte existerar någon politisk kraft som är stark nog för att genomföra en förvandling av den svenska modellen”. Detta skriver Sven-Otto Littorin i sin bok ”Den svenska välfärdsstatens uppgång och fall”. En bok som han rest runt med i Europa och föreläst om, syftet med boken var att misskreditera Sverige.


Det intressanta är att han idag försvarar den svenska modellen som han var så kritisk mot för bara några år sedan. Jag tror att han fortfarande är kritisk men att han har hittat en annan väg att nå sitt mål. Man ser mer och mer tydligt att moderaterna inte är de de utger sig för att vara.


Jag tror det kommer komma fler avslöjanden.


Johan LundbergVisst undrar man litet hur han tänker. Inte ens för en borgerlig väljare som jag är det lätt att förstå.

Littorin påminner i det avseendet om Mona Sahlin. Hon ville ju också reformera den svenska modellen. Men hon har blivit mer pragmatisk med åren å maktens vägnar.
Den skildring jag fått är att Littorins bok var en varningssignal till de nya demokratierna i öst att inte välja Sveriges väg. De har de tydligen inte gjort. Estlands ekonomi lyfter och det verkar som alla de andra nyblivna demokratierna snabbt kommer upp i västeuropas standard. Och de har inte följt den svenska modellen.

Hoppas Littorin läser om sin bok.
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM