TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

– Det belopp som betalades ut i ekonomiskt bistånd under det andra kvartalet år 2009 är det högsta belopp som betalats ut under den senaste femårsperioden, säger Johan Dalén, statistiker vid Socialstyrelsen.

 

 

Jag har varit på försörjningsstöd i Skövde under 8 månader och 50% av dem som sökte socialbidrag, var ungdomar. Är det någon som bryr sig att försörjningsstödet ökar mer än de röda blocket?

 

Borgerligheten andas inte ens längre om begreppet utanförskap, det verkar som om de helst vill slippa höras om det utanförskap som de har skapat, med sin orättvisa politik. Jag vet att borgarna gärna vill skylla allt på krisen men så lätt är det inte, utan man vet att högerpolitiken skapat ännu större klyftor mellan människor och det vet du med som läser dessa rader. Frågan är bara om du bryr dig, för du har väl ditt på det torra.2009-09-07, 09:30  Permalink
Andra bloggar om:  


Jag som läser detta ..... Jo jag känner inte att en sämre ekonomi för dig och en bättre för mig skulle skapa en större klyfta mellan oss. Jag resonerar inte på det viset.

Det finns politiska problem, alltså lösningar att hitta. Alliansen har klart deklarerat, att meningen med a-kassa är hjälp till omställning mellan två jobb - inte ett försörjningssätt. Sjukpenning - ersättning för inkomstbortfall för personer, som inte kan jobba p g a sjukdom, kortare eller längre tid.

Återstår alla de som inte har a-kassa och inte är sjuka och som måste få en lösning. Den uppenbara, närmaste lösningen är arbete eller studier.

Försörjningsstödet är en nödvändig social hjälp för individer och personer i ekonomisk omöjlig situation, och bör då vara generös.

Men för friska unga människor med aptit på livet är det en olycklig lösning. Regeringen har ingen bättre. Vem kommer på den bästa lösningen????

Skillnader i ekonomisk standard - är det det som är klyftor? Då är ju hela samhället en enda stor ravin. Självklart finns det och måste finnas olikheter i ekonomisk standard och möjligheter att konsumera. Men att detta skulle skapa någon klyfta - på vad sätt??? - det håller jag inte med om.


Nina Drakfors: Du har din fulla rätt att inte hålla med och som sagt klyftorna har ökat och inte är det bara krisens orsaker...de rodgröna har bättre lösningar och arbetar för att klyftorna ska minska..
Det var roligare när du skrev om New World Order och liknande konspirationsteorier.


Nina Drakfors: Hahha, ska skärpa mig med mina inlägg å driva vansinnet så långt jag kan, det e ganska kul tycker jag själv..
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM