TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6704099.ab

 

Hur svårt kan det va?!

 

 

 

http://www.e24.se/lifestyle/sport-och-fritid/os-festen-over-nu-kommer-miljardnotan_1895213.e24

 

Jag förstår mig inte på maktens befolkning och dess prioriteringar när det gälle pengar. Självklart skall alla pengar gå i första hand till at utrota fattigdom och svält.

 

 

 

 

http://www.e24.se/makro/sverige/ikea-topp-sverige-ar-ett-skatteparadis_1893449.e24

 

Denprogressiva skattesatsen har ju mer eller mindre försvunnit. Rik har på det sättet blivit rikare och tro inte att detta har kommit till del för de med sämst ställda löner som tex kvinnors löner, progressiv skatt handla om att rik blivit riare å de slipper betala mer i skatt.

 

 

 

Angående hushållsnäratjänster, debatenbrukar ibland föras som om Socialdemokrater ser med förakt på städyrket. Detta vill jag mena är helt fel, utan de är ju de rikaste som har användt sig av städavdraget och nu har denna tjänstesektor blivit mer "vit" säger Maud Olofsson. Är det inte så att de är de som har råd att köpa hushållsnäratjänster som har förakt mot en hel arbetskår, innan de blev vita var sektor mer av svarta löner och inte ville de betala för att få städat hemma hos sig, utan det ska vi skattebetalare använda våra skattepengar till. Jag tycker inte att jag ska betala en rik människas avdrag för att de får städat hemma, jag tycker att ar man pengar så ska man betala sina tjänster själv ch inte lägga den börda på oss skattebetalare. Skatter ska gynna välfärden.Du vet väll att 50% av de som uttnyttjade RUT-avdraget hade en årsinkomst under 200 000kr. Är dessa höginskomsttagare?
Förlåt... 70,8% är den rätta siffran...


Nina Drakfors: 70% sa Maud Olofsson på Agenda som använde sig av hushllsnäratjänster hade inkomst under 500.000, jag undrar hur mycket under den nivån det är, för inte är det 200.000, det kan jag garantera dig för dethade ju Maud användt sig av direkt, det hade iallefall jag gjort.

Jag känner inte någon som använder sig av husållsnäratjänster och inte heller så många som tjänar 500.000. Vad säger det dig?
"Jag förstår mig inte på maktens befolkning och dess prioriteringar när det gälle pengar. Självklart skall alla pengar gå i första hand till at utrota fattigdom och svält."

Så hur ser din egen månadsbudget ut?


Nina Drakfors: vad m,enar du? nu får du allt förklara dig. Du vet att det finns pengar som satsas på saker som inte gynnar att någon fattig blir mätt och du vet väl oxå att den rika delen av världen har stort ansvar att dela med sig av sina rikedomar? Eller ?

Min egen privatekonomi ser ut som så att den innehåller egna utgifter, greenpeace, fadder barn 1 och fadderbarn 2, frälsningsarmen, numer har jag uteslutit Röda Korset men jag anser att de som har mest pengar har större ansvar men du kanske tycker att de är befogat att man dör av svält<? För min del så tror jag alltid att man kan öka sin medkänsla och det innefattar även mig själv men du kan lita på att jag gör allt i min makt för att jag ska dö nöjd med mg själv. Jag anser inte att jag har rätt att inte se fattigdomen, utan för att jag ska dönöjd så måste jag vara delaktig i att öka medvetenheten om hur jordens resurser används, jag vill vara en resurse och se möjligheter och innebär det då att jag ska offrahela min privatekonomi? Den frågan har jag ställt mig många gånger när jag inte skänker pengar till välgöenhet. För det första så 1% av BNP i bistånd ställer jag mig bakom, vilket inte högeralliansen ville men efter alla protester fick de ta tillbaka sitt beslut om att sänka biståndet. Jag är väldigt nöjd och känner mig väldigt delaktig å ett kollektivt plan och jag kommer fortsätta stötta biståndet på det planet. Men till frågan varför frågar du pommin månadsbudget? vad har det med saken att göra?Jag är inte en av den rika delen av vår befolkning, så på vilket sätt har det betydelse och vad är det du vill antyd? Att jag har dubbelmoral? Eller?

Det säger mer om dig än mig...ha det gott Tommy,
Lugna ner dig nu. Jag visste mycket väl att påståendet "Självklart skall alla pengar gå i första hand till at utrota fattigdom och svält" inte gällde dina egna pengar, även om du skrev ALLA pengar.

Fortsätt att skriva om hur förträfflig din moral är. Kanske finns det någonstans svältande som äter ORD.

Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM