TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

När det nu uppdagats att förundersökningen mot Håkan Juholt gett vid handen att det inte fanns några regler om hyran och att man egentligen avses ta upp hela hyreskostnaden så kan man tycka att drevet mot Juholt blev lätt överdrivet.

 

Kanske att det borde anordnas ett ytterligare, eventuellt något modifierat drev, mot de centerpartister som verkar ha haft svårt att förstå hur regelboken ser ut. Exempelvis har uppenbarligen två centerriksdagsmän betett sig ungefär som Håkan Juholt och landsbygdsministern Erlandsson sägs ha bott i en riksdagsmannalägenhet i ca 5 år efter att ha blivit statsråd. Och nya centerledaren Lööv hade ju också svårt att förstå regelsystemet när det gäller hennes och makens bostad i Stockholm respektive hemorten.

 

Vad sägs, pressen? Vore det inte värt ett litet minidrev, åtminstone?

 

Rolf L.2011-10-17, 13:25  Permalink
Andra bloggar om:  


http://namninsamling.se/index.php?sida=2&nid=5948

Namninsamling som kräver ursäkt av aftonbladet eller
Jan Helin.
Det fanns inga regler att förhålla sig till och reglerna utåt ändrades när detta kom i dagen.Läs Anna Ardin

Jag tänker också på centerns ledamot från Värmland
Erik A Eriksson som sålde sin bostadrätt men fortsatte under 8 månader att kvittera ut 6900 i månaden
Lena Mellin är redan igång med sitt nya drev mot HJ. Det nya drevet har anmärkningsvärt stora likheter med de liberala ledarskribenternas kampanj för att avsätta Maria Leissner som fp-ledare. Hon tvingades bort 1997, och hur det gick till vet väl Lena Mellin och de andra drevmakarna på Aftonbladet? Hon var ju nyhetschef på AB då. Det var stänmdiga upprepningar på temat att Leissners inkompetens som partiledare, och med den egna pressen mot sig, kunde hon inte hjälpa att fp sjönk som en sten i väljarundersökningarna. Vilket skylldes på henne, och inte på dem som i verkligheten hade skadat partiet.
Det är bara att konstatera att Helin fortsätter att ljuga. Han skriver på sin blogg "att Håkan Juholt tog ut dubbel ersättning för sin bostad i Stockholm av riksdagen".

Sanningen är ju att Juholt har fått, "inte tagit ut" HEL ersättning för sin bostad i Stockholm. Det är däremot riktigt att han har ersättning för dubbelt boende, men det är likväl bara EN bostad som han fått ersättning för.

Lite längre ner kallar Helin ersättningen för "bidrag". Dessutom tycker han ruskigt synd om sig själv, som är utsatt för ett "drev", och beskyller kritikerna för att vara "förblindade av journalistförakt". Det är han själv och Lena Mellin, och de kärriärister till journalister som lånat sig till drevet, skyldiga till. Det är dags för den mer hedersvärda delen av journalistkåren att visa att den finns genom att vägra arbeta under sådana chefer som Helin och Mellin. Så kanske förtroendet för journlalister kan återställas. Men det torde bli ännu svårare än att återställa förtroendet för politiker.

För ska sanningen fram så passade ju alla stora redaktioner på att hugga för sig, medan övriga partiers politiker hade en lite lägre profil - åtminstone utåt.

I sitt patetiska försvar för en korrumperad journalistkår (så ska journalistkåren kallas så länge vi inte ser några tecken på självsanering) låtsas Helin att journalister inte ör AKTÖRER i det som händer utan mer att likna vid ett sillstim som flyter med tidvattnent utan att ha fena att själva bestämma färdriktningen.

Helin tar hjälp av sin ledarsida att framställa dreven som en naturkraft och inte som resultat av AKTÖRER med hjärnor (eller saknar journalister hjärnor): ”Det är lika konstruktivt för en politiker att klaga på medierna som för en sjöman att klaga på havet”.

Journalister är människor och de får faktiskt ta ansvar för de gör. Det gäller även tidningsägarnas handgångna män och kvinnor: Chefredaktörer och ansvariga utgivare.
Rolf Lindell: Jan Helin har aldrig stått högt i kurs hos mig. Det var ju också han som i sin tidning gav Jimmie Åkesson en gräddfil i valrörelsen.
Hallå Pressen - det är fel väg.

Centerpartiet bör ta upp med sina egna regler och praxis och med Riksdagskansliet och själva gå igenom och rensa upp de förhållanden som du anger. Det är inte nödvändigt att låta sensationspressen sköta detta.


Rolf Lindell: gäller alla partier - även S?
ola möller om centern,aldrig har så många fuskat
http://www.s-bloggar.se/p/8zg80/aldrig-har-saa-maanga-fuskat--om-centerpartiet
Och på vad sätt har Lööf missförstått regelsystemet? Hon är skriven i hemorten, delar en lägenhet i Stockholm med sin partner och tar ut *halva* hyran för detta. Kritik mot henne bör väl dubbelt upp drabba Juholt!?

Centerpartisten som tog ut bidrag utan att ens ha en lägenhet lär dock vara förtjänt av både drev och åklagaruppmärksamhet.


Rolf Lindell: Nog var det litet förargliga oklarheter för Annie Lööf när det gällde folkbokföringen och användning av bjudbil i valrörelsen.
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.