TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

http://www.expressen.se/Nyheter/1.2078824/apoteksreformen-slar-mot-fattiga

 

 

Detta är bara en del av de problem som har kommit fram. Min egen erfarenhet från dem jag träffar på mitt arbete är att medicin nu kraftigt blir förhöjt, på grund av att de privata apoteken inte tar fram det billigaste likvärdiga alternativet. Vid ett tillfälle kostade medicinen tidigare 80 kr och nu med privatiseringen 800 kr. Detta är helt sant men det handlar inte om att priset blivit högre utan att de inte brydde sig som tidigare att ta det billigaste. Vem får betala mellanskillanden i detta fallet, jo SKattebetalarna...Vet du vad, om jag känner den mänskliga instinkten av penga-girighet (jag känner den ibland hos mig själv?!) så finns den utbredd hos ägarna av privata vinstdrivande företag! Det kanske är den billiga medicinen för 80:- de privata apoteken köper in men säljer den för 800:- som dyr medicin (lätt ändrat för skrupulösa företag).

Läs ett utdrag nedan (med mina kommentarer i slutet) som jag luskat fram genom sökning på nätet från Skatteverkets hemsida 2006:
”Omfattande skattefusk avslöjas bland läkare och sjukgymnaster. Cirka 60 procent av de privatläkare och sjukgymnastersom specialgranskades av Skatteverket under hösten 2005 hade så allvarliga fel och brister i deklarationerna att både företagen och ägarna blev upptaxerade. De flesta av felen var dessutom avsiktliga.”

Min kommentar: Och nu när antalet privata läkarföretag(are) ökat drastiskt och man tjänar pengar på de sk ”sjuka kunderna” genom antalet sjukbesök så föreommer det inga skattebrott längre!Eller hur???
Jag känner girigheten hos människan när den får chans att släppas fri!Och de ansvarsbefriade politikerna inom högern har noll koll!

Bengt Nilsson, röd gråsosse


Nina Drakfors: Mmm instämmer, den mänskliga girigheten breder ut sig...vad hände med sunt förnuft och hänsynstagande?

Tack för inlägget och tipsen om läkarföretagens utbredda fusk..man blir ju mörkrädd..

Kram Nina
Har 2 90-åriga gamla föräldrar som jag sköter ekonomin åt. De har ett delbetalningsupplägg med Apoteket AB. Helt plötsligt så dyker ett kontoavtal från "klarna"/Nordea Finans AB upp med den käcka överskriften "Hej och grattis till ett smart val". Med kontot kommer också den första delbetalningsfakturan. Jag undrar varför. Jag befarar att men med avskaffandet av monopolet nu hamnar i en ny röra man inte vill ha. Vi som har gamla sjuka föräldrar har redan fullt upp med röran i den vanliga vårdkedjan med en blandning av offentligt och privat som inte kan samarbeta eller ens utbyta info så det funkar, som skapades efter avmonopoliseringen av vården.

Jag har väldigt svårt att se att Apoteksgruppen i Sverige AB ska kunna tillföra speciellt mycket till oss personligen annat än mer strul. Om vi vill nyttja deras tjänster så vill jag åtminstone att jag får vara med själv och bestämma detta. Jag vet inte hur det gått till när vi fått detta nya upplägg på halsen men misstänker att det bara handlar om att distriktssköterskan eller hemtjänsten handlar på olika ställen.

All privatisering är faktiskt inte av godo och vi ser ju redan strul med detta på ett antal plan. Jag undrar varför jag ska behöva lägga tid på att reda ut saker som dessa, sitta i telefonköer och försöka få reda på hur jag ska ta mig ur detta. För mig är alltså inte problemet att vi inte har något delbetalningsprogram utan att vi har för många. Det tycker jag som sagt är onödigt oavsett vad politikerna tycks tycka. Valfrihet är också att avstå från alla bisarra pseudoval som faktiskt inte tillför ett dugg annat än ökat strul. Vårt gamla Apotek har funkat utomordentligt i evigheter.


Nina Drakfors: Undra vad Hägglund verkligen menade med verkligehetns folk, menade verklighetens sverige ska styras av privata bolgas som suger ut värenda krona i räntor och avgifter...

Tack för att du berättade, hade ingen aning om att man helt ofrivilligt hamnade i klorna på olika finansörer...

Må gott Nina
Men Nordea är ju ett statligt företag... De kan ju inte vara onda...
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM