TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

http://blogg.aftonbladet.se/barnfattigbloggen/

Jag har själv levt som ensamstående mamma, och varit arbetslös. Jag har själv varit utan utbildning och jag tackar gud för att vi haft en stark Socialdemokratisk politik, som gett mig flera möjligheter och chanser. Idag är jag ensamstående med tre barn men det är inte som det var förra gången. Nu har jag en utbildning och arbete, och jag kan inte säga att vi är fattiga. Men visst är samhället uppbyggt efter familjeperspektivet med två inkomster.

Jag kommer ihåg hur jag låg på nätterna och grubblade och oroade mig hur jag skulle ha tillräckligt med mat hemma, jag minns hur jag inte hade råd att köpa nya kläder till barnen, jag kommer ihåg hur jag grät när jag inte kunde betala mina räkningar och jag kommer ihåg hur jag ofta sa nej till olika sociala sammankomster, bara för att jag inte hade råd. Jag kommer ihåg hur jag kände mig ensam och förtvivlad. 

Det är inte schysst med ett högerallians samhälle, det kan ingen få mig att tro. Välfärden är till för alla och efter behov. Utförsäkrade från Försäkringskassan som tvingar människor till att söka socialbidrag är inte schysst, det är inte schysst att sänka ersättningar och sänka skatter för dem som har jobb, så att de som arbetar får det bättre, så är det i allefall tänkt men vi alla är förlorare när vi inte prioriterar välfärden och skatter som ska fördela våra gemensamma naturresurser.

Det är inte schysst att sjuka och arbetslösa ska få betala priset av skattesänkningarna!

Barnfattigdomen bör prioriteras istället för att sänka skatter! 

För övrigt så blir allt annat dyrare med den privatiseringshets som högeralliansen bedriver, tex bilskatten, facket. 

Tro inget annat det finns så det räcker till alla och varför ska det finnas så rika människor som skulle kunna försörja den fattiga delen av människor med mat, skamligt att vi har människor som svälter!


Tänkvärda ord Nina. Folk måste drabbas förtst innan de inser tydligen.
Men idag är det oerhört tragiskt för många och värre lär det bli.
Samtidigt som fler får förståelse för en empatisk politik
ju groteskare blir motsatsen.
D.v.s de som haft allt redan från början och sedan glider fram utan prövningar. Dessa kan ha en människosyn så man helt tappar hakan när man hör dessa.

Man förstår att de inte förstår nåt.
Behöver jag omtala att det är de på högerkanten som har denna attityd.


Nina Drakfors: Ja bertil sannerligen handlar det om en grotesk människosyn, man tappar hakan som du säger. I veckan så sa vårt kommunalråd i Skara, Charlotte Nordström (M) att de tuffare reglerna i sjukförsäkringen inte påverkat att fler tvingas att söka socialbidrag...vilken planet bor hon på? SKL har statistik som visar att 10% av dem som söker socialbidrag är utförsäkrade från Försäklringskassan. Det görmig heligt förbannad när man inte ens vill se hur sin egen politik slår undan fötterna på människor men högeralliansen är inte intresserade av socialpolitik, de vill bara sänka skatterna och vad är det för politik, jo just det glömde ju bort majorens skolpolitik herr Björklungd som tror att det blir bättre med att skriva in skolk i betygen, som om det skulle vara en lösning på skolans problem, jösses man häpna av bristen på analysering och helhetstänkande. och detta ska leda sverige in i framtiden, vad fasen t o m jag kan bli skolminister, det kan inte vara svårt att göra bättre än Majoren...t o m jag skulle kunna vara statsminister för det kan inte vara svårt att göra bättre än Reinfeldt, för det han gör är enkelt, det svåra är att göra det som skapar stabilitet och solidaritet, att skapa klyftor och rädslor och skattesänkningar kan ju vem som helst göra, det svåra är att bedriva politik ur ren kärlek=solidaritet och rättvisa.

Ha en trevlig helg

kramen Nina
Jag är lite nyfiken på rubriken, hur går det till rent mattematiskt när arbetslösa betalar skattesänkningen?

Eftersom de inte har någon annan inkomst än bidrag från arbetande så kan de väl rimligtvis inte betala pengar netto till de som arbetar?

Sedan på vilken nivå de arbetande ska betala för arbetslösa och sjuka är en helt annan fråga, men var tydlig i vilken riktning pengarna går och vem som betalar för vem.


Nina Drakfors: http://www.svd.se/nyheter/inrikes/skarpta-sjukregler-ska-betala-lagre-skatt_253673.svd

Duger den som förkklaring,eller ska vi hålla på och krumbukta hit och dit?
Man kan ju kalla det krumbukta men jag gillar inte när man misshandlar språket för politiska syften.
Ett exempel är tex slavlön (slavar har ju definitionsmässigt inte lön eftersom de är än ägodel) osv osv. (Jag har dock inte läst att du använder det begreppet)

Det SvD skriver korrekt är att mindre pengar går till sjukersättning, att pengarna flyttas från sjukersättning till skattesänkningar.

Det du skriver är felaktigt, att pengar flödar från de som är sjuka till de som får sänkt skatt. Pengarna går naturligtvis i andra riktningen och ändringen gör att man har minskat flödet av pengar från arbetstagande till sjuka.

På samma sätt är en sänkt skatt definitionsmässigt inte en subvention.

Detta är inte petitesser, språk och språkbruk är viktiga saker.
Nils: Nina har rätt när hon skriver att sjuka och arbetslösa får betala för skattesänkningar. Det finns massor sätt att se det på. En sida är att dom fattiga och sjuka betalar med sin hälsa och sina liv. En annan är att många av dom har betalat skatt under sitt arbetsliv och ofta jobbat för löner som ligger lågt jämfört med utländska eftersom dom har pressats med det argumentet att det ska bekosta välfärdstaten. Och nu får dom inget för det.

Sänkt skatt kan ses som en subvention. En subvention är ett statligt ekonomiskt understöd. Sänker man skatten för en tjänst så kan det liknas vid ett understöd.

Man kan säga att pengar flödar från sjuka och fattiga eftersom det i praktiken gör det. Man tar pengar från sjuka och fattiga för att bekosta skattesänkningar.

"Detta är inte petitesser, språk och språkbruk är viktiga saker. "

Det är petitesser för snack om språkbruket tar bort fokus från den viktiga frågan och det är att vi har en regering som endast satsar på dom som har det gott ställt. Dom satsar inget på dom som i praktiken skapar rikedomarna. Dvs dom som jobbar på golvet.


Nina Drakfors: Tack Thomas för ditt inlägg och förtydligade det sambandet jag ville att läsaren skulle förstå, jag instämmer i varenda ord su skriver och som du avsluta med det här att påpeka petitesser, det är som du säger ett knep för att komma bort från sakfrågan...ett värdigt samhälle tar han dom de som inte kan jobba och låter inte barnfattigdomen öka. Högeralliansens ända politik är att sänka skatter och därmed har man släppt allt vad socialpolitik heter, inga drömmar eller visioner.

Ha en bra dag..
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM