TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Igår var det 70 grader i tankarna och då var det solfångarnas förtjänst. Idag skiner solen och jag förväntar mig att vi får varmt vatten av solen idag igen.

 

Jag älskar solen den är vår största motor, jag hatar kärnkraften2010-03-03, 09:29  Permalink
Andra bloggar om:  


Så industrier är dåligt? Eller hade du tänkt att gruvdrift, pappersbruk och basindustrin ska drivas med sol och vindskraft? För jag kan inte tänka mig att du vill att älvarna ska byggas ut ännu mer och kol är väl knappast ett alternativ?


Nina Drakfors: det finns mycket som är dåligt i vårt samhälle och det är därför som vi har det som vi har det, ta utsläppen från bilarna, 5000 dör i europa på grund av den dåliga luften. Så här kan vi fortsätta hela tiden. Det som vi måste göra är att prioritera miljön och hitta andra vägar. När industrialismen tog fart så tog man inte hänsyn till miljön, vi har sannerligen mycket vi behöver ändra på i vårt samhälle. Jag tycker att vi börjar med att energieffektivisera med 30 % som forskarna sagt är helt möjligt.

tack för ditt inlägg
Sol & vind är inga trygga energikällor eftersom de är nyckfulla till sin natur.

Att omvandla sol till elkraft är ineffektivt men fungerar utmärkt till att värma vatten, vilket vi båda verkar ha upptäckt.

Vind används bäst i kombination med vattenkraft: genom vindkraften kan vi spara innehållet i reservoarerna och få ett högre årligt energiuttag. Vi kan däremot aldrig räkna in vindkraften i toppeffekten.

Precis som linje 1 uttryckte i folkomröstningen går vi mot en framtid där kärnkraften ersätts av kol och olja. Vad tycker du om det?


Nina Drakfors: jag har ingen erfarenhet av solceller men jag vet ett antal projekt som startats i öknen. ABB kör hårt med den tekniken.

En granne till mig har byggt ett eget vindkraftverk som är vertikalt och hans problem är att den producerar för mycket energi!!

Nej, jag gillar inte kol eller olja, de skitar ner för mycket. Löftet från De RödGröna är att kärnkraften ska fasas ut i lagom takt så vi hinner ersätta den. De e väl bra?

Visste du att i vissa länder får man inte bygga nya hus om man inte planerar för att ha minst en förnyelsebar energikälla, vad tycker du om det?
Vi kan inte gå mot en framtid där kärnkraft ersätter kol och olja. De totala energiuttagen sjunker fullt naturligt med större medvetenhet för klimat och miljö med energisnålare användning, drift och produktion av energisnålare elektrisk utrustning, klokare lösningar ifråga om användning. Fönsterglas isolering i byggnader, högre kunskaper om allt detta. Allt tyder på sjunkande förbrukning av el.

Utbyggnad eller ny teknik av kärnkraft bör då vara lika passerat som det motsatta påståendet att naturlig energi är sämre än kärnkraft. De båda åsikterna för eller emot kärnkraft är inget av dem sensationella, nyskapande och inte eller förlösande inför problemen sammantaget. Diskussionen behöver en ny kurs framåt på något annat sätt än att argumentera för eller emot. Uranbrytning är då inte aktuellt det heller.

Ett intresse att bygga ut kärnkraft kan bara finnas av två anledningar. Att ett allvarligt intresse finns att utveckla elbilen likt VW (folkbilen) i tyskland under andra världskriget. En bil, elbil för alla som klarar avstånden och klimatet vi har i Sverige eller att sälja el utanför Sveriges gränser. Att skapa en inkomst med höga risker under drift för landet och tusenåriga risker för andra fattigare länder att lagra avfallet.

Naturlig el förefaller vara det bättre ev temporära alternativet då naturlig el fungerar alldeles utmärkt att montera ned med den förändrade konsumtionen.

Kärnkrafts avfallet är evigt och ger ingen människa någon vilja att finna nya lösningar nyare teknik än både denna för oss idag kända naturliga elproduktion och kärnkraft som den fullkomliga energikällan kärnkraft är. Behovet av el behöver med andra ord vara reglerat -som nu vatten vind sol elen faktiskt är. Ja och nej sägare har på så kanske samma tråd att följa ang elektrisk energi (?)


Nina Drakfors: Tack, Stort Tack för ditt inlägg, jag gillar olika perspektiv.
Hejsan!


Lite starka uttryck tycker jag. För tillfället hjälper jag vattenfall och ringhals med ett projekt. Jag kan konstatera att detta är ett av världens säkraste kärnkraftverk!

Vi borde vara stolta över Ringhals. Kärnkraft är inte förorenade och dessutom är den svenska helt säker. Vad ska vi få el ifrån har du tänkt?

Jag tänker då inte leva utan el för att vissa tycker illa om kärnkraftverk. Jag kommer inte heller köra bil för att demagogerna predrikar om att "Co2 är det värsta som har hänt mänsklingheten". Vad vet dom? Forskarna ljuger om resultat.

mv mahamed


Nina Drakfors: klart att du gillar din försörjning,hur skulle du annars stå ut med det som du gör...sociologi
Men visst är det bra att frys och kyl fungerar, lamporna lyser, fabrikshjulen snurrar, inomhustemperaturen är okej, musikanläggningen fungerar och tv:n likaså?


Nina Drakfors: i Norge på ett gym har man kopplat belysning och uppvärme till apparaterna som finns där så som spinninig cyklar osv, vad säger du om det, det är väl fiffig lösning. Det finns fler sådana lösningar. Googla på småskaling eenergi och utforska
Övergående som alltid.. Kallt väder, lite snö faller och lägger sig som argument på näsan. Snön täcker vyn vi ser inget annat. Vid varmt väder smälter snön, argumentet är väck. Kärnkraften lika överflödig som vindkraften är omtalat nyckfull och energibehovet är glömt. Ruta 1 åter nästa vinter. Ny snö på näsan. Nya diskussioner men nya argument ?


Nina Drakfors: Det e sannerligen inget vidare när man fryser...18 grader hemma och kommit på min mor med att ha 24 grader, varma tröjor och filtar startar kroppen egna värme härligt.
Tack till dig för dina svar!
Solfångarna hade gett dig 70 grader varmt vatten i tanken?

Med nuvarande ersättningstakt måste vi bygga nya kärnkraftverk. Jag skulle vilja se kärnkraftverk byggda för att gå på uttjänt bränsle. Varför inte ett som byggs för att förbruka allt plutonium som framställt för atombomber?
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM