TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Gymnasiereformen innebär stora besparingar för högeralliansen. Är det ytterligare en besparing av skattemedel för att bekosta skattesänkningarna? Vi har ju sjukförsäkringen som ett tidigare exempel.

 

SKL:s ordförande Anders Knape har i en skrivelse till regeringen påpekat att de allmänna bidragen till kommunerna i höstens budgetproposition innebär att: de allmänna bidragen till kommunerna kommer att minska med 4 miljarder under de kommande fyra åren enligt följande: 2012 med 675 miljoner, 2013 med 895 miljoner, 2014 med 1360 miljoner och 2015 med 1930 miljoner kronor. Effekten av detta kommer att bli minskade antalet lärare med flera tusen. Enligt uträckningar som SKL utfört motsvarar besparingarna cirka 4000 lärartjänster på heltid. Jag undrar hur ska detta sluta, syftar då på att vi har en högerregering som prioriterar skattesänkningar före välfärden. De säljer ut skolan, vin och sprit mm för att deras ideologi är att det statliga ägandet ska vara obefintliga. Vad vilja högerpolitiker med Välfärden, ska den bekostas av var och en efter förmåga eller är det snart dags att introducera ännu mer privat sektor i vår gemensamma välfärd?

 2011-01-26, 19:19  Permalink
Andra bloggar om:  


Har du tex. kollat upp kommuners och landstings vinster och därmed insett att det är dom som styr mycket av vad som satsas?

Kommunernas samlade överskott var i 2009 11,7 miljarder kronor, vilket är en förbättring med 4,7 miljarder jämfört med 2008.

Landstingens resultat var 2,8 miljarder kronor, en förbättring med nästan 1,9 miljarder. Femton av totalt tjugo landsting och regioner gick med vinst.
Nina Drakfors: Fråga ordföraren anders knape som anser att det är så
Jag frågar dig. Det är din blogg. Varför skall man ha mer pengar när man redan har?


Nina Drakfors: Då menar du att Skls ordförande har fel och behöver korrigeras? Hahaha inte den enda moderaten som har fel...de är bra på att göra fel och tänka fel och vara fel, fel, fel, fel, finn fem fel
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM