TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Hillary Clinton är en stor favorit i det amerikanska presidentvalet om man vi svenskar hade fått välja. Vi kan även konstatera att Hillary har ett stort stöd i hela Europa. Men varför har hon det? Jag gillar Hillary för hennes värderingar vad det gäller skola och sjukvård, där hon driver linjen att de är till för alla och inte några få som idag. Men räcker det för att bli en så stor favorit?


Eller beror hennes popularitet på att hennes man var poppis i Europa? Eller är familjen Clinton det närmaste vi kan komma en amerikans kungafamilj?


Vad tror du?


Johan Lundberg2007-07-08, 00:50  Permalink
Andra bloggar om:  


Det beror till stor del på att svenska media alltid favoriserar vänsterns kandidater i USA. Rapporteringen är oerhört vinklad.

De flesta vet inte mycket om vad som skiljer Hillary Clinton åt från övriga demokratiska kandidater. Men fokus är på henne eftersom hon är kvinna och har ett känt namn.

Ni inom vänstern som gillar henne för sjukvårdens skull borde se vad Michael Moore har att säga om den saken i sin senaste film...
Du tror att media vinklar till vänsterns fördel när media är höger i Sverige? Har inte sett Moores senaste film men skall titta på den.

Tror snarare media vinklar Hillarys fördel på grund av att hon är ett kännt namn.
Media är verkligen inte höger i Sverige. Särskilt inte de SR.

I svensk utrikesrapportering framställs utländska borgerliga kandidater och politiker genomgående i negativt ljus, ofta som om de vore halv-psykopater, brottslingar eller idioter.

CLinton ÄR förstås intressant, men det finns många fler intressanta kandidater. Dessutom finnns det faktiskt ett republikanskt parti också, se ovan hur dess kandidater brukar framställas om de alls visas något intresse i Sverige.

När sedan högern vinner fattar ingen något och svenskarna tolkar det som att USA:s demokrati fungerar dåligt.

Moores film "Sicko" är intressant, full av felaktigheter och trams som vanligt men OK som debattstart. Hilary får sig en rejäl spark där bak.
SR är inte den enda media källan vi har i detta land, vi har ganska många fler. Det är ingen hemlighet att media är höger och framställer högern mer possitivt, titta på det senasate valet i Sverige 2006. Mätningar som har gjorts visar att högerblocket hade ett övertag.

Tror vi skulle må bra av fler tidningar som är socialdemokratiska.
Man kan diskutera länge om media är höger eller vänster, men ingen kan påstå att svensk media är neutrala vad gäller amerikansk inrikespolitik.

Full info finns på http://www.johannorberg.net/?page=articles&articleid=146, jag ska bara klippa in några höjdare:
"Gallup presenterade under valåret 13 opinionsundersökningar där Bush ledde och 6 där Kerry ledde. Rasmussens siffror visade att Bush var i ledningen 24 gånger mot Kerrys 15. Men ändå visade SVT:s urval att Kerry ledde dubbelt så ofta som Bush – 18 respektive 9 gånger!"

"I Agenda fick 14 personer som stödjer Bush uttala sig, men hela 27 sympatisörer till Kerry. Valvakan var det program som sämst representerar den amerikanska väljarkåren. Hela 21 intervjuade amerikaner ville ha Kerry som president, jämfört med 7 som höll på Bush."

Ja, undra varför svenska folket tycker om demokraterna och ogillar republikanerna...
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM