TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Sjukvård enligt The Amerikan Way?

 

Sverige/högeralliansen är på väg att införa en Amerikans modell i sjukvården. Det som symboliserar detta är modellen av beställare och utförare. Där vinsterna är det centrala och skapas genom att förskjuta kostanden. Den Amerikanska sjukvården är dyrast i världen och långt ifrån bäst. Svensk sjukvård är faktiskt både billigare och bättre än Amerikans i dagsläget. Så varför vill då högeralliansen införa mer The Amerikan way och tillåta privatisering men obegränsat vinstuttag? Varför står USA så högt i kurs hos högeralliansen så att de vill bedriva copycat i svensk politik? Är det inte bättre att utgå ifrån vad som är svenska folkets bästa? Här anser jag att sjukvården är ett sådant område som måste fredas från privatiseringshetsen och vinstutdelning. Det går att förbättra och effektivisera utan att stora bolag ska ta över. Det man bör ha in minnet är att den svenska offentliga sjukvården inte är dyrare eller sämre än Amerikas i dagsläget, tvärtom den är billigare och bättre, men för hur länge? 


I ärlighetens namn så ska jag delge att jag inte är emot privata alternativ men då anser jag att de ska bedrivas demokratiskt och rättvist, den kooperativa formen är alldeles utmärkt, och jag anser också att vinstuttag med aktieutdelning är förödande för den svenska välfärden. I dagsläget är det Moderat ideologisk politik som bedrivs i Sverige, allt och alla ska privatiseras, bara kungahuset är tydligen fredat. Vilket för övrigt är det enda jag tycker vi ska sälja ut, vad fyller kungahuset för syfte i den svenska välfärden?

 

Nina Drakfors, Socialdemokrat


http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/amerikanisera-inte-sjukvarden_5955085.svd

 

Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM