TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

http://dagbokmotatomkraft.blogspot.com/2010/03/temperaturen-stiger-i-karnkraftfragan.html

 

 

Det finns hur mycket information som helst när det gäller kärnkraft och kärnvapen, följ tex dagboken ovan. Eller varför inte googla på Eva Moberg och ta del av hennes artiklar mot kärnkraften. Anedningen till att jag inte lägger ut någon länk om kärnkraftskramare är helt enkelt att jag anser att Media fullkomligt frossar i att förmedla budskapet om hur kärnkraften ska frälsa oss från de fossila bränslets ondo.

 

Enligt mig har vi inte Tid att fatta ännu ett beslut som påverkar jorden i en negativ riktning. Kärnkraften kommer att föra oss in i en era där vi lämnar efter oss ett kärnavfall till nästa generationer 1000 år framåt. Jag tycker att det är förmätet av forskare somtror attman kan ordna en förvaring i 1000 år och förlita sig på att jorden kommer att bestå och inga katastrofer av några slag kommer inträffa.

 

Det gäller att börja tänka men även att börja tänka rätt, det är stort att tänka rätt. Tänk inte bara på dig själv och din oro för din framtid, här krävs ett långsiktigt perspektiv och ansvarstagande.

 Förmätet med 1 000 år? *fniss* Och detta kommer ifrån hon som utmålar sig själv som total teknik-optimist. Men det är klart... det är lätt att vara optimist som sådant man *vill* tycka om och väldigt svårt - så gott som omöjligt - att vara optimist om sådant man *vill* hata....

Så är 100 000 år (inte 1 000 som du skriver) förmätet?

Inte precis... för naturen fixade det hela på helt egen hand i över 1 700 000 000 år. Och då utan de två extra-barriärer som vi lägger till.

http://www.ocrwm.doe.gov/factsheets/doeymp0010.shtml

Det vi gör är att se på hur naturen gjorde, och göra samma sak. Är det förmätet? Nej... det är oerhört ödmjukt och med stor respekt inför hur mäktig naturen är.
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM