TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Jag vill berätta för er en resa ur mitt liv. Jag ska dela med mig små glimtar av händelser som fått mig till att förstå att livet är inte alltid så lätt. Det är en sak att säga en sak med sin hjärna men att förstå känslomässigt det man säger, är en annan. Det är så lätt att säga till någon ryck upp dig eller misstänka någon för fusk, lathet mm. Det är som sagt riktigt lätt att säga saker som inte har en helhetssyn och det är riktigt lätt att fördöma andra människor. Riktigt lätt är det att vara orättvis och prata skit. Det svåra i livet är att öka sin medkänsla, godhet, snällhet, rättvishet mm. Dessa kvaliter krävs övning och medvetenhet. Ibland kan en eller annan kris även leda till att människan mognar och utvecklas.

Jag har varit med om mycket fördömande, skitsnack och blivit orättvis behandlad. Genom livet som en röd tråd har jag alltid försökt vara tillags, för att bli accepterad och älskad. För vi alla vill bli älskade och älska tillbaka. När man växer upp och är tillags hela tiden så tappar man sitt sanna själv och utvecklar ett falskt själv. Detta kan bli förvirrande och man vet inte riktigt vem man är eller vad man tycker. Jag har verkligen fått öva på att sluta upp med mitt beteende. Till min hjälp att finna mig själv har jag haft mina kriser så som blivit misshandlad av en man jag levde med både psykiskt och fysiskt, utmattnings depression, varit isolerad utan släkt och vänner mm.

Min senaste kris kom sig av att min man tog sitt liv 1 augusti 2010. Han tog sitt liv efter ett gräl/bråk som vi haft. Jag hade gått ut ur huset och kvar var två av våra barn. När jag kommer åter till vårt hem efter en timme, möts jag av polisen som berättar vad som hänt. Det var vår 6-åriga dotter som hittade min man och min 17-åring skar ner honom från taket och gjorde hjärt och lung räddning. Hans liv gick inte att rädda.

När jag var 14 år tog min styvfar sitt liv genom att hänga sig i garderoben. Min äldsta dotters pappa hände sig ute i skogen. Tre självmord har jag fått uppleva. Det för med sig andra perspektiv i livet kan jag lugnt påstå. Det finns saker som är viktiga och så finns det saker som inte är viktiga. Det finns saker som är lätta och saker som är svåra. Som jag sa tidigare det är så lätt att fördöma och kritisera andra människor. Det svåra är att öka sin medkänsla och älska utan gränser. För vi är så rädda för att vi ska uppfattas som konstiga och flummiga. Men det finns sannerligen inget så viktigt som att vi älskar oss själva, vår kropp, våra medmänniskor, djuren, naturen och jorden.

Det är bara kärleken som för oss fram till vårt rätta eller sanna själv. Kriser är traumatiska men det finns gåvor i en kris och livet är inte så enkelt som en del tycks tro.

Kärlek gör resan mödan värd...


2010-12-22, 19:51  Permalink
Andra bloggar om:  


Nina,
Du har fått fler smällar och mer livserfarenhet än någon skall behöva uppleva. Du är en av de klokaste och mest insiktsfulla personer som jag "känner". Du är en jättebra mamma. Och förmodligen en av de bästa socialarbetare vi kan hitta. Du vet ju också, eller hur? att även en socialarbetare har rätt att vara ledsen. Och arg. Att alla känslor är okay.

Ta väl hand om dig, Nina, både för din och för dina barns skull.

Många varma kramar
Eva


Nina Drakfors: Jag har gått igenom många känslor de senaste månaderna. Just nu är jag på känslan förakt..Vilket känns kraftigare än ilska. Att känna förakt för någon man älskar är en tuff känsla men jag vet att det mesta är övergående.

Tack för dina ord Eva och det får mig att tänka på det här att man kan spegla sig i andra och se en bit av sig själv. Det du skriver säger en hel del om dig!

Kram Nina
Fruktansvärt, men du kan inte ta på dej vad din man gjort. Tror knappast att han tog sitt liv för att ni grälat, eller för att du gjort. Sluta skuldbelägg dej själv. Människor gör hemska saker, men knappast p.g.a dej!
Du är ju en jättebra person även om du har löjliga länkar här på bloggen ;)


Nina Drakfors: Du har rätt Jonas, den makten har inte jag till att få en annan människa att ta sitt liv. Däremot har jag makten över mina val och hur jag ser på saker.

Jätteintressant att läsa ditt inlägg, för man kan säga att jag är som en spegel och du får en chans att se en bit av vem du är genom det som du delar med dig till mig.

Så vad säger ditt inlägg om dig?

Livet är inte enkelt jonas, utan vi behöver det yttre stödet, samhällets stöd, välfärden och skattepenagrna. Jag behöver min sjukkassa nu, omställningspensionen för att inte behöva flytta från mitt hem tex. Jag är van vid förändringar men det är allt skönt att slippa bryta upp och utsätta barnen för ytterligare en förändring som innnebär otrygghet. Det är detta som är medkänsla...sen när jag inte behöver stödet längre så fortsätter jag att betala skatt så att andra kan få sitt stöd. Livet är inte så enkelt så som att säga till de utförsäkrade: Dags att jobba.Jag har fått ta del av FK så kallade rehabiliterings planer, det är ju löjligt. Så mina inlägg är inte löjliga, utan FK:s så kallade rehabiliterings planer är löjliga.

Vi behöver en god, respektfull och medmänsklig sjukförsäkring. Utan detta kan vi komma att slå ut människor på olika sätt, fattigdom, långtidssjukskrivning, självmord mm

I slutendan drabbar det hela samhället hur vi behandlar de som är sjuka.

Tro nu inte att det inte handlar om krav och enskilt ansvar. Jag satt själv häromdagen och jobbade med att motivera någon till att ta ansvar för sin hälsa och sjukdom, vilket innebär att denne måste göra det den kan för att bli bättre.
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM