TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Glädjande nyheter för vårt klimat är att fler och fler kommuner börjar inse hur viktigt det är att arbeta för att bli fossil fritt och därmed utan kärnkraften. Världens första koldioxidfria stad håller på att byggas i oljestaten Förenade Arabemiraten och ska stå klart 2015.

 

Genom vind, sol och avfall ska energin tas. Staden Masdar ska vara helt bilfritt. Byggmaterialet ska vara ekologiskt hållbart samt helst återvunnet. Maten ska vara ekologiskt och rättvisemärkt.

 

Till alla kärnkraftskramare, se visionen som finns i Masdar och låt varje kommun föregå med gott exempel genom att hålla siktet på förnyelsebara alternativ. Ett hållbart ekologiskt samhälle har inte plats för alternativ som förstör miljö och människors liv. Vi har inte råd med nya kärnkraftsolyckor och med tanke på Finlands nybygge av kärnkraftsverk där man funnit 1000 fel samt kostat mycket mer än budgeterat, så borde vi lära av deras exempel.

 

Jag tror att om Finland vetat de som de nu fått erfara med sin kärnkraft bygge, så hade de tänkt om. Vi har nu möjligheten att lära och dra erfarenhet ur deras dåliga erfarenhet av att bygga nytt kärnkraftsverk. Vi kan väl bättre än så här än att vi tror på gamla lösningar, nya lösningar måste få ta plats och mer småskaliga kreativa lösningar för att få hållbar energi är väl att föredra än smutsig kärnkraft?Nina, ingen kraftkälla är koldioxidfri. Om du tror det är du verkligen fel på det. Trodde du att dina solpaneler och ditt framtida vindkraftverk var tillverkat på solsken och en eftremiddagsbris eller? Nej... det är gjorda av *metall*... som formats med hjälp av *energi*... vilket harlnat efter sig koldioxid, slagg och stoft.

Du är så bortkollrad i ditt kärnkraftshat att du tror på rena fantasier.

Här... här kan du kolla vad utsläppen är per kraftkälla:
http://tinyurl.com/lca-vattenfall

Det roliga börjar på sidan 22.
Finns det inget 12-punktsprogram för människor som drabbats av galna grönsjukan?
Emil: Jo... motmedlet kallas "utbildning" där man får lära sig att räkna plus och minus och ställa upp en balansräkning... och lära sig saker som energiprincipen.
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM