TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Allvarligt, ni som förespråkar kärnkraft, ni kan ha den här skiten. Jag bryr mig faktiskt inte om att ni kärnkraftsälskare tar kärnkraften till en annan planet och bostätter er där men vi som kämpar och kämpat emot och som är beredda att leva på ett annat sätt, att skaffa oss en livsstil där energieffektivisering är ledord och inte kärnkraft, vi har inte förtjänat denna globala kärnkraftskris. Men ni som älskar och vill ha kärnkraften, ni som inte ser andra lösningar än kärnkraft. Ta er till Japan och se till att denna krisen inte blir global, ge ditt liv till kärnkraften, jag bryr mig inte om du dör eller vad som händer med dig, för uppenbarligen bryr du kärnkraftsälskare inte om annat levande här på jorden. 

Än har ingen dött av reaktorhaveriet.
Snarare visar detta, att en härdsmälta inte alls leder till någon katastrof. Det är fullt möjligt att klara även utan elkraft. Den stora katastrofen är människor som lever i sin drömvärld och dessutom blir drömmande politiker utan ett uns av kunskap.
Att 20.000 dör av jordbävning verkar sakna betydelse för vissa samhällsgrupper.
Stackars Nina... stackars kärnkraftsmotståndare... efter att i årtionden hävdat att minsta lilla fel kan orsaka OERHÖRDA KONSEKVENSER.

Så drabbas ett gammalt verk av alla tänkbara extrema fel samtidigt...

- En 9.0 jordbävning... bara 3 i den kända historien har varit kraftigare
- En 10 meter tsunami som slog ut *allt*
- 3-4 gigantiska explosioner som gör den mest förslagna terrorist avundsjuk
- Bränder
- 500 efterskalv
- Ett sönderslaget land med många samhällsfuntioner utslagna

...och trots allt detta fick du inte den där gigantiska kärnkraftskatastrofen du hoppades så innerligt på. Inget vatten till din kvarn. Inte undra på att du är upprörd och skriker i falsett.

När ens världsbild och verkligheten har olika åsikter vinner verkligheten varje gång. Det är sådant man lär sig i skolan...


Nina Drakfors: Du en sak ska du ha j..ä v klart för dig och det är att jag verkligen inte hoppas på någon kärnkraftskatastrof men som man känner sig själv känner man andra och du är inget annat än en manipulerade mörk svart negativ människa osm inte har något bra att ge andra människor i kärnkraftsfrågan, jo det enda bra med dina inlägg är att du visar hur kärnkraftsindustrin fungerar och tänker...så människor får se hur pengaidioter ser ut och hur verkligheten är för kärnkraftsälskarna. Du fick tyvärr inte mycket sagt i tv programmet debatt, så synd för jag vill verkligen att du ska visa åsikterna och dess galenhet, jag tycker att du ska ha ett helt program bara om dina åsikter när det gäller kärnkraften...Mänskligheten är värd att få veta sanningen och ännu vet vi inte DEt MK, så inbilla inte mig och andra det att du tror att vi sett slutet på Japans kärnkraftskatastrof....eller framtida katastrofer med kärnkraft, jag under min livstid har fått vara med om tre, varför skulle det inte bli flera? Du tror verkligen att mänskligheten kan kontrollera naturens krafter,, å japan som räknade med 4 mvågor och så kom det tio...bra räknat hörredu. Nej men snälla du när du är med i tv ta mer plats...jag lovar möts vi någongång i en debatt så ska du få mycket utrymme och jag ska bara sitta och le, för du fattar verkligen inte hur dum du ser ut
Jösses, vilken hysterisk kvinna. Tagga ner nu och låt männen fixa det här på ett lugnt och sansatt sätt. Allt kommer bli bra så du kan somna om.


Nina Drakfors: Ja, den frasen har tryckt ner många kvinnor under århundradet, härskarteknik så det bara stinker om det. Men du jag är inte rädd för att verka hysterisk SO WHAT! Männskor borde vara hysteriska över kärnkraftsindustrins lögner om säkerhet som inte existerar över Japans offer. Eller ännu bättre åk till Japan och hjälp till med kärnkraftskatastrofen, du som nu är så stabil och vettig och inget hysterisk, ta på dig räddningsuppdraget...och kom tillbaka med samma åsikter men det är väl som med så många andra, bara det inte drabbar mig så är det okej...men så resonerar inte jag...jag är vaken och levande och ser alldelse för väl vilka människor som inte tänker med hjärtat, utan som är fast i hjärnan som om den skulle säga alla sannningar.
Nina, jag tror faktiskt att du är ett internettroll som
någon Alliansföreträdare planterat på S-info.
Ingen, säger ingen, kan så totalt sakna empati för de tusentals dödsoffren i Japan som du gör.
Jag undviker att dra upp ditt debacle med ditt krav att din man skulle vara socialdemokrat.
Att du klarat av en socionomexamen säger mer om examinationskraven på socionomutbildningen än din duglighet.
Ska jag vara snäll så säger jag bara: skämmes ta mig fn!


Nina Drakfors: Åhhh ännu en som hoppar på mmig genom att säga hur inkompetent jag är i mitt arbete och hur jag klarade min utb, SÅ ovanligt hörredu, som om jag inte varit med om den härskartekniken innan, patetiskt!!!

Men då du är så anklagande så är det väl bäst att du förklarar dig, på vilket sätt saknar jag empati för dödsoffren i Japan? På vilket sätt visar jag min oempati? Mitt krav är förtfarande att min blivande man ska vara åt vänstern, varför inte och på vilket sätt är det fel att ha krav på vad man drar in i sängkammaren?

Vad exakt är det som gör att jag inte skulle klarar av att vara socionom?

Varför skäms du?

Bäst att du utvecklar dina svar lite, annars tror jag ju bara att du gör inlägg för att trycka ner mig och det är väl ingen sån människa du är? menar som vill trycka ner andra egnom att härska?

Min man är för övrigt död, hängde sig i vår källare, ska du inte ta upp det oxå så som vissa högerspöken gör...de bruakr säga att, ja du kan säker fantisera ihop nått själv.
Du saknar empati eftersom du bara koncentrerar dig
på kärnkraften som så vitt jag vet ännu inte skördat några dödsoffer ännu i Japan.
Socionomer finns det rätt många av som dessutom fallit i genusmantrat vilket drabbar oskyldiga familjer.
Härskarteknik är Tiina Rosenbergs (?) gebit.
Jag skäms för att seriösa socialdemokrater blir lidande av din okunskap.
Jag vill verkligen inte diskutera din mans död, det är din ensak.
Men en stilla undran: förstår du verkligen inte att du framställer dig själv som en stor .....
Och det är inte härskarteknik!


Nina Drakfors: http://www.gp.se/nyheter/sverige/1.576621--gubbvarning-pa-karnkraft-

Heja Nina!! Det finns inget försvar för kärnkraft och de som tycker den är så bra kan ta och åka till Japan och sanera skiten.


Nina Drakfors: Instämmer, låt de som förespråkar kärnkraft åka till Japan...
Elisabeth Hellman: "Heja Nina!! Det finns inget försvar för kärnkraft och de som tycker den är så bra kan ta och åka till Japan och sanera skiten."

Gärna det... om ni åker till Kina och sanerar *er* skit...

http://www.dailymail.co.uk/home/moslive/article-1350811/In-China-true-cost-Britains-clean-green-wind-power-experiment-Pollution-disastrous-scale.html

/micke

Nina... med kärnkraftsmotståndare som du behövs jag knappt. Att du så totalt kan strunta i offren för katastrofen bara för att ventilera din frustration över att Fukushiam I bevisade dig fel talar sitt tydliga pråk.

Säg som det är: du är tvärförbannad för att katastrofen uteblev. Fukushima I har just bevisat dig fel. Du står inför total kongitiv dissonans... din bild av verkligheten har raserats. Inte undra på att du svär och gormar...
Vad är det som gör alla att vänster alltid, alltid blundar för fakta? Så trött på alla fascister som gapar och ljuger.
Hej igen, Nina
Vi har inte så mycket mer att säga varandra!
Fredagar på jobbet vid fikapausen brukar vi ha en liten stund roliga timmen, gissa varvi brukar hamna?
Jo, på s-info och där leder visserligen Monica Green men du är inte så långt efter.

Om jag vore moderator för s-info skulle jag definitivt outa dig.

Följer du med?
Förstår du?


Nina Drakfors: Jag känner mig hedrad :))) att ni lägger tid på lilla mig...Kram
Säkert fruktlöst detta men:
Jag har varit med om två kärnkraftskatastrofer under mitt liv, och läst åtskilligt om en tidigare.
En av dessa orsakade 4000 dödsoffer, eller snarare beräknas kunna ge detta på sikt (enligt FN).

Så sent som förra året omkom 75 personer i en allvarlig kraftverksolycka i Ryssland, och stora områden förorenades när ett vattenkraftverk fick fel på en generator som sprängdes - som tur var höll dammen (det var denna gång inte så stor risk för att den skulle brista heller).
Jag såg knappt till information om denna olycka i svensk media - varför inte ?

Jag vet förstås svaret: Radioaktivitet finns runt om oss och är naturligt, men det syns inte, luktar inte och är inte intuitivt att förstå. Det krävs att man söker kunskap om detta för att förstå det - det är inte lika lättfattligt som vatten som rinner, vind som blåser eller till och med kol som brinner - därför är det alltid enklare att bli rädd och osäker och gå på "magkänslan" än att söka kunskap och fakta...

Så jag kommer inte ens försöka övertyga dig om att denna olycka, hitills (det är inte över än) faktiskt är väldigt mild jämfört med den oerhörda katastrof som drabbat Japan (där också bla en kraftverksdamm har brusit och spolat bort 1700 hem - också som ett annat exempel på farlig energi).

Jag hoppas bara du inte går omkring och är orolig för alla saker som du känner att du inte förstår hela tiden och på det sättet går omkring och mår dåligt - skaffa kunskap så kanske du isf slipper det - även om du sedan kan göra ett val att vara för eller emot ngt...

Vad gäller konskevenserna av olyckorna Fukushima så är jag inte så orolig för globala konsekvenser - även om det som sagt inte är över och tex ett kraftigt efterskalv och/eller en större brand kan ge stora effekter så handlar det om mer lokala sådana - nog så allvarligt, men ändå...

/K


Nina Drakfors: http://www.youtube.com/watch?v=Lio-P47CdzE

http://www.youtube.com/user/astonisher1#p/c/5/ijfsuIls2dk
http://www.youtube.com/user/astonisher1#p/c/6/-gW7U4VVKYM
Jag håller på dig , Nina!

Kärnkraftskramarna lindar in sig i sin egen retorik, då vi inte ens har sett början på kärkraftskatastrofen. Det har redan dött ett antal räddningsarbetare av radiaktivitet och fler kommer att dö av sina skador senare.
Vad kränkraftshetsarna inte verkar fatta (eller vill fatta ?) är att folk dör i årtionden efter en kärnkraftskatastrof av leukemi och andra cancerformer. Olyckorna gör även stora landområden obeboliga i decennier efteråt.
Men, vad gör det? Så länge kapitalet och energibolagen får vad dom vill? Det är väl så kapitalisterna vill ha det? Kapitalet före människan. Heja Reinfeldt & Co.

(Ps. Håkan, ett tips på vägen - ta nu tydligt avstånd från utbyggnaden av kärnkraften. Låt nedläggning av barsebäck vara ett steg på vägen mot ett kärnkraftfritt Sverige)


Nina Drakfors: Man säger att va åldern bli man vis men man glömmer att en dumbom gör allt i repris och kärnkraftsälskarna lär sig tydligen inget på Tjernoby, Harrisburg och nu Japan.

Tack Sven, skönt att höra en röst med insikt och krismedvetenande
"Nina Drakfors: http://www.youtube.com/watch?v=Lio-P47CdzE

http://www.youtube.com/user/astonisher1#p/c/5/ijfsuIls2dk
http://www.youtube.com/user/astonisher1#p/c/6/-gW7U4VVKYM";

Eeeh, Nina? Är det där ett representativt axplock av källor som du "inhämtar kunskap" ifrån?
Inte undra på att 'S' är på väg att förpassas till "politikens sophög".

För övrigt hade jag inte heller haft något emot att åka till Japan och hjälpa till, det ligger till och med inom mitt kompetensområde...eller måste vi göra en genusutvärdering av katatrofhjälpsändingarna först?
Nina Drakfors: de e så underbart när man får kärnkraftsälskarna att läsa vettiga saker, varsågod. Men Du ta och åk, bli en hjälte som de andra Japanska männen som i dagsläget får offra sina liv, http://www.aftonbladet.se/nyheter/jordskalvetijapan/article12752090.ab
Är det välstånd som är en förutsättning för välfärd eller tvärtom?

Jag tror att välståndet kommer när man har god välfärd. När folkets trygghet och välfärd är god så gror det ett välstånd ur detta. Att välfärden skulle sippra ner i folklagren är bara en lögn för att underlätta för storföretagens imperialism.

Alltså ska männsikans välfärd komma före storföretagens välstånd och med det miljö före kapitalet.


Nina Drakfors: En väl-färd i livet kräver människor som inser dess betydelse. Jag instämmer i dina åsikter om att storföretagens välfärd gått före allt annt och vi måste vara starkt motstånd mot detta Ha en bra lördag Kram
@"Sven Dufva":
När det gäller vad man "fattar".
Om du nu skall gå ifrån känsloargumenten och in på mer faktabaserad argumentation så är det ett par punkter bara:
1. INGEN i Japan har hitills dött direkt av radioaktivtet - de räddningsarbetare och kärnkraftsarbetare som omkommit har gjort det av adnra saker, bla som en direkt följd av den ena vätgasexplosionen.
2. Fok dör hela tiden i leukemi eller andra cancerformer !
Efter Tjernobyl beräknas antalet cancerfall i Europ öka med 16000 (leukemi) och 25000 (andra) fram till år 2065 pga just olyckan i Tjernobyl. MEN då kommer samtidigt över 200 000 000 människor dö av cancer av andra orsaker - olyckan orsakar alltså mindre än 0.02%'s ökning !
Vi skall självfallet sträva efter att sänka antalet cancerfall, men ALLT har en risk.

Hur många dog pga den brustna dammen i Ungern förra året då rött giftigt slam nästan nådde Donau och drog igenom ett antal byar på vägen. Hur stora områden förstördes där för årtionden framöver ?
Lastar ni vindkraften, som behöver aluminium, för detta ??

Kapitalet/Makteliten är en helt annan frågan än kärnkraftens vara !

Vattenfall har förvisso kärneaktorer tex, men även vattenkraft och vindkraft - tror du dom skulle få mindre inflytande om man byggde jättelika vindanläggningar (om det nu hade varit möjligt i realiteten att ersätta alla de GWh vi behöver) som ägdes av dom ?
Nej det är en helt annan fråga !
/K
Hej Nina,

Det är väldigt intressanta youtubelänkar du hänvisar till. Jag undrar om det finns fler av Alex Jones åsikter du delar än de som du hänvisar till?

Exempelvis New World Order samt "sanningen" bakom elfte september?


Nina Drakfors: det är väl märkligt att kärnkraftsälskarna gör altl för att misskreditera mitt omdöme och jag har väl inte alla sanningar om verkligeheten och inte du heller, eller hur, eller är du en sådan som tror dig redan veta alla sanningar som finns i världen? Räkna inte mig dit men en sak vet ajg och det är att kärnkraften är farlig och inte säker...om det vore så enkelt att den var säker, varför assisterar inte hela världen Japan just nu med sina helikoptrar och hjälper dem? De har ju trots allt brist på helikoptrar men ingen vill bege sig ditt och offra sitt liv eller hälsa.

http://www.nyteknik.se/nyheter/energi_miljo/karnkraft/article3130554.ece
Nej, jag är bara nyfiken. Jag har inte nämnt något om kärnkraft alls i min fråga. Bara helt enkelt nyfiken vad du har för åsikt. Du väljer ändå att länka till Alex Jones och jag undrar helt enkelt om du delar fler av hans åsikter utöver de som framkommer i dina länka


Nina Drakfors: Berätta då vilken fråga du är speciellt nyfiken på. Det bruakr vara så att när kärnkraften diskuteras så börjar kärnkraftsälskarna diskutera min personlighet och mina andra åsikter som om dessa åsikter skulle innebära att jag inte har något vettigt att tillkomma med i en kärnkraftsdebatt...märklig resonemang och därav reagerade jag på ditt inlägg. Jag har bloggat i snart fem år och det äromöjligt för mig att veta vad du syftar på. Ibland lägger jag in länkar för att jag tycker det är intressant att tänka vidare kring eller för att bryta allt det här normala enda sanningen tänkandet. Mvh Nina
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM