TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Rapport från kommunfullmäktige 28 februari
1 mars, 2011

Ett möte utan några stora debatter. Det var gott om motioner, Vänsterpartiet har motionerat om gratis mjuka linjen för barnfamiljer och tillsammans med S och MP om att underlätta möjligheterna till cykel och gång i Skara kommun. De rödgröna hade också en gemensam motion om att inte bomba dricksvattentäkten Vättern och en om översyn om habiliteringsersättningen till personer med funktionshinder. Övriga motioner var två från SD, ingen om invandrare utan om god djurhälsa vid upphandling (något som redan finns i Skaras upphandling) och om gtatis trygghetslarm för äldre (som blir svårt att genomföra då SD röstade nej till skattehöjningar). Alla motioner remitterades till kommunstyrelsen.

Nina Drakfors, S, hade en interpellation till KS-ordförande om bruk/missbruk av receptfria läkemedel. Charlotte Nordström besvarade frågan sakligt men kunde inte hålla med Nina om att det är ett probelm. Nina ville som slutgest överlämna en skrift till Charlotte om frågan men Charlotte ville inte ta emot denna gåva utan menade att hon redan hade boken.

Martin Johansson, V, frågade i en interpellation omsorgsnämndens ordförande om brukare eller anställda inom hemvården blivit tillfrågade om de vill införa kundval enligt Lagen om valfrihet. Erik Kvarndal vägrade att svara på frågan och sa att beslutet redan var fattat och att han inte ville ha mer diskussion om det. Martin svarade med att det innebär att de enda som vi vet vill privatisera vården är politikerna eftersom några andra inte är tillfrågade. Malin Larsson från MP avslutade debatten med att säga till Erik att hon ansåg det var respektlöst att inte svara på interpellationen i Kommunfullmäktige.

Den stora punkten i dagordningen var sedan Demokratiberedningens förslag till program för delaktighet och inflytande. Alla partier utom SD var i stort överens om innehållet som röstades igenom. SD hade uppenbara problem med de skrivning som handlade om mångfald och pratade om psuevdo-vetenskaplig genusteori. Det var första gången i KF som deras rasistiska åsikter sken igenom, det verkar som att de kommer att jobba hårt för att alla inte ska bli delaktiga i samhället, mångfald och integration är det som de först riktar in sig på.

http://skara.vansterpartiet.se/


 Psuevdo-vetenskaplig genusteori har väl inget med rasism att göra utan är faktiskt nåt som seriösa debattörer diskuterar inom akademiska världen.

En annan reflektion jag har om din blogg är att du tycks vara intresserad av olika alternativa synsätt. Där har du också psuevdo problem. Även om det finns säkra bevis för att tex alternativa medicinska lösningar inte hjälper så tycks du vara en anhängare av detta. DET är farligt!
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM