TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Männen i regeringskansliet tjänar i snitt 5 496 kronor mer än kvinnorna. Det är en löneskillnad på 15 procent visar en genomgång som Politikerbloggen har gjort. Av de 100 bäst betalda är bara 36 kvinnor. Männens genomsnittliga månadslön 38 626 kronor och kvinnornas 33 130.


Regeringen borde föregå med gott exempel och inte ha några skillander mellan könen. Men det är väll något som den sittande regeringen inte kommer göra något av. Jämnstäldhet är en fråga som ligger långt ner på regeringens lista.


Undra vad Reinfeldt hade tyckt om hans dotter fick 15% lägre lön än hans söner för samma jobb? Rättvist?


Johan LundbergJohan skriver: 'Undra vad Reinfeldt hade tyckt om hans dotter fick 15% lägre lön än hans söner för samma jobb? Rättvist?'

Problemet med könsdiskrimineringen kommer vi inte ifrån förrän vi lär oss att uppfatta alla människor lika och så måste alla tjänster tillsättas efter samma krav, oavsett kön, etniskt ursprung, religion etc.

Det går inte att könskvotera bort detta. Det går bara att ändra attityder, från förskola och hela vägen genom samhällskarriären.

Det går inte att peka finger åt någon. men det går att idiotförklara en arbetsgivare som värderar kön, etniskt ursprung, religion etc högre än kompetens.

Regeringen skall inte föregå med några goda exemple, den skall straffas enligt diskrimineringslagarna om den anställer med olika löneskalor beroende på kön i detta fallet.

Sen förstår jag mit inte på fackföreningarna som låtit kön gå före kompetens - om det är så du menar eftersom du tycker att regeringens skall visa oss andra hur man skall göra.

Nu vet man ju inte hur den här undersökningen är gjord och vad den mäter egentligen.

Är det så att en man med exakt samma tjänsteställning, ålder, utbildning, yrkeserfarenhet, språkkunskaper, frånvaro, förhandlingsförmåga, initiativrikedom m.m. som en kvinna har 15% mer i lön än kvinnan så är det en märklig lönesättning av arbetsgivaren.

Finns det däremot skillnader, vilket det alltid gör mellan individer, ska det naturligtvis också avspeglas i lönenivån.
Lika jobb lika lön, det är ganska enkelt. Jag tycker det är fel att bara för att jag är kille så skall jag tjäna 15% mer än tjen i rummet bredvid som gör samma sak.

Regeringen måste föregå med gott exempel.
Ja, beror skillnaden enbart på kön så tycker jag också att det är dumt.
Du ska ha 15% mer om du kan motivera det. Lika arbete är en myt. Alla är vi individer, även lönemässigt.
.
Ingen källkritik alls? Nu har det blivit ett rejält självmål..
De flesta på regeringskansliet är ju inte politiskt tillsatta, och är alltså anställda före regeringsskiftet. På exempelvis den tio-i-topp-lista som man publicerar är bara två nyanställda efter valet. Så ser det förmodligen ut med resten av listan också. Det är s-regeringens lönepolitik man studerar...
Som sagt var, vems politik är det man hackar på??
Tycker det är lika dåligt om (s) gör samma sak. Det är ingen skillnad mellan partierna här, lika lön för samma sorts arbete.
I vilket fall så är ju detta något som S-regeringen har ansvaret för. Det är under den tiden som de allra flesta på regeringskansliet är anställda (inkl. 8 av de 10 bäst betalda på listan).

Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM