TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 
2010-03-17, 07:05  Permalink
Andra bloggar om:  Jaså *nu* duger det att lyssna på auktoriteter? Nu(!) behövs det inte kritiskt ifrågasätta vad "experterna" säger? Den här gången var det helt korrekt, redan från början?

*fniss*

Du är så otroligt genomskinlig Nina. Det handlar aldrig om att kritiskt ifrågasätta för din del. Det handlar enbart om att det skall vara det du vill höra. :)

Nu till sakfrågan:

Den gode professor är en känd kärnkraftshatare och har gjort beställningsjobb åt Greenpeace tidigare. Men hans påstående att det blir *dyrt* bara för att man evetuellt kommer att avkräva lånegaranti är ju bluff. En lånegaranti är ju enbart detsamma som borgen.

Dessutom... vad i detta talar för ett förbud av kärnkraft? Detta borde ju - om du verkligen tror på argumentet - innebära att du gladeligen släpper tillståndsförbudet, och låter problemet lösa sig självt. Om det inte går att få ekonomi i detta - enligt professorns, "expertens" åsikt - så är ju problemet redan löst.

Och slutligen... om en lånegaranti är fel... då antar jag att *bidrag* i 100 miljarder-klassen till en tre gånger skitigare kraftkälla är *helt* uteslutet, eller hur Nina?

Om kärnkraften är så fantastiskt bra, då undrar jag varför inga nya kärnkraftverk har blivit färdigbyggda på 2000-talet i Europa. I klimatkrisens spår borde alla 27 EU-länder ha ett program för massor av kärnkraft.

Svaret är att ingen vågar satsa med EGNA pengar på denna dubbelt osäkra energi. Kärnkraft är både dyr och smutsig.

Men om vi lurades av kärnkraftlobbyn och satsade väldigt mycket på kärnkraft så skulle vi märka att uranet räcker inte för att lösa framtidens energiförsörjning. Kärnkraften är bara ett sidospår, som möjligen kan användas marginellt ett par årtionden till.


Ingvar: Varför har ingen kärnkraft byggts?

Svar: för att ni kärnkraftshatare suttit som en tjurig stoppkloss och hindrat den.

Men nu är det islossning på gång.

http://www.iaea.org/programmes/a2/


Michael: Ditt svar stämmer inte!

Nu är det en majoritet i Sverige, som säger sig vara positiva till kärnkraft. Och det är inte sant att kärnkrafthatare är så starka i varje EU-land.

Sätt igång och satsa 60 miljarder och bygg ett kärnkraftverk - gärna i närheten av din bostad.
Men använd inte våra gemensamma skattepengar.
Visst Ingvar... om du ger f-n i att använda våra skattepengar till att bygga vindkraftverk.

Vi behöver massor av energi för att lösa jordens försörjning. Det är en jättefråga. Helst skall energin vara förnybar, inte smutsa ner luften och inte avge radioaktiv strålning. Då får vi ett hållbart samhälle. Det tar säkert tid att ställ om.

Under denna tid måste vi finna lösningar. Om det vore så att kärnkraften vore denna fantastiska lösning skulle mängder av kapitalstarka bolag stå i kö för att satsa i intresserade länder.

Men sanningen är dock den att förutom enstaka smärre försök är det statliga pengar som ligger bakom.

Michael! Det är du som kärnkraftskramare som skall svara på frågan varför så få kapitalister vill satsa sina egna pengar på nya kärnkraftverk. Denna artikel handlar om kärnkraft. Prata inte om vindkraft.
"Denna artikel handlar om kärnkraft. Prata inte om vindkraft. "

Nej gudars... tala för sjutton gubbar inte om att vindkraften är *dyrare* än kärnkraft för då faller ju hela argumentet i småbitar.
"Vi behöver massor av energi för att lösa jordens försörjning."

Exakt... 85% av världens energiförsörjning skall bytas ut, samtidigt som vi hänger med när länder som Kina kraftigt ökar sin förbrukning.

Och i det läget vill du minska(!) på den rena energimixen?!

"Helst skall energin vara förnybar, inte smutsa ner luften och inte avge radioaktiv strålning. Då får vi ett hållbart samhälle. Det tar säkert tid att ställ om. "

Förnybarhet är inte ett krav för hållbarhet. Och förnybarhet är inte en garanti för att det hållbart heller.

http://nuclearpoweryesplease.org/blog/2009/02/15/trodde-du-fornybart-ar-hallbart-tank-efter-igen/

"Michael! Det är du som kärnkraftskramare som skall svara på frågan varför så få kapitalister vill satsa sina egna pengar på nya kärnkraftverk."

Varför? Ta bort alla förbud och idiotiska politiska hinder, släng alla subventioner och straffbeskattningar i soptunnan och så får vi se sen vars man investerar. Om det då visar sig att investeringarna går till sol, vind etc etc så kommer ingen "kärnkraftskramare" klaga.

Vi vill bara se en jämlik situation mellan energikällorna, att straffbeskatta en energikälla medans man subventionerar en annan trots att de är lika rena, det är vansinnigt slöseri med svenskars pengar och det gör noll nytta för miljön.

Till skillnad från kärnkraftshatare så vill inte kärnkraftskramare utesluta några rena energikällor....
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM