TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Hushållsnära tjänster är ett service yrke som kommer att växa i Sverige precis som andra yrken som bedriver verksamhet mot hushållen så som snickare, målare och andra service yrken. Jag hoppas att vi socialdemokrater är med och utvecklar denna branch till en branch i världsklass.


Men vi skall inte använda våra gemensamma skattepengar till att ge familjer i Djursholm rabatt på hushållsnära tjänster. Däremot tycker jag att vi skall använda subventioner för att hjälpa de som behöver så som personer över 65 så att de personerna kan bo kvar hemma längre.


Det finns massor av utvecklingsmöjligheter för hushållsnära tjänster om vi sätter oss ner och börjar jobba med rätt saker. Den borgliga regeringens satsning på hushållsnära tjänster bidrar till större klyftor i vårt samhälle.


Johan LundbergProblemet är inte de rika Danderydsborna, problemet är att vitt arbete av lågavlönade personer belastas med 65 procent skatt. För att få denna utnyttjade svart arbetskraft in i det sociala systemet, så har riksdagen tagit detta beslut, nämligen att belöna dem som anställer vitt. Staten nöjer sig med runt 32,5 procent på lönen i stället för 65 procent.

Detta hoppas regering och riksdag skall gynna de utsatta lågavlönaden - men du ser bara att några få Danderydsbor (som idag kanske betalar svart) som kan övertygas att betala vitt som något dumt, fult och framför allt orättvist.

Orättvist för vem?

Lägger vi 2 miljarder av våra gemensamma tillgångar så anser jag att de skall användas klokt och hjälpa de som är i behov av stödet inte de som kan betala för sig själva.
De 2 miljarderna är väl något som regeringen hoppas på? Men detta avdrag kompenseras av att den som får avdraget redan betalat in 4 miljarder och får tillbaka hälften. Eftersom inflödet av skatt från hushållsnära tjänster idag är mycket litet så är ju hoppet, att detta arbete skall bli vitt.

Har du ingen förståelse för alla de fattiga som utför detta arbete genom refomen får tillgång till vårt gemensamma tryugghetssystem?

Om du vill att detta skall ske på något annat sätt? Hur?
Tänk om dom som kommenterar RUT-avdragen kunde komma ihåg ROT-avdragen och vara lite konsekventa?

Minska svartjobben.
Stimulera renoveringar och förbättringar.
Ökad sysselsättning.
Ja, ja ....

I princip var det samma Djurholmsfamiljer som kunde lyxrenovera med rabatt. Och lågavlönade med tung fastighetsskatt att dra runt hade ändå inte råd. En skillnad finns dock, då var problemet att hantverkarna hade kommit upp i sådan lönenivå att knappast ens rika privatpersoner hade råd att anlita dom vitt.

Var det rätt då och fel nu eller tvärtom?
I så fall, varför i Herrans namn då?

Ett starkt samhälle är ett som utnyttjar varje individs kompetens och möjligheter och tillåter och UPPMUNTRAR att vi hjälper varandra.
Annars kan vi lika gärna satsa på TV-program med Martin Timell.

Gör det själv tips, för hemmafixaren, med - låt oss kalla det, Robusta Ömsesidiga Transaktioner - s.k. RÖT-avdrag.

Skriv ett kvitto på HALVA arbetet, lägg till alla sociala avgifter, full moms m.m.
Betala andra hälften kontant och utan kvitto.

Så där!
Nu har vi på ett enkelt sätt åstadkommit en skattesubvention, som är robust och framtidssäker. Den ger inga gränsdragningsproblem avseende utförd tjänst eller bransch. Den ger ingen obalans vad gäller kön, ålder och etnicitet. Den ger inget politiskt bråk och är utan någon som helst extra administration eller ytterliggande kostnad för samhället.
Nästa vecka tar vi upp hur den som erbjuder sina tjänster redovisar, för att RÖT-avdraget inte skall ställa till med problem..
Johan, håller helt med dej,
och personligen ser jag också den paradoxala lösningen av skattesubventionen.

Det hela handlar om, att vi hjälper de med god ekonomi, som är svartlöne utbetalare.
Alltså de som är ekonomiska brottslingar, skulle man ju kunna säga.

Det paradoxala är, att just denna kategori ekonomiskt starka, får den hjälp, som dom skulle klara i alla fall, men har valt att betala svart.
Vad det gäller arbetstillfällena i stort, så fanns dom redan, men var osynliga, så jag tror faktiskt inte, att det ger fler tillfällen än tidigare.

Därför att en vanlig inkomsttagare har inte, eller väljer inte den ekonomiska utgiften.
Själva arbetet, är ett bra arbete om förhållandena är rätta och lön likaså.
Det är ett jobb som mycket annat och en försörjningsdel.

LiZa
Kan man inte införa en gräns för hur stor inkomst du får ha för att få göra avdraget, samt att om du är pensionär så får du också utnyttja av draget för hushållsnära tjänster?
Bo,

Det tycker jag var en idé att gå vidare med. Ett bra tänk!

LiZa
Bo Sundström: Ja, eller så kanske rika personer kan få en särskild symbol, kanske en stjärna eller nåt, som de alltid ska bära på sig. Så vet man vilka dessa fasansfulla människor är så att de tydligt kan sorteras ut från oss normala.

T.ex. kunde ju rika få betala extra moms i butikerna, tvingas betala för samhälleliga tjänster som är gratis för oss andra eller liknande.
Det finns tydligen inget som är så hemskt och fruktansvärt för en socialdemokrat som när ett politiskt beslut gynnar de rika.

Ingen behöver förlora särskilt mycket på det, ofta kan kostnaden för det allmänna vara försumbar, utan det sticker så fruktansvärt mycket i ögonen på sossarna när höginkomstagare gynnas av ett politiskt beslut.

Jante, någon?
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM