TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Stoppa Ruts härjningar i den generella välfärden


Har alla barnfamiljer i Sverige behov av städhjälp för att få livspusslet att gå ihop? Är det rimligt att vi fortsätter att leva detta hets- och konsumtionsliv som jag relaterar till att vi får mindre tid för det andra viktiga saker så som våra barn? Vilka utnyttjar städavdraget Rut? Ensamstående mammor eller pappor? De med låga inkomster? 


Är Rut en välfärdsinsats som är ett mänskligt behov som gynnar alla generellt? Svåra frågor? Nej, inte enligt mig. Jag tycker att debatten har helt fokus då vi borde debattera varför välbemedlade inte vill betala vad det kostar för att få sitt hem städat, det är ett välkänt faktum att svartstädet var/är enormt utbrett och frågan blir då varför de som nyttjar hemstäd inte vill betala vad det kostar då de har inkomster som tillåter denna utgift, varför vill Rut- användarna att deras städning ska bekostas med skattepengar som så väl behövs till den generella välfärden så som sjukvård, omsorg och skola? Är det verkligen ok att fortsätta sprida skattemedel till dem som har råd att betala själva, är det god hushållning med skattebetalarnas pengar? Nej, det tycker inte jag. 


Jag tycker vi ska måna om vår välfärd och inte nyttja den till vad som helst bara för att en liten grupp i samhället inte vill betala vad det kostar. Det är heller inte ett mänskligt behov att få städhjälp så som jag ser det. Den enda vägen är att stoppa Rut och börja inse att välfärden behöver varje krona av skattemedel.

 

Nina Drakfors, Socialdemokrat

 

Nu är det ju så att inte en enda skattekrona betalas ut för RUT. RUT-tjänster har en lägre skattesats än vissa andra tjänster, högra än vissa andra. Memn det är ju inget ovanligt med olika skattesatser. Skatteinkomsterna från den sektorn är högre efter RUT än innan, så kanske är det precis tvärtom att RUT tillför pengar till välfärdssektorn.

RUT avdraget yrkas av inkomstagare som i genomsnitt tjänar under medianlönen i Sverige, dvs ca 250000 per år och över hälften är pensionärer. Det är en bra reform som gynnar de som verkligen har behov. Och faktiskt en av de få saker som borgarna har gjort vettigt. För det är sanningen att säga inte mycket.


Nina Drakfors: Jag tog upp frågan på mitt jobb och jag kan informaera att alla kring bordet tyckte det var fel att de som redan har gott ställts ska få avdrag för flyttningsstäd, rasta hunden eller egen kock...alla tyckte att det inte tillhör de mänskliga behoven eller ingår i en generell välfärd...

Vad tycker du om det?
Svar till Anders Nilsson.
RUT är nu så bekvämt för många och där företagen betalar det och den enskilde får göra avdag så man kan lätt ta bort den subventionen och tjänsterna skulle ändå fortsätta.
Jag anser man måste testa RUT för att se vilka som kan stå på egna ben.

I övrigt håller jag med Nina.
Anders Nilssons försvar är långsökt och enbart ett försök till försvar av nåt som definitivt inte ska subventioneras.

Anders tillhör Sossarnas högerfalang
och dessa kan lika gärna rösta på moderaterna så vi vet var vi har dem.

Bertil: om det är så du behandlar dina partikamrater, så är det med viss bävan jag sticker upp huvudet här.

Jag håller faktiskt med dig om att man inte borde ha lägre skatt på vissa tjänster. Det borde vara lägre skatt på *alla* tjänster...

Sen är RUT definitionsmässigt ingen subvention. Subvention är när staten ger dig hundra spänn för att anlita en städare. När staten bestämmer sig för att bara ta hundra spänn i skatt istället för tvåhundra, så är det fortfarande skatt, om än lite mindre skatt.


Nina Drakfors: Bara för att man har en stil i debatter här på bloggen, utesluter inte det att man har en annan roll vid andra arenor...och i politiken tycker jag att man ska TÅLA att bli hårt bemött...mycket hård kritik är inte farlig bara utvecklande.

Jag antar att du anser att den generella välfärden ska utökas...när du säger att alla tjänster ska skattas lägre. Jag tycker man ska skilja på behov och tjänster så att man inte urholkar begreppet VÄLFÄRD
De är fyra barn.Den äldste började tvåan i höstas.Det fungerar bra med läxläsningen hos den ena föräldern.Men hos förälder 2 fungerar det inte riktigt lika bra. Förälder 1 bad då fritids om hjälp med läxläsning varannan vecka. Det här blev barnet erbjudet- att få sitta i ett rum för sig själv på fritids och läsa läxor. Men barnet är bara åtta år!! Och en daglig läxa är 15 minuters högläsning för en vuxen.Visst- det är föräldrarnas ansvar.Men den ena föräldern brister.Det är inte rätt att en åttaåring ska bära konsekvenserna av de vuxnas brist.

En högavlönad familj kan köpa läxläsning med hjälp av Rut-avdraget.Vi fick en inblick i det här på TV häromkvällen.Jag minns inte på kronan vad läxhjälp kostade-men ensam och låglöneföräldrar har definitivt INTE råd med det.

Det sägs att Rut-avdraget (bidrag till rika!) skapar jobb.Men jobb finns ju på just fritids,skolan,hemtjänsten,vården,bland de dementa etc. etc. etc.


Nina Drakfors: Mycket viktigt perspektiv...att den som har råd kan betala privat lärare till sina barn och skattebetalarna får betala..klyftorna ökar med andra ord. Men det hjar ju alltid varit Moderaternas mål=att öka klyftorna, de anser ju att hungriga vargar jagar bäst.

Tack för perspektivet!
Svar till Hans Odeberg - 17 januari 20:42, 2011

Vadå behanlar sina partikamrater. Hur vet jag om Anders är sosse?
Hans röst kan liga gärna ligga på Moderaterna men där han försöker få sossar till att stödja hans moderata tyckande för att man ska rösta för en högersossefalang.

Självklart ska man i detta forum kunna
säga sin åsikt även om det är en partikamrat.
Det är bl.a här politiken ska formas.

"Sen är RUT definitionsmässigt ingen subvention."
Ja ord kan ju tolkas lite som det vill.

Utanförskap är inget utanförskap. De som kallas det är Svenska medborgare och lever inte alls i utanförskap, de lever i ett Sverige där solidariteten om våra medmänniskor attitydmässigt förändrats.

Att arbetslösa ska kunna få jobb i det militära försvaret är ocjkså fel.
Det är inget försvar om man skickar dem till Afganistan för att utöva regelrätt krig då är det krigstjänst de ska utföra.

En subvention kan vara 10% eller 100% men det är fortfarande en subvention.

RUT har inte reformerats för att skapa jobb i första hand, det är skapat för att sänka skattekilarna för välbärgade.
Men vilken Moderat eller högerfalang inom sossarna vill säga det.
RUT anser jag enbart skulle vara under en kortare tid för att ev sätta fart på branchen.

ROT som absolut inte är jämförbart med RUT bör endast finnas under lågkonjuktur för att många brancher tillverkning, samt även de som monterar kan behålla sin personal under en lågkonjuktur så de snabbt kommer igång då konjukturen vänder.

Sedan har jag aldrig begripit varför sjuka, arbetslösa, inte ska ha samma skatt som löntagarna.
De har lägre ersättningar som kan styras av regeringar, men varför röran gällande skatter.

Jag ser många som skriver på sossebloggen och säger sig vara sossar, de vet inte ens vad socialism är.
Deras attityd är förändrad och solidaritet har de lämnat som socialistisk värdegrund.

Många har det för bra ekonomiskt och kräver mera,
avstå får de som har det sämst.

Anders Nilsson har garanterat en mycket bra lön även sparad slant antar jag.
En annan högerfalang Jan Andersson som skriver blogg här ibland har säkert också en rätt kraftig lön.
jobbskatteavdrag hyllar bägge.

Ja det kanske retar det jag säger men ni får väl försvara er högerinriktade inställning.

Jobbskatteavdrag vem fanken skulle hyllat det på Palmes tid. eller den fastighetsskatt som nu reformerats Eller bortagandet av förmögenhetsskatt.
Speciellt när 34 miljarder togs av sjuka och arbetslösa för att genomföra densamma.
Sedan ska 63 miljrder tas fram till 2012 för att genomföra än mera jobbskatteavdrag.
För mig är det obegripligt att en sosse stöder sådant.

Det är ungefär som i den tecknade filmen där en Anka kommer ut ur ägget, det första hon ser är en ekorre
Därmed tror ankan den är en ekorre.


Nina även om hon skulle ha bra lön så har hon den attityd den moral den empati som en äkta sosse har.
Nina är helt enkelt godhjärtad.

Hon vistte när hon kom ut ur ägget så även om hon såg en moderat det först hon gjorde så insåg hon
ändå att hon var sosse.

Hoppas fler inser det.Svar till gunborg nilsson - 17 januari 22:10, 2011
Bra skrivet, och det bör få högerfalangen inom sossarna att tänka till.

Klyftorna i Sverige ökar i kvadrat numer.
'För varje år som går så blir det värre och värre.
Säg samma skett -66 då hade en med 12000-14000 kr i månadslön 58% i skatt.
Med den politik högern kör med så skulle alltså
en sjuk haft 58% i skatt på en inkomst på 12000-14000 Vilket är vad en pensionär eller arbetslös kan ha idag.
Med högern kommer aldrig sjuka eller arbetslösa, få någon skattesänkning, däremot sänkta ersättningar och högre avgifter.vilket även skett men mer kommer.

Man driver folk till självmord eller ren misär eller slavarbete.

Jag säger det rakt ut.
Det är åt helsefyr.
och de högerfalanger som gillar jobbskatteavdrag kan dra samma väg.
"Nina är helt enkelt godhjärtad. "
Så man är "godhjärtad" om man är generös med andras pengar? Sossen i ett nötskal...


Nina Drakfors: Godhjärtad är en övningsak men har oxå med val att göra. Jag beundrar alla de Socialdemokrater som har got tom pengar men som trots det är så GODHJÄRTADE att de röstar på S och därmed en skattehöjning för att öka kvaliten i den generella välfärden...Beundransvärt
Tack Bertil. Jag kan tillägga att jag under åttio-talet var ensamstående förälder med tre barn.Mitt livspussel gick ut på att jag städade mitt hem själv-det gick alldeles utmärkt. Nina ställer frågan varför rutanvändarna inte vill betala hela fakturan själva på sin hemstäd. Min tolkning av det hela är att det är ett arbete med lågt värde.Nästa fråga blir då- hur ser man på den som utför samma arbete? Det brukar vara så att ett tillräckligt högt belopp på fakturan -sätter status på utfört arbete.

Under hösten förekom det flera tidningsartiklar om att rut-städare hade ofredats sexuellt under arbetstid.Tänk då på att de är ensamjobbare i andras privata sfär. En utsatt situation. Vissa beställare hade alltså "feltolkat" arbetets art.Eller trodde man att man förflyttats 100 år tillbaka i tiden ? Förutom att skattepengar går till pigtjänster-så fick det mej att ovillkorligen att sätta ner foten.Nej-tack till rut för min del !! Tyvärr har jag inte sparat tidningarna-men de tidningar jag har är AIP,Flamman och Arbetet.Om någon vill kontrollera min uppgift-så är det bara att dyka in i resp tidningar från hösten 2010.


Nina Drakfors: Man kan ju undra om det haft samma låga status om det var män som jobbade som städerskor. Men så länge det är ett kvinnojobb så vill man helt enkelt inte betala för vad det är värt...Så kan det vara..
Jag ska rätta mej själv på en punkt i mitt inlägg 18 jan kl 8:46. Det skulle vara tidningen ARBETAREN - istället för Arbetet.
Svar till Andreas Eriksson - 18 januari 08:13, 2011
Vilka andras pengar? Ge en förklaring vad du menar.Blir intressant se din tolkning av "andras pengar".

Jag hade en gammal vän som hade sin högtidsdag i februari när taxeringskalendern kom ut. Då kom han och läste högt i köket medans vi fikade. Så om du Bertil är intresserad så kan du ju läsa där. Tanums kommun. Sätt inte kaffet i halsen bara, för du är ju egentligen en hygglig prick. Men lär dig att inkomsttricket är ett dåligt argument. Bristen på verklighetsanknytning är däremot ett bra argument. Visst jag har en sparad slant på banken, efter mitt första möte med Sociala på tidigt på 70-talet så har jag sparat 50 kronor de månader jag har haft råd. Det har varit min buffert för att inte hamna i ett människofientligt systems klor. Och det har jag klarat mig på, jag står hellre och drar en eller två gäddor än att jag förnedrar mig inför en statlig tjänsteman. Men var och får bli salig på sin tro.

Det jag inte begriper är att folk som avskyr att någon skulle få betalt för att städa hos dig utan att blinka kan äta till priser som är beroende av att de har lägre skattesats. Hela skattesystemet är fullt av olika skattenivåer och skattesatser. RUT är inget undantag. Och i det här fallet så är det en tjänst som i första hand nyttjas av pensionärer och människor med en lön under 250 000 om året, vanligt folk helt enkelt. Men det vill inte en del folk se, eftersom de har dragit en mössa ner över ögonen där det med stora bokstäver står skrivet PIGA-FY FASIKEN-SÅ-ÄCKLIGT på insidan! Men det blir inte mera verkligt för det.


Nina Drakfors: Se svar på ditt inlägg ett och kom ihåg...alla var rörande överens om att det var fel med RUT..och alla vid bordet har bra inkomst.
"Och i det här fallet så är det en tjänst som i första hand nyttjas av pensionärer och människor med en lön under 250 000 om året, vanligt folk helt enkelt. "

Dessa med de inkomsterna är det många av , därför så kan man påskina att RUT används mest av dessa.
Däremot påtalar man inte vilka som betalar och vem som får göra avdraget.

Den fattiga mamman kan få tjänsten betald av den framgångsrike sonen och mamman får göra avdraget.
Därmed blir mera kvar av pensionen för mamman.

Men det finns ett fel till.
I gengäld har 25000 välfärdstjänster dragits in.
och de som nyttar RUT är procentuellt mest högavlöande.
Men nu vill man inte använda procent nu passar det med nåt annat istället.

När det gäller jobbskattavdraget då vill man använda procent men inte kronor.
Så högerfalangen vänder kappan efter vad som passar.

Så Anders inbilla inte mig att RUT är nåt för de med 250 000 och definitivt inte för de med inkomster kring 150 000 i inkomst.

Men i gengäld så kan inte kommuner ställa upp nu
med hjälp som tidigare genom RUT.
Det hade självklart varit bättre satsa på behov och låtit överklassen betala sin RUT fullt ut.

PS: Hade du ingen a-kassa på 70-talet?Eller var du emot facket redan då Anders
Det är ruggigt att se miljonrullningen av skattepengar som flödar ut ur välfärden för att man ska subventionera små städbolag.

Hade vi haft 6 timmars arbetsdag hade all haft tid att städa efter sig.

För övrigt är det i många fall skattebedrägerier som gömmer sig bakom RUT avdragen. Det är våra välfärdspengar som reinfeldt låter flöda ut i skattebedragares fickor.

Allt för att dra Sverige 200 år tillbaka i tiden, till herremän och tjänstefolks-tiden.Nina Drakfors: Jag har funderat kring vår livsstil länge nu och det här med att vi jobabr 8 timmar...är det så här vi ska ha det..jobba mer än vad man umgås med sina barn? Någonting är väldigt fel, jag tycker 6 timamrs arbetsdag är helt rimligt för den som vill...för att skapa ett liv med sina barn...
Svar till Sven Dufva - 18 januari 15:15, 2011

Man försöker göra jämförelser med RUT och ROT men skillnaden är oerhörd.
För det första i ROT så kan företagen behålla sin arbetskraft d.v.s de betalar därmed full skatt och har inga bidrag. ROT ger också massor med kringjobb.

RUT där är arbetskraften i många fall subventionerad.
ja lyckas städbolaget ta in en FAS-3 are då kan man t.o.m få 5000 i måpnaden rakt i fickan.
Nu hoppas jag och tror inte det sker i nån större omfatting i alla fall.
Men i övrigt så är arbetskraften subventionerad via olika bidrag. När bidraget är slut tar man in en ny och får bidrag. bidragssubventionen kan vara 125 % i RUT faktiskt.
På det är det avdrag för nyttjaren, Dessutom ger det inga kringjobb, em´nbart lite tillverkning av disktrasor, städmoppar, vilket är försumligt och av engångskaraktär.

RUT bör alltså bort. LYXBidrag är vad det är inget annat.
Glömde en sak subventionsgraden i RUT kan vara 125%
Jag skrev på det avdrag för nyttjaren. Men då blir det fel.
Med subvention på arbetskraften plus avdraget är subventionen upp till 125%.
upp till 75% på den anställdes lön och 50% i avdrag för anlitaren Alltså max.


Nina Drakfors: Ja, det finns penagr att tjäna för den som inte har någon riktig inre moralisk kompass, tjäna penagr på andra människaors utsatthet.
Jag vet att det förekommer mycket fusk inom ROT också (75 miljoner upptäckta hittills!!*)och anser att man kan bekosta sina byggen själv om man nu äger ett hus. Det är inget som vi skattebetalare ska stå för.
Jag betalar gärna skatt och mycket skatt också! Men inte för grannens bastu eller renovering av sommarstugan. Vi bör lägga dom pengarna på att få fram nya hyresrätter istället och måna om vår välfärd.
ROT är inget annant än slarv med skattepengar för att se till att rika moderater kan bygga om sina hus. Och med RUT så får dom en städerska på köpet.


*http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=4223918
Den stora samhällsvinsten med RUT är som jag ser det följande,
vem använder RUT mest?
Det gör den välutbildade och ambitiösa medelklassen,
den samhällsklass som är grundbulten i välfärdsbygget.
Sitter dom och tittar på när underklassen sopar deras golv och polerar silverbesticken?
Nej tiden använder dom till att arbeta istället, och som följd av det ökar skatteintäkterna.
Sammanfattningsvis konstaterar jag att för de svaga i samhället är det bättre att bl.a. civilekonomer-ingenjörer, läkare, professorer och advokater ägnar sig åt det dom är utbildade och duktiga på, och låta andra sköta deras hushållssysslor.
Även om det sker med skattesubvention.
Om sossarna förstår hur jag tänker, skulle deras del av den arbetande del vara större än de 22 % dom fick i valet.


Nina Drakfors: Vad menar du? De interllektuella ska betjänas av de mindre interllektuella och samtidigt få skattesubvention för det, av den låga klassen?

Jösses är det verkligen så du menar...jag önksar verkligen att min tolkning är fel, för jag blir ledsen av att se den människosynen
Inte för att jag för min värld kan förstå varför jag ska fläka ut mitt privatliv så ska jag ändå göra ett undantag för dig Bertil. Du som alltid går ut under eget namn, har en egen blogg där du redovisar dina åsikter och alltid deklarerar din egen status. ;)

Då i början av 70-talet så kom jag från lumpen ut i arbetslöshet, och eftersom jag hade varit hemma med vårt nyfödda barn året före det så var jag nollad från Transports a-kassa som jag tillhörde innan dess. I den situationen så gick jag till soc för att få något att leva av under en månad. Det har jag aldrig senare gjort om. Och då är det betydligt värre nu. Jag har alltid varit med i facket och under resten av 70-talet i Fabriks avd 423 på Gränges i Sundsvall. Så var du har fått för dig att jag skulle vara mot facket är en gåta, men det kommer väl att framgå när du nu själv kommer ut med dina egna personiuppgifter.

Nåväl du har i sakfrågan fel om procenten Bertil. Räkna huvuden, se hur gamla de är och vad dom tjänar. Där ligger sanningen, inte i dina hokuspokus-siffror. Säg hellre som det är att du tycker "kvinnogöra" är inget göra alls, det kan väl kärringen göra. För det är ju det du tycker tillsammans med en liten grupp av andra "låtsas"-sossar.

Du argumenterar som du har förstånd till. Om den rike sonen betalar så skulle det ju vara mycket smartare av honom att göra avdraget på den egna lönen eftersom det ger mera pengar. Sedan kan han ge pengarna till mamman som en skattefri gåva. Mycket kan sägas om de rika, men så dj-vla dumma som du tror att dom är det är dom inte.

Nästa lögn du kommer med är att 25000 välfärdstjänster dragits in. Så är det ju inte, tvärtom så har de ökat med 10 000. Men fakta ligger ju inte riktigt för dig. Det blir ju så obekvämt då.

Nä du Bertil, inte försöker jag inbilla dig nåt, det gör du ju så bra själv. Jag tänker på de som verkligen behöver hjälp och som betalar för att få det. I ditt fall skulle det väl leda till en förtida död om du skulle ägna dig åt fakta i stället för det gnäll-liv diu har valt att leva.
Henry: Med samma argument säger jag att 6 timmars arbetsdag ger högre skatteintäkter, då man har tid att gå och träna, fika, gå på bio, restauranger m.m. OCH man får tid till att städa efter sig själv.
OCH man får mer tid / energi till sina barn som i sin tur blir fina, laglydiga, skattebetalande medborgare.
Det slår klassamhället du förordar med läkare m.m. på övertid och cementerade klasskillander med slavande städerskor i fina villor. ;)


Nina Drakfors: Mycket bra inlägg....Man säger i det sociala arbetet att RELATIONEN och KOMMUNIKATIONEn är allt när det gäller mänskliga relationer och mer tid till detta för sina barn måste väl rimligtvis sakpa mer harmoniska lyckliga barn som får till effekt mindre belastning i värden mm
Det skulle finnas fler sossar som Anders Nilsson. Det fanns det förr.

Och färre som, ja ni förstår själva.. Det fanns det också för.


Nina Drakfors: Jag skriver mycket insändare och när jag träffar OKÄNDA människor på bussen (bra mötesplats för övrigt)och presenterar mig så säger de alltid, jag har läst dina insändare och de är så bra, min dotter fick ofta höra från olika människor sm frågade om hon är min dotter, då fick hon höra vilka bra insändare din mamma skriver, jag får brev och telefonsamtal hem på grund av mina insändare, där de berättar hur glada de är att någon skriver som jag gör.

Och hör och häpna, fick ett brev från en okänd Vänsterpartist i SKara, där han skriver att jag är den bästa Socialdemokraten i SKara och mina insändare är sanna...

Vad vill jag säga med detta..jo att sossar som mig och gelika har ett stort stöd...det lovar jag...
Bäste Sven,

Det som skapar klyftorna i samhället är graden av utbildning. Om du tittar bland dina släktingar och vänner så konstaterar du att det är de med högst utbildning som tjänar mest.
Förenklat, vill du att dina barn ska bli fattiga, se till att dom struntar i skolan, och omvänt vill du att dina barn ska få en hög lön och kanske ha hus i ex.v. Saltsjö-Duvnäs i hanget ner mot Skurusundet, ska du se till att de gör sina läxor.
Så kunskap är den stora klasskaparen.
O du Sven, inte vill du väl att vi satsar mindre på utbildning bara för att det skulle öka socialdemokraternas möjlighet att komma tillbaks till makten.
Förresten, Sven, har du åkt Skurusundet med båt? Om inte gör inte det för då skulle du inte må bra med din syn på klyftor.


Nina Drakfors: Mer på utbildning och ingen RUT
Henry - Nu hamnar ditt inlägg utanför vad denna tråden handlar om.
Vet inte din politiska läggning, men antar att du gillar sittande regering? Det var dom som just gjort att utbildning inte är för alla (rejäla nedbantningar av komvux, ändrade inträdes regler till universitet, avskaffande av 24:5 regeln m.m.)
Så, jag håller med om att tillgång / icketillgång till utbildning skapar klyftor. Vet inte var du ville komma med ditt inlägg?

(Bered tillgång på utbildning för alla - så har vi socialdemokraterna tillbaka till maken för evigt :) )
hmmm

makten* ska det vara i sista meningen.
Svar till Anders Nilsson - 18 januari 20:41, 2011

"Nästa lögn du kommer med är att 25000 välfärdstjänster dragits in. Så är det ju inte, tvärtom så har de ökat med 10 000. Men fakta ligger ju inte riktigt för dig. Det blir ju så obekvämt då. "

Nä så är sagt. 25000 välfärdsjobb har försvunnit
så sa man under valdebatterna.
Att 10 000 kommit till har jag inte alls hört talas om.

Att befolknigen ökat med ett antal av Malmös storlek ger förståss fler i sysselsättning
men arbetslösheten har ändå öakta till 8-10 i snitt.
Samtidigt räknas idag full sysselsättning 6%
De 6% de ska kallas utanförskap och det är rikedomens stötdämare.
Får man för lite tar man av dem men man ger förståss aldrig tillbaka .

Men 10 000 var har du frått det ifrån Anders.
är det från högersidan du hört det .
du är ju högerfalang inom sossarna så du har nog lyssnat på nån moderat istället för en sosse.
Med högerargumentet så behöver man ju inte ta ställning till verkligheten, då kan man fantisera och lulla omkring med vad som helst uppenbarligen. Och det där med 20 000 förlorade jobb var en uppgift som nägra smartingar på partihögkvarteret spred ut. Det var väl bråttom så de läste bara första delen av undersökningen som mycket riktigt visade att kommuner och landsting lade ner egen drift av vård med 20000 anställda. Privata företag tog över i stället och anställde lika många. Nollsummeresultat, men med bevarad och höjd kvalitet för medborgarna.

Faktisk så slutade 2010 med att antalet anställda i vårdsektorn ökade med 10000 trots denna stängningsiver från våra kommuner och landsting.

Det här är siffror som du kan läsa hos SCB och Sveriges kommuner och Landsting.

Man ska inte ta allt som sägs i TV som fakta bara för att det råkar stämma med ens åsikter.

Och eftersom att du inte kollar vad du skriver så utgår jag från att du struntar i om det är sant eller inte. Dvs du drar till med en liten lögn när du har behov för det.

Sedan gör du din klassiker och drar in något som vi aldrig diskuterat tidigare och använder det som argument. Vill du diskutera arbetslösheten så kan jag gärna göra det men det blir lite för långt från ämnet för Ninas blogg. Vi får ta det på din.


Nina Drakfors: Sanningen är att nedragningar i vården är ett faktum och de privata alternativen har flertalet anmälningar mot sig..sedan har vi arbetslösheten, långtidsarbetslösheten växer..
Nina, det är sant att antalet anställda inom offentlig sektor/vård ökade med 10000, däremot lade det offentliga ner vårdcentraler i glebygder och skar i specialkliniker motvarande 20000 tjänster, men det kompenserades av att privata alternativ etablerades och anställde lika många. Mina siffror är hämtade från Socialstyrelesen, SKL och SCB, uppenbarligen har du andra källor som är mer tillförlitliga. Det vore hygglit om du ville presentera dem för oss andra ovetande att läsa.

Jag så att du hade svarat på min första kommentar. Medelinkomsten för de som nyttjar RUT är 260000 kronor per år, dvs under medianinkomsten i Sverige, och över hälften av användarna är pensionärer. Sa du det till dina arbetskamrater?
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM