TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

"Matrevolutionen är den överlägset bästa boken jag har läst i mitt liv. Inte för att den har en bättre story, eller för att den är mer spännande, skrämmande eller på annat sätt mer underhållande, utan för att den har världens bästa slut. Ett slut som betyder att jag kan äta mig mätt på god mat och samtidigt bli av med min övervikt. Dessutom har jag efter att ha följt bokens kostråd i två månader kunnat sluta med alla mina diabetesmediciner.

Den här boken borde tamigfan ingå i grundpaketet som sjukvården ger ut till nyblivna diabetiker, och den borde ingå i den allmänna läroplanen i grundskolan så våra barn får rätt bild av hälsosam mat. Det är dags att vända skeppet som de senaste åren seglat rakt in i ett aldrig sinande berg av överviktiga och diabetiker. Dagens kostråd, baserade på livsmedelsverket är skit från början till slut. Köp boken. Du kommer inte att ångra dig".Det är väl rätt väl känt att diabetiker med typ 2 alltid kunnat hålla sjukdomen i schack med diet....


Nina Drakfors: Vad menar du? På vilket sätt är det känt och med vilken diet?
Dietisterna på medicinklinikerna brukar kunna ge goda råd. Jag antar att det handlar om att äta fiberrik kost med långsamma kolhydrater och undvika de snabba. Då kan man klara sig utan tabletterna i ett antal år.


Nina Drakfors: Ja, lågkolhydratkost är ju vetenskapligt att det är bra för diabetiker och överviktiga. Men jag är inte så säker på att det har gått igenom i läkarkåren eller dietisterna men paradigmeskiftet kommer.

Och visst e det fantastiskt att diabetiker kan sluta med sin medicinering och får helt fantastiksa värden med LCHF?
Då är det väl inte så konstigt om man klarar sig ett tag med LCHF. Man undviker kolhydrater och det är ju just kolhydraterna som ombildas till socker i kroppen.

Sen är det väl omdiskuterat hur nyttigt det är att proppa i sig massor med fett i stället. Jag tror personligen på en mer balanserad kost.

Men att undvika sockerfällan är nog bra för alla.


Nina Drakfors: Balanserad kost av vaddå? Om du tittar på inläggen två doktorer så är den ena t.o.m. skeptisk till frukt då det kan ge bukfetma men ingen av dem anser att fett är farligt. Jag har själv gjort en resa från att varit fettskrämd till att äta riktligt med fet mat och i början trodde jag att jag skulle dö, så rädd var jag men jag hade inget val än att testa och det visade vara sig min stora lycka, jag fick mitt liv åter, inte bara att jag gick ner i vikt, utan mitt psykiska mående blev mer stabilt och jag hade mer psykisk energi. Sedan tror ju inte jag att man ska överdriva med fettintag såsom med allt annat.

Gällande socker så är det ju rena giftet. Jag köpte inget påskgodis till mina barn.

Gällande inslaget om överläkaren från Landstiget så anser han att kolhydrater verkar ha en toxisk påverkan på människokroppen, vet inte om han menar raffinerade kolhydrater eller mer anturliga såsom i underjordsgrönskaer.

Men många vet inte att kolhydrater finns tex i isbergssallad, lever mm

Det finns en man i sthlm som lär ut kostråd med 0 kolhydrater. Han har levt så i flera år och jag har testat det med och det funkar man mår väldigt gott och så rasade jag ner i vikt och åt god/naturlig mat.

Tack får dina åsikter, forsatt god Påsk!
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM