TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Det dystra opinionsläget för kd har orsakat en intern problematik då oron stiger i partiet. Oron över att inte vara kvar i riksdagen vid nästa val. Oron är befogad då KD dansar runt 3,5% i de flesta mätningar. En orsak till detta läge är att moderaterna dominerar regeringen och har tagit de flesta av de tunga posterna.


Jag tror att problemet kommer att intensifieras för KD men även för de andra små småpartierna i och med dalande opinions siffror. Det är inte lätt att leda en regering som tycker så olika i så många frågor. Men om KD står på sig kan de säkert få igenom vårdnadsbidraget vilket kommer bli nästa smäll i opinionen för regeringen.


Johan Lundberg"Enligt en Sifo-undersökning i september 2006 svarar 76 procent av dem mellan 15-29 år att vårdnadsbidraget vore mycket eller ganska bra. Bland dem mellan 30-49 år är två tredjedelar positiva.
Enligt en Sifo-undersökning i juni 2006 stöder 66 procent av åldersgruppen 30-49 år införandet av ett vårdnadsbidrag. I augusti
2006 presenterade tidningen Mama en undersökning som visar att 59 procent av mammorna i åldern 20-45 år uppgav att de önskade mer tid med barnen och 57 procent att de skulle ha stannat hemma längre med barnen om det funnits ekonomiska möjligheter till detta."

och

"76 procent av LO-kvinnorna kan tänka sig någon form av ersättning för vård av barn tills dess att barnet är fyra år."
Jag är emot vårdnadsbidrag då det vrider klockan tillbaka ett antal varv. Vi skapar ett samhälle där kvinnan är hemma och maken arbetar. Ett samhälle vi hade på 50talet.

Hur många av LOs medlemmar klarar sig på 4000 kr per månad? Vilka SACO eller TCO medlemar gör det? Inte många. Kanske de som har en man som tjänar mycket, men dom är inte så många.
Johan Lundberg: Uppenbarligen är de tillräckligt många för att förslaget inte ska vara en belastning för ett 4%-parti i alla fall, eftersom klart mer än 4% av befolkningen gillar förslaget.

Vad du tycker saknar ju som bekant betydelse för folkopinionen.
Om kd driver igenom förslaget om vårdnadsbidrag som förövrigt inget annat parti är för, så tror jag att de kommer att få det tufft.

DN hade en ledare i helgen som berörde ämnet, de ansåg att det inte var de konservativa krafterna inom partiet som drev förändringen som resulterade i att kd kom in i riksdagen igen. Det var inte länge sedan de var ett parti som stod utanför riksdagen.

Jag tror kd skall fokusera framåt och inte bakåt, så enkelt är det.
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM