TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Efter att ha läst detta, så svara gärna på min fråga i ämnet på bloggens första sida!

Innehållsdeklarera skolmaten i Skara och varför inte i hela Sverige!

När jag går till affären och handlar så får jag med min vara en utförlig innehållsdeklaration. När jag skickar mitt barn till skolan och låter barnet äta av skolmaten, så vet jag inte vad den maten innehåller som mitt barn äter. Är det rimligt att inte veta vad maten innehåller som serveras i skolan? Vilka tillsatser innehåller maten, vilken form av fett, hur mycket socker eller aromämnen finns i maten? Det vet inte jag och det vet faktiskt inte någon politiker i Skara. Jag tror starkt att det inte finns en enda politiker i hela Sverige som vet innehållet i skolmaten som serveras och som de har ansvar över. 

Politiker har satt olika fina mål som hög kvalitet, så lite tillsatser som möjligt och ökad andel ekologiskt men ingen vet exakt vad skomaten innehåller. Det är för mig orimligt och absurt, att med våra skattepengar betala för något som vi bara med ord vet ska vara av hög kvalitet men därefter så får vi inte reda på vad den innehåller. Det kan mycket väl visa sig att maten är super men varför vill man inte innehållsdeklarera skolmaten? Så vi vet vad våra barn äter och får i sig. Det är för mig en gåta?! 

Att säkerställa kvaliteten i skolmaten skulle man enkelt kunna göra genom att innehållsdeklarera den till Skaras kommuninvånare och så får vi därefter ta ställning till om det är en mat av hög kvalitet med mera. Men den stora vinsten med att innehållsdeklarera maten är den ökade medvetenheten och kunskapen i vad mitt barn äter i skolan. Så får kommuninvånare mer makt över skolmaten, innan dess så svävar alla i ovisshet. Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM