TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

263.000 personer har lämnat a-kassan sedan i höstas. Regeringens kalkyl riskerar därför att spricka, visar en ny rapport. Färre än väntat betalar den höjda a-kasseavgiften. Inspektionen för arbetslöshetsförsäkringen (IAF) har följt upp vad regeringens förändringar i a-kassan har fått för konsekvenser. Förändringarna handlar om dyrare a-kasseavgift och lägre ersättning i kombination med ändrade villkor för att få a-kassa.


Regeringen räknade med att få in 10 miljarder kronor på att a-kasseavgiften höjdes med högst 300 kronor i månaden vid årsskiftet. Men då räknade man inte med att så många skulle välja att lämna a-kassorna. Enligt IAF kommer staten i år snarare att få in 8,9 miljarder än 10 miljarder kronor, enligt di.se


Regeringen har gått ut för hårt i denna fråga och jag tror inte att de har kunnat tänka sig att höjningen av a-kassan skulle resultera i ett sådant avhopp.


Johan LundbergFör att regeringens beräkning ska överensstämma med verkligheten krävs det att försäkringen blir obligatorisk. Fast samtidigt är det väl så att regeringen har ett dolt syfte som ligger i att slå ut försäkringens legitimitet. Därefter är det fackföreningsrörelsen som får ta nästa sväng med den ekonomiska politiken, vilket bevisas av att man har tagit bort avdragsrätten.
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM