TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

http://www.aftonbladet.se/debatt/article8461352.ab

 

Läser hans artikel och det slår mig att han som läkare haft brister, då han själv säger att han alldeles för lättvindigt skrivit läkarintyg, på grund av att han inte hade den professionella förhållningssättet, utan föll för påtryckningar, enligt hans egen utsago.

 

Tänka om jag skulle ha samma inställning som honom i mitt arbete, ska vi sluta ge folk socialbidrag då? Bara för att jag alldeles för lätt beviljar bistånd?

 

Jag tycker att han ska ta och fundera på varför han inte hjälpte patienterna som han träffade . För inte är det hjälp att sjukskriva någon som inte ska vara det. Svagt, men jag har sagt det inna, läkarna är inte gudar och han har rätt i en sak och det är att man som individ har ansvar för sin hälsa. men vi alla har ansvar att hjjälpa dem i vården som inte kan det och öka deras ansvarskänsla samt hjälp/stöd till att hitta strategier.

 

tummen ner ger jag denna person...som uppenbarligen inte tagit sitt arbete på allvar och som nu tycker att det är bra med utförsäkringarna.

 

 

 

 Nina,

Är det så att i din värld ska alla få vara sjukskrivna så länge dom själva önskar ?
Inget slutdatum på längden på sjukskrivningen?
Inte ifrågasätta om att någon fuskar eller simulerar ?
Läkaren som arbetar dagligen med dessa frågor måste väl ändå har lite insikt vad det handlar om, eller hur?
Min brorson som arbetar som läkare på Danderyds Sjukhus tycker att Alliansen sjukreform har varit värdefull, för som han säger "nu syns människan som en enskild individ, och ett som en del i ett homogent kollektiv.
Min brorson tillhör de 5% av läkarkåren som kommer från arbetarklassen.
Om du visste vad vi alla släktingar är stolta att han lyckades bli läkare.Nina Drakfors: Du väljer att se det du ser och du läste nog inte mitt inlägg riktigt ordentligt. Jag tycker att det är fel att läkarna skriver läkarintyg på grund av påtryckningar, så som läkaren i artiklen uttryckte sig, bara för att han inte var professionell nog. då är väl sjukskrivningarn dennes fel?
Nu tror inte jag att det är så som han i texten uttrycker sig, att det bara är att gå och hota läkaren så får man sjukintyg...Det visar bara på dennes bristande kunskap om rehabilitering, enligt mig

Angående mitt tidigare inlägg ska det vara istället

"och INTE som en del i ett homogent kollektiv"

ursäkta mitt slarv.
Jag pratade med en mycket erfaren distriksläkare om detta och dom tycker inte alls om utförsäkringarna.
Högern gör visst allt för att via pressen införliva att det här fiaskot som kostat flera människor deras liv är bra.
Att inte den här personen går ut med sitt namn.
Henry Wahlström här uppe.Vi har läst om Jari och Rasmus som tog sitt liv direkt till följd av utförsäkringen
Vi har läst om cancersjuka och svårt handikappade och människor i dialys som är blinda.
Jo Rasmus fick ju fin individuell behandling,så fin att han valde att avsluta.Annika Holmqvist blev förnedrad på värsta vis innan hon fick sjukpeng via dottern agerande.
Det här gäller tusen och åter tusen.Vilket trams du drar om "fusk" och att alla blir sedda.
Det är ju inte alls sant och det är ju nu alla blir behandlade som en homogen grupp,det är vidrigt.
Men sitt runt klockan du och försök försvara den grymmaste hantering av sjuka som förekommit i Sverige.Vilket fiasko det är.
Skribenten påstår sig ha jobbat som läkare i tre år.Hoppas att man på hans jobb vet vad han heter.För det framgår inte.

Inte heller framgår det vilken typ av rehabilitering han erbjudit sina patienter.Och hur patienterna har ställt sig till det. Det är soprent-jag hittar inget om det. Utan det verkar som att man/patienten går in och klagar,beställer sjukskrivning och får man inte det -då pressar man läkaren.Som i sin tur då -enligt beskrivningen- faller undan.

Jag förstår varför han inte skriver något om ämnet rehabilitering.Det finns ju forskning på att det var inte fusket-utan FRÅNVARON AV RESURSER TILL REHABILITERING- som kantrat sjukförsäkringen.

En seriös och tillräckligt erfaren läkare borde känna till det.Men i hans artikel finns inte ett enda ord om rehabilitering.Utan allt skylls på människorna.

Frånvaron av tillräckliga resurser till rehabilitering borde bekymra den läkare som på djupet bryr sig om sina patienter.
Nina Drakfors: du tar upp ett otroligt viktigt Tema och det är just rehabiliteringen, det är den som ska förbättras och vara adekvat som du skriver så skyller läkaren bara ifrån sig.
RE: Henry Wahlström

Du skriver att din brorson uttalde detta angående den nya Sjukreformen:

"nu syns människan som en enskild individ, och inte ett som en del i ett homogent kollektiv."

Du får ursäkta mig men denna mening känns väldigt bekant! Vill minnas att Alliansen uttryckte sig mer eller mindre ordagrant just så i valdebatterna förra året!
Känns lite märkligt att din brorson använder samma ord och ordföljd som Alliansens politiker!
Det är möjligt att skribenten verkligen är läkare, men när han/hon? är anonym är det mycket att svårt att veta om det är en seriös person som verkligen står för vad han/hon tycker. Och vilka eventuella kopplingar den här personen har till organisationer och andra människor.... Tänk om personen har fått betalt (eller jobbar på en PR-byrå t.ex.) för att skriva detta debattinlägg?

Det var så tillrättalagt: Först var jag också jättekritisk mot sjukförsäkringen. Men sedan insåg jag hur rätt dom hade....

Jag tror att Aftonbladet har publicerat debattartikeln för att den väcker så mycket känslor. Och jag tycker i varje fall inte om det, det känns som att de spelar på våra känslor. Och läsarkommentarerna (de börjar närma sig tusen stycken nu) är mycket känslosamma. Och även otäcka.... Jag blev verkligen illa berörd. Allt tal om fusk, latmaskar, om världens sjukaste folk - sånt som forskare och andra, som undersökt detta, har avvisat - det väller upp här.

Och jag undrar över hur propagandan har slagit igenom? Och jag undrar över om det till och med finns människor som får betalt för att försvara den här sjukförsäkringsreformen?

Här är en annan som undrar....
http://svangvanster.wordpress.com/2011/01/26/vhar-skrivit-detta-socialforsakringsminister/
Wahlström samt de som tycker som han: Jag säger bara "Fa-en vilken cynism och otrolig brist på empati och jag ifrågasätter även om de är helt intelligensbefriade som tycker så. Detta måste vara ifrågasatt brottslighet som staten använder sig av (i minsta fall ofredande o Kränkning
o psykisk misshandel) . Har någon förundersökning i enskilda fall skett? Det börjar lukta 30-40 talet.
V. hyggliga o läs "Det sovande folket" författare: Fredrik Reinfäldt. Där får man upptäcka den verklige Reinfäldt. Boken är skriven före maktövertagandet o han har redan då påtalat sin ideologi och vad han ämnade göra när han kom till makten.
Visst finns det de som inte får den vård de behöver. Det finns de som fuskar också. Genom åren har jag själv stött på en del sådana fall i bekantskapskretsen och några få har t.o.m. erkänt det öppet. Så visst finns det personer som av olika anledningar missbrukar systemet. Förhoppningsvis är de ett litet fåtal. Ett tag var VAB ett svepskäl för många jag kände som ville ha lite ledigt. Lite synd att "skylla" på barnen.

Bortsett från det så skiljer sig svensk sjukskrivning en del från övriga Europa. Vi har bland Europas äldsta arbetskraft men det är i de yngre generationerna som "ohälsotalen" ökar. Varför?

Det vore ju rimligare att anta att de äldre utslitna på arbetsmarknaden är de som tar stryk och borde ha den mesta sjukfrånvaron. Om jag tar mig själv som exempel så jobbade man i yngre år med kemikalier som nu är totalförbjudna, jag är rökare och överviktig och borde väl enligt all forskning närmast ligga för döden. Ändå har jag knappt någon sjukdag.

Visserligen har det upptäckts en massa nya sjukdomar som inte ens fanns när man var yngre men alla kan väl inte ha drabbats av HIV och liknande?

Kan media påverka antalet sjukdomar? När oral galvanism uppmärksammades i media och det skrevs spaltkilometrar om detta så kom ju tusentals nya patienter till vården med detta nya fenomen. När det skrevs om den nya sjukdomen elöverkänslighet så dök det upp massor av patienter som helt plötsligt led av den åkomman. Kan det finnas nån suggestion i detta?

Och för att blidka de lättkränkta så menar jag inte att alla som lider av nämnda åkommor skulle fantisera så lämna den diskussionen och försök förstå vad jag menar i stället. Det är så jobbigt att diskutera ämnen utan att få floskler som "stigmatisera", "ställa grupper mot grupper", "generalisera", "skylla på redan utsatta" osv emot sig.

Thomas Alvén:

Var har du fått statistiken ifrån? Jag ifrågasätter detta. Sedan 30% arbetslöshet bland unga. Varför har dom enligt dig större sjukfrånvaro än äldre? du verkar ju ändå vara frisk trots att ha inandats kemikalier och rökt samt vara överviktig. Ungdomen känner säkert otrygghet i samhället och då man inte politiskt gör något åt detta (tar bort arb.givaravgiften för de mindre företagen) så tappar de både självförtroende och mår dåligt psykiskt. Din tid kommer säkert hos vården. Om det finns någon vård kvar då? Du vill väl ha skattesänkningarna så slipper du bekymra dig om att inte få vård!!!!! Eller gick inte ekvationen ihop?
Thomas Alvén:

Var har du fått statistiken ifrån? Jag ifrågasätter detta. Sedan 30% arbetslöshet bland unga. Varför har dom enligt dig större sjukfrånvaro än äldre? du verkar ju ändå vara frisk trots att ha inandats kemikalier och rökt samt vara överviktig. Ungdomen känner säkert otrygghet i samhället och då man inte politiskt gör något åt detta (tar bort arb.givaravgiften för de mindre företagen) så tappar de både självförtroende och mår dåligt psykiskt. Din tid kommer säkert hos vården. Om det finns någon vård kvar då? Du vill väl ha skattesänkningarna så slipper du bekymra dig om att inte få vård!!!!! Eller gick inte ekvationen ihop?
Nina,
Tack, för ditt svar på min första fråga, men jag skulle uppskatta om du även kunde säga vad du tycker om slutdatum och brottsligt utnyttjande av välfärdssystemen.
Att jag är upp mitt i natten beror inte på ångest eller sömnsvårigheter, utan det var vår cockerspanieltik som för tillfället har som högsta ambition att bli en "erfaren flicka"( löper alltså) som väckte mig.
Hon vill ut i mörkret och se om kunde hitta sin käresta, kan man tänka.
Förresten, bland det bästa man kan lägga pengar på är att skaffa hund och köpa glass .
Jag tycker att Henry Whlströms fråga till Nina är infantil.Det är som att säga."Jasså finns det inga bankrånare"? och sen behandla alla bankens kunder lika illa.Den är infantil och slug för att Henry Wahlström vet mycket väl att det inte finns en socialdemokrat som uppmuntrar bedrägeri,som är en brottslig handling och som inte har med SJUKA människor att göra.
Sen är det märkligt precis som Kent Karlsson skriver att "a relative came in handy"som ett exempel direkt från högerhåll.Sjuka människor ska vara sjukskrivna.
Som Hermansson skriver.Empatilöst-så sant.
Ju det är många från högern som suttit runt klockan och några av dom utger sig t.o.m för att ha varit socialdemokrater sen går dom högerns ärenden.
Varför gick inte den här läkaren ut med namn?Visste vederbörande att det var lite småsmutsigt.Det lät inte som en läkare heller,mest som en mycket ung människa på väg in i en egofas,i mina ögon.Såna faser går vi alla igenom i livet men det gäller att ha lite distans till sin självtillräcklighet.Den här läkaren t.ex vore en nobody utan sjuka människor.Dom är en förutsättning för hans yrke.
Vad jag skulle vilja se i det här sammanhanget är en generös,positiv och proffsig rehabilitering-byggd på bred och grundlig forskning.

Det är det bästa och effektivaste sättet att mota olle i grind-dvs på ett enkelt sätt exkludera eventuellt fusk Jag tror inte att någon fuskare kan bli gammal i ett TILLRÄCKLIGT BRA system.

Alltså tvivlar jag på systemet.Inte på människan.

Och det här går att överföra även till arbetsförmedlingen och socialtjänsten.

Jag har den tron att de flesta VILL vara med.Finns ett system som -tillåter- positivt,vänligt bemötande och resurser att lyfta/guida en människa vidare-så tror jag det systemet vinner.
Bästa Gunborg,

Det var kloka och vänliga rader i ditt senaste inlägg.
Visst ska det vara i grunden en positiv och förstående attityd till folk som söker och behöver hjälp.
I den frågan är det total enighet i Sverige. Skulle någon tycka annat så får dom stå där och skämmas.
För att generösa transfereringssystem skall bli trovärdiga och accepterade bör det vara någon form av kontroll.
Hur skulle det se ut om inte Skatteverket skulle göra revisioner med jämna mellanrum hos företag.
Vad tror du då skulle hända utan upptäcksrisk ?
VI får ta att någon känner sig kränk och förfördelad.
Henry- jag menar inte att positiv,generös och proffsig rehabilitering-grundad på bred forskning- ska vara kravlös.

Du nämner Skatteverket.Just dom är kända för att på senare år lagt om sitt kundbemötande.Jag tror inte Skatteverkets krav är förändrade på en enda punkt och jag tror heller inte att någon av oss har förlorat på deras förbättrade bemötande av oss "kunder".

Jag håller envist fast vid min tro att i ett TILLRÄCKLIGT BRA REHABILITERINGSSYSTEM blir ingen fuskare gammal och resurserna kan användas till dem som verkligen behöver det.

Sjuka människor ska inte behöva känns sig kränkta.Sånt gör ingen människa frisk-tvärtom.
Gunborg,

Vi människor har stora individuella skillnader hur vi tolkar samma företeelser och yttrande.
Ska vi vara säkra på folk inte tar illa upp för vad man kan tänkas säga, ja då, får man nog hålla en väldigt låg profil, det bästa är nog att man är tyst, tro du inte det?
Visst ska det vara så att sjuka människor inte ska bli kränkta, och det är det är ingen som blir det medvetet med det nya sjukförsäkringssystemet.
För då skulle det inte finnas acceptans hos svenska folket för Alliansregeringens politik.
Så enkelt är det.
Nog om detta.
Jag tror du misstolkar medvetet Henry Wahlström,det gunborg skriver.För hon har en annan infallsvinkel än du.
Nej,jag tror inte att det finns en acceptans bland socialdemokrater för alliansens politik och utförsäkringar av svårt sjuka människor som aldrig skulle blivit utförsäkrade överhuvudtaget.Så enkelt är det.
Siffrorna för rödgrönt steg när fallet Annika Holmqvist blev känt.
Tyckte du att hon fick finna sig i att bli kränkt och förfördelad? Som du så klämkäckt utryckte det här ovan.
N_E Bert R Hermansson här uppe skrev vad han tyckte om dina inlägg och jag tycker likadant.
Wahlström här kommer att ignorera detta inlägg.Han ignorerar överhuvudtaget
dom oerhört svårt sjuka som kommer i kläm i utförsäkringsregeringens utanförskap.Del av agendan att inte låtsas om dom.
Tack för mig, för jag vill inte göra någon arg eller ledsen.
Jag ska vara tyst hädanefter i detta forum, för jag vill inte att någon ska känna sig illa berörd för vad jag skriver.
Jag ber om ursäkt och lovar att inte komma tillbaka.
Som slutledning så är en politisk och klassegregering inte
så tokig ändå.
För inte, Mia, vill du ha mig som granne ?
Ja det är sånt man får ta.att såna som Henry mycket medvetet försöker vinkla detta till alliansens fördel.
Så gör Henry,men det är inget att bry sig om.
Festlig att Henry hade två efternamn.Du gjorde mig vare sig ledsen eller upprörd.Så billig är inte den här debatten i sin sakfråga.
Däremot kan en åsna klä ut sig till en häst men fortfarande bete sig som en åsna.
"Klass för mig Henke lilla,är inte stålar,det finns många kriminella som har gott om pengar.
Klass för mig är att bland annat inte utrycka sig som du gjorde i din slutkläm.
Nånting får dig att tro att jag är fattig och bor illa.?
Det var ju fel men du har ju haft fel hela tiden i dina inlägg.Om jag vill ha dig som granne? Njae,en rik gammal gubs som tror att sjuka människor hittar på.Njae,det får vara,sen har jag mycket trevliga grannar redan.
De allra flesta läkare har väl aldrig "jobbat" d.v.s utfört jobb som patienten som blivit sjuk av sitt jobb utfört.
Därmed så har Läkaren en kompetensbrist.
De vet vad smärta är rent utbildningsmässigt.
Men det vet inte ändå vad det innebär att från ett jobb ha ex fått smärta.

Därmed får vi korkade Läkare som den Nina skriver om.

Han är en teoretiker inte nån Läkare i psykiskt fysikt mening. Han är kort sagt en människa som saknar vissa erfarenheter har sin syn på saker och ting men som alla vi andra inte alltid stämmer.
Detta på gruns av erfarenhetsbrist.
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM