TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Till skillnad för kärnkraftsförespråkarna, så tror jag inte på kärnkraften som en frälsning på jorden.

Tyvärr har Japan fått stå som exempel på att det finns inget som är säkert med Kärnkraftsverk. Människorna är det åter som drabbas, av kärnkraftsindustrin budskap att de är en säker framtid att bygga kärnkraftsverk. 

Men jag har tidigare påpekat och pekat på risken att bygga kärnkraftsverk vid kusten och då inte bara på grund av tsunamis, utan även på grund av att forskare varnat för, att havsnivån kommer att höjas och vad händer då med de kärnkraftsverk som ligger vid kusten? Fler katastrofer av den kalibern som händer i Japan är att vänta, enligt min åsikt och bedömning. 

Människans förmåga att ha en helhetssyn och kunna förutse allt som kommer hända, är begränsad. Trots att vi visste att Japan är kraftigt jordbävningsdrabbat land, så placerar man kärnkraftsverk där med finansiering från USA?! Hur är mänskligheten funtad? Vi har tydligen alla en omedveten önskan om självmord. För det är ju just så vi lever, riskabelt med kärnkraftsverk. Det finns inga säkra, trygga kärnkraftsverk. Allt med kärnkraftverk har en potential att ödelägga liv på vår planet. 

Det som framför allt präglat de som förespråkar kärnkraft är ofakta, okunskap och en psykos i den form av att de verkligen tror att kärnkraftsverk inte är farliga. Kärnkraftsförespråkarna tror på fullaste allvar att kärnkraften är frälsningen på jorden och att det ska lösa våra energiproblem. Jag tror inte på kärnkraftsverken som en frälsning, utan mer som en kraft som kan komma att ödelägga allt mänskligt liv på jorden. Det finns inga skäl att bygga mer kärnkraftsverk och det finns framför allt, inga skäl till att överlämna ett radioaktivt avfall som vi inte har någon slutförvaringslösning på. 

Så för mänskligheten skull, måste vi inse att det är på tiden att alla av oss inser, att kärnkraften inte kommer rädda oss ur någon energikris eller oljekris. Dags att börja tänka om och tänka bättre. Dags att börja förändra ditt liv och göra den energieffektiviserings som du kan och använda den miljövänliga el som du har. Säg nej till kärnkraft och nej till högeralliansen kärnkraftsvänliga politik, där högeralliansen har öppnat upp för att privata intressen ska få bygga kärnkraftsverk i Sverige. Vi behöver bedriva en politik som är en stark motståndare mot kärnkraften och då finns inget annat än en vänster majoritet.

Nina Drakfors, Socialdemokrat

Nina Drakfors
stationsvägen 4
53273 varnhem 
0511-62820
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM