TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Australien under vatten

Jag undrar vad som hade hänt om det legat ett kärnkraftsverk i den delen av Australien som det är över 9 meter högre vattennivå än brukligt. Vi kan inte förutse allt och inte ha kontroll över allt, det har vädrets makter bevisat för oss om och om igen, endock fortsätter människan och tro att de kan producera säker och koldioxifri energi. Sedan har vi det här med tidsperspektivet, inget kärnkraftsverk i sverige kan stå klart inom tio år, tror ni att klimathotet väntar på en annan icke hållbar energi lösning. Det är sant ur hela kärnbränslekedjan är väldigt koldioxid producerande med ett livsfarligt avfall på köpet. Vi har inte ens kontroll över det avfall som vi har nu gällande kärnkraften, varje år försvinner massor av avfall som ingen vet vart det tar vägen, vad man vet är att det kan användas till att framställa atombomber...
Så Australien, vilken kaos skulle det haft om ett kärnkraftsverk låg under 9 meter vatten just nu?
Skärp er nu gubbar, tänk med EQ och inte den låga intelligensen IQAustralien har inte byggt några kärnkraftverk. Främst på grund av brist på kylvatten. Och så finns det inget klimathot. Det är fortfarande en politisk lögn av absolut smutsigaste sort.


Nina Drakfors: Men vad du tror eller inte tror om klimathotet så ligger endå stora delar av australien under vatten och tror du att detta vad planerat och kontrollerat att det skulle ske? och hur många fler länder kan drabbas av samma sak? tex Göteborg ligger risigt till. Men hur hade det gått om det låg flera kärnkraftsverk vid de översvämmade områderna, du undvecka att använda din IQ och EQ...men det är inget ovanligt för en man, så du är i gott sällskap
1954 bl.annat låg Australien under vatten, då hade ingen kommit på klimatbluffen. Ett kärnkraftverk klarar naturligtvis en översvämning likväl som en jordbävning. Min IQ är (var vid mönstring) 120.
EQ har jag naturligvis 0, eftersom jag med min IQ har ganska lätt att se alla bluffande klimatmänniskor.


Nina Drakfors: men hur vore det att svara på frågan...fler länder kommer hamna under vatten och vad händer om ett kärnkraftsverk står där så som det kunde varit i Australien?

Du behöver inte hävda ditt IQ,
Nina Drakfors, vårt sätt att se på kärnkraften har stora beröringspunkter. Nog vore de bra om vi fick in debatten i olika sektorer. Oftast ser jag att vi kvinnor ser säkerheten för oss och nästa generation som den viktigaste. Jag skymtar också att kvinnor ser miljöfrågorna i kärnkraftsdebatten i ett vidare perpektiv. Slutförvaringen av avfallet och de olyckor som redan har hänt, ser vi som starka argument för att avveckla kärnkraften, Ekonomi består också av humankapitalet/ människorna.
Det finns ju dessutom uran i Sverige som jag vill ska ligga där det ligger. Men det finns det ingen garanti för att det kommer att göra.


Nina Drakfors: Ja sannerligen behöver vi se på kärnkraftsfrågan ur olika perspektiv och olika sektorer. Solidariteten med kommande generationer är a och o, tycker jag.

Tack för inlägget
Nya fräscha grepp i debatten ser jag. "Alla som inte tycker som jag har inte rätt slags intelligens och har därmed fel".

*fniss*

Jag lägger detta i samma kategori som när du menade att bara för att du inte gått ut skolan och lärt dig saker så är du inte begränsad i ditt tänkande utan kan få tro att precis vad som helst du önskar är sant.

Eller som man säger på engelska: "Ignorance is bliss". ;)

/Micke
Kärnkraftverk lägger man vid kusten för att ha god tillgång på kylvatten. Havsnivån kommer inte att variera så kraftigt som vattnet i floder och sjöar. Enligt de värsta domedagsprofetiorna kan havsnivån stiga maximalt en dryg halvmeter inom hundra år.
De som bygger kärnkraftverk är väl inte korkade utan bygger dem på ett så bra ställe som möjligt.
Ungefär som att man inte bygger solkraft i Sverige där vi inte har många timmars sol på vintern när vi behöver elen.
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM