TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Arbetsrätten kommer troligtvis bli en stor stötesten i regeringen då alla inte ställer upp på allianslinjen att arbetsrätten är ett fredat område. När centern, folkpartiet och moderaterna senare i år samlar sina högsta beslutande organ väntas tuff debatt om flera förslag om att rucka på arbetsrätten.


Vissa riksdagsledamöter så som fp:s Hamilton menar att man måste göra avkall på arbetsrätten för att bryta utanförskapet. Men använder Hamilton utanförskapet för andra syften?


Centern är det parti som hittills gått längst i kraven på ändrad arbetsrätt. I valrörelsen drevs kravet på särskilda ungdomsavtal och centerledaren Maud Olofsson har försvarat angreppen mot fackets agerande mot salladsbaren i Göteborg.

 

Måste vi ändra i arbetsrätten för att bryta utanförskapet eller är det ytterligare ett svepskäl för att kunna försvaga den anställdes possition?


Johan LundbergNej, Johan, alliansregeringen är inte onda och elaka, meningen är att skapa en bättre arbetsmarknad, för alla, för anställda, för arbetsgivare och för facket.

Det finns inga dolda avsikter. Regeringen talar klarspråk, det måste du väl märkt. Regeringen säger vad de avser att göra. Inget hemlighetsmakeri och inga dolda attacker mot facket.
En bra arbetsmarknad fungerar när facket, näringslivet och samhället sammarbetar, inte när en av dessa parter styr allt.

Den borgliga regeringen stärker näringslivet, försvagar facket och minskar samhällets roll i utvecklingen av näringslivet. vad blir kvar då? Jo ett starkt näringsliv vilket inte är en fungerande modell.
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM