TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Här är hennes bidrag till kongressen.


"Trygghet viktigare än valfrihet.

 

Jag tror, att det är viktigt att vi socialdemokrater gör rätt analys av vår omvärld. När jag läste igenom diskussionunderlaget, fick jag intrycket att vi socialdemokrater tror, att en av de största framtidsfrågorna är växande krav på valfrihet. Jag vet, efter att ha mött många människor hemma i Skaraborg, att det är trygghet våra väljare vill ha. De vill inte behöva oroa sig för att göra fel val. De vill vara säkra på att deras barn får gå i den bästa skolan, att hela familjen får tillgång till den bästa sjukvården, att deras föräldrars ålderdom blir trygg. Det är naturligtvis så att våra väljare också vill kunna påverka sina egna liv, men de vill ha den socialdemokratiska grundtryggheten i botten. Det är viktigt att vi förstår att trygghet, kommer att fortsätta att vara en vikigare samhällsfråga, än valfrihet. Först när människor är trygga kan de också styra över sina egna liv.


Samarbete mot kvinnovåld i världen

 

Vi socialdemokrater säger att vi ska vara en tydlig röst för mänskliga rättigheter i världen. Vi har ett allvarligt jämställdhetsproblem i Sverige, som vi delar med resten av världen. Problemet är att överallt på vår jord, dödas varje dag, kvinnor av en enda orsak, och orsaken är att dom är kvinnor. Kvinnorna dödas av sina män.

Män som säger att de älskar sina kvinnor, men som ändå väljer att visa sin makt genom att våldta, misshandla och till och med döda den de älskar.

Mäns våld mot kvinnor sker överallt.

I min hemstad Skara dödades i höstas en 40 årig, 5-barns mamma på ett brutalt sätt av sin sambo.

I konflikternas Kongo används våld och sexuella övergrepp som vapen i kriget.

Håkan Juholt sa igår att miljontals kvinnor hade fått leva om de haft samma tillgång till fysisk trygghet som män och att problemet ska lösas genom samarbete.

Det socialdemokratiska partiet måste ta initiativ till detta samarbete genom att använda alla våra internationella nätverk till exempel EU, FN, ideela organisationer.

Vi måste starta nu"Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM