TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

"För Huberman är kampen mellan bönder och herrar den centrala faktorn i feodalismen och dess utveckling. Bland de faktorer, som underlättade böndernas kamp för ökad frihet anför han handelns och penninghushållningens utveckling, städernas tillväxt, nyodlingsrörelsen och digerdöden, som stegrade priset på arbetet".

 

http://www.marxists.org/svenska/huberman/1936/rikedomar.htm

 

Detta är en av de första böckerna man får läsa på Socionomprogrammet i Göteborg. Så visst är den användbar och ger en förståelse för människors utsatthet av överheten som genom tider försökt skapa sin förmögenhet på annans människas arbete och inte betala justa löner mm.Hahaha, hyfsat politiska utbildningar vi har i det här landet, när den första och viktigaste läroboken ligger ute på Marxists Internet Archive.

Det här landet har helt enkelt varit en enpartistat alldeles för länge, annars hade det inte kunnat bli så här.
Leo Huberman född 1903, död 1968 var en amerikansk socialist och författare. Hans bok Människans rikedomar (Man's Worldly Goods) från 1936 ses som ett standardverk i marxistisk historieuppfattning.

http://sv.wikipedia.org/wiki/Leo_Huberman

Själv är jag inte så tilltalad av "marxistisk historieuppfattning". Inte undra på att socionomer är programmerade som de är...


Nina Drakfors: Visst 'är det häftigt att man läser en sån bra bok på universitetet i gbg och en av de första oxå...dess historiebeskrivning anses ha hög trovärdighet, drä man förklarar feodalhrerrarnas styre över människan...och kampaen om frihet lever vidare...nu kommer feodalherrarna i andra skepnader och förklädda är de oxå och så försöker de luraas genom att låtsas tycka som du...Välfärdens kärna, vad är det Jonny och vad menar Reinfeldt med det? Bluff och båg
Dagens feodalherrar är politiker, höga tjänstemän , höga fackliga ledare och styrelsemedlemmar i större publika bolag.

Kampen går som sagt vidare. Bort med alla deras förmåner, fallskärmar och pensionsavtal.

Välfärdens kärna är skola/vård/omsorg, men för socialdemokraterna är det vad helst som offentlig förvaltning ägnar sig åt, dvs borrande i Hallandsåsen, JAS plan, höghastighetståg etc.

Vem bluffar ?


Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM