TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Hushållsnäratjänster borde egentligen vara en icke fråga, när det gäller det kommande valet samt välfärdsfrågan. De är så att det är få som utnyttjar biståndet och de som gör detta är i den klassen att de har råd att betala vad det kostar att få städhjälp. De är ju inga utsatta grupper direkt som använder sig av detta bistånd.

 

Det vi behöver ta ställning till är om vi tycker att det är lämpligt att Du och jag, pensionärer, ensamstående, undersköterskor, alla som betalar in skatt bekostar biståndet till gruppen högavlönade, som ändå har råd att betala själva. Jag kallar denna form av utnyttjade av välfärdsystemet för parasiterande.

 

De finns de som menar att nu har denna sektor blivit vit, detta tycker jag är horribelt att utnyttja människor genom svartarbete och inte vilja betala avtalsenlig lön. Jag tycker att det är nedvärderande mot hela städsektorn att städning inte ses som mer värt!

Det är även olyckligt att kalla hushållsnäratjänster för pigavdrag. De kan ju kallas för hygientekniker, så sa iallefall jag när jag arbetade som städerska.

Sedan det här snacket om att det skapat 11.000 arbeten, är ju inte sanningsenligt. Det finns ingen som vet hur många jobb det har skapat, de finns de som säger att det endast är 400 och en del överdriver och säger 11.000. Låt inte högeralliansen nedvärdera välfärden genom att bedriva en överklass bistånds politik genom hushållsnäratjänster, välfärden ska vara ett bredare stöd än så!

Nina Drakfors, Socialdemokrat

 Bra skrivet.


Nina Drakfors: Denna fråga har malt i mig länge. Jag ska erkänna att jagför cirka 4 år sedan trodde att detta var bra, men det visade bara på min okunskap. Ju mer frågan maler i ifrågarsättar processen så ser man hur sjukt det är att låta en liten grupp högavlönade få bistånd, för det är det som jag vill kalla det, bistånd och inget annat. Tack för dit inlägg Betil, ha en trevlig söndag. Kram Nina
Vad tycker du om SAP:s favoritavdrag ROT?


Nina Drakfors: Det skapar ju fler arbeten runt omkring och mer än 400 jobb iallefall och det finns ju en mening med att satsa ex på infrastruktur osv...
RUT utgör bara tre promille av den samlade skattereduktionen under ett år, så det är verkligen en ickefråga - om än tacksam.

Det är INTE nedvärderande av städsektorn att inte betala mer än tjänsten det är värt.

Man uppvärderar inte en städerska genom att kalla henne hygientekniker - snarare tvärtom.


Nina Drakfors: Vaddå, i min verklighet så var jag hygientekniker, jag e väldigt bra på att städa, och du själv, varit städerska någngång? Å vad är det för fel på hygientekniker, tror du inte att det krävs utbildning?
Hushållsnära tjänster är inget nytt vad jag förstår. Det tycker jag behövs nämnas först av allt. Den andra intressanta nämnaren kan vara att upphovsmakaren till grund ideen antagligen inte hade denna tanken med den att Hushållsnära tjänster endast ska vara möjligt att göra avdrag för och kunna nyttjas av höginkosmtagare. Fullt rörliga människor runt medåldern. Fullt rörliga fysiskt utan funktionshinder och fullt rörliga på marknaen med eget kapital.

Dessa tjänster har kunnat varit ett gott komplement till bl a hemtjänst där t ex äldre har kunnat tagit del av deras vardag på ett större mer betydelsefullt sätt genom en högre självbestämmanderätt. Men så har vi då dem som inte vill eller kan förstå andra människor än dem själva.


Nina Drakfors: Det som De RödGröna har på förslag är att ha kvar denna del i just hemtjänsten och detta stödjer jag, det är välfärd.
Är det så, om jag får vara fullständigt ärlig med de åsikter jag har så vill jag påstå att: Är det så att vi verkligen är mån om våra äldre, mån om våra barn. Värderar vård och omsorg, välfärden så utsätter vi den av konkurrans med ett eget försörjande. En total gemensam försörjning av välfärden ger välfärden en makt som ger den ett eget liv genom ett system. Ett system skapas som ger lagar om hur människor har det bäst, hur de (vi) mår bra. Problemet är bara det att livet självt kräver variation, mänsklig kontakt för att må bra. Vi behöver inte skriva ny forskning om detta. Vi vet att ett mekaniserat, systematiskt utförande om något eller hos något (människor) sliter ned både utövaren medlet och "varan" dvs behovet -patienten vård & omsorgs behövand, yngre och äldre samt vårdaren -utföraren. Vad mer är att en utveckling stannar upp.

I detta samhälle utvecklas systemen utförandet varorna elektroniken så till den grad att ingen längre förstår att människan bakom detta behöver kompetensutveckling att stödja sig själv. Välfärdens funktion. Marknadens kapitalets vilja att utveckla har alltså ingen konkurrans om att utveckla annat än "produkten".
Det kostar liv och enorma summor pengar att förbise de mänskliga behoven. Det är vad allt detta handlar om tror jag. Detta är allt vad politik är. Det är dessa värderingar vi bygger upp som är betydelsefulla och det sker inte innan före eller efter vi bemöter de motsatta värderingarna vi själva har utan medan vi arbetar mot dem.

Det är nu vi förändrar. efter valet så är värderingarna, riktningen av arbetet bestämt, därmed riktningen om vår utveckling. Efter valet har denna utvecklingen, intresset upphört hos oss, vi arbetar då från den tidpunkten, den stunden efter detta riksdagsvalet att bygga upp tillvaron "systemen" -skatterna, välfärden på det sätt vi nytolkat att funktionen behöver vara för att vi ska kunna leva och må så bra som möjligt. Tanken om hur det kan fungera så bra som möjligt har övergått till åsikter och beslut. Normer är skapade.

Efter en tid. I framtiden låt oss säga 2020, 2025. Vid denna tiden behövs förändring igen. Vi behöver då nya synsätt och det kan vi då återigen inte skapa hos oss om vi inte möter motsatta värderingar, har nya diskussioner för en fortstt utveckling en fortsatt god funktion.


Nina Drakfors: Kram
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM