TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 
2011-03-21, 19:29  Permalink
Andra bloggar om:  


Radioaktivitet är inte särskilt farlig. Det behövs riktigt höga doser för att den ska ställa till skada. Så höga doser når vanligen inte utanför ens en totalhavererad reaktor.

Energipolitiken och beslut om vad som ske med kärnkraften borde inte grundas på den hysteriska rädsla för radioaktivitet som många människor har. Upplys i stället för att falla undan för mytspridning och hysteri!
Nina Drakfors: Jajajaj ska vi ha det tjafset, ja människan tål radioaktivitet...men tror du på fullt allvar att det inte är farligt i Japan just nu? Att maten är sund att äta som blivit konteminerad? Men Lars, åk dit och hjälp till då...och kom hem som en strålande människa...

Lars: Varför uppmanar strålsäkerhetsmyndigheten och UD alla svenskar att inte vistas inom en radie på 8 mil från de fyra exploderande kärnkraftverken? Det är ju strålningen de varnar för, inte för nya våldsamma explosioner.

Om den radioaktiva strålningen är nästan ofarlig varför har vi då en särskild strålsäkerhetsmyndighet?

Otrevlig ton i denna blogg särskilt av blogginnehavaren själv. Det finns en några S-bloggare som har denna självgoda och raljerande attityd parad med en del okunskap. en annan Bengt Sifverstrand. Som tur är finns det andra S-bloggare som är sakligare annars finns det inte mycket hopp vid nästa val.
Med de mätvärden som rapporterats från bl.a. Stockholm så behövs det 15 miljoner kubikmeter luft för att generera samma strålning som en vuxen människa.

http://sv.wikipedia.org/wiki/Becquerel

Det gäller alltså att se upp med Ninas utstrålning ;)
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM