TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Jag vet inte vad du tror men jag tror att solenergin har fantastiska möjligheter! Sök på ABB och solenergi så får du hur mycket som helst att läsa.

 

 

http://www.abb.se/cawp/seitp202/c9afccaa167f0567c125750b0031d34e.aspx

 

http://www.abb.com/cawp/seabb361/d0646be511102e78c12573aa0048f06f.aspx

 

"Idag är det full fart inom vindkraft. Vi tror att det som händer idag inom vindkraft inom några år kommer att vara verklighet för solenergi. ABB har lösningar inom alla dessa områden. Vi står väl rustade att hjälpa till att ta oss ur CO2-problematiken, säger Stefan Lindgren".

http://www.abb.se/cawp/seabb361/147b133a25091aa1c1257513004343bf.aspx

 

http://www.dn.se/ekonomi/solceller-i-sahara-kan-driva-europa-1.820825

 

"Solen i Sahara kan förse hela Europa med tillräckligt mycket förnybar el för att klara klimatmålet till 2020. Och bygger man vindkraft utefter Nordafrikas kust blir det ännu bättre"

 

"Det var budskapet från det internationella forskningsinstitutet IIASA vid en vetenskapskonferens i Köpenhamn i går där 2 000 forskare samlats för att lägga grunden för den stora klimatkonferensen i Köpenhamn i höst"

 

http://www.eon.se/templates/Eon2TextPage.aspx?id=48846&epslanguage=SV

 

http://www.viivilla.se/artikelarkiv/solceller.aspx

 

 

"Grönare kraft ger bättre avkastning. ABB överger kärnkraften och satsar med norsk hjälp på snabbväxande vindkraft.
ABB har förstått signalerna från energimarknaden. För ett halvår sedan såldes gamla Asea Atom till British Nuclear Fuels Ltd och nu försöker bolaget profilera sig inom den snabbt växande marknaden för alternativ energi." http://www.affarsvarlden.se/hem/nyheter/article242513.ece?service=print

 2009-05-26, 13:54  Permalink
Andra bloggar om:  Heh... jag tänkte just till att skriva ett långt inlägg som svar... men så såg jag att artikeln från Affärsvärlden som du citerade är 9 år gammal. Du är verkligen genomskilig i ditt desperata gripande efter halmstrån.

Och vad säller "grönare kraft ger bättre avkastning" så har vi redan diskuterat det. Eller rättare sagt: jag gav dig informationen och du försökte ignorera den... igen:

http://klimathot-gameover.blogspot.com/2009/05/kanske-nyttig-lasning-for-fredrik-och.html

Kortfattat: gröna jobb var dyra som f-n, och fler dubbelt så många andra jobb försvann av det.


Nina Drakfors: så jag fick igång dig igen, härligt

Så rolig du är Nina (notera ironin)... du hymlar inte ens längre med att du bara skiter i precis allt som säger emot din åsikt. Att du citerar 9 år gamla nyheter... nääääe... det berör dig inte. Du som tycker att man kan kalka människokroppen för att hjälpa upp ospecificerat dåligt allmäntillstånd, för det funkar ju på försurade sjöar... dig går det bara inte att anklaga för att inte tänka igenom argumenten.


Nina Drakfors: jag skiter inte i allt som säger emot , jag skiter bara i dig och du vet varför, du är så fast i dina ramar, svårt att tänka nytt och sen har du drag av en viss sak som gör att man ska dra sig undan sådana som dig, högmod och energitjuv. Men som jag sagt innan till dig den som lever få se, kärnkraft eller förnyelsebart och fortsätt du förringa mina erfarenheter av förnyelsebar energi och förringa gärna nobelpristagaren jack Steinberger som påstår att vi ska satsa på solen, men vad bryr du dig om det att en nobelpristagare påstår nått, du vet ju mycket bättre än han eller hur MK, du e ju bäst och kan allt och förmodligen ingår du i kärnkraftslobbyn....MK vs Jack Stenberger, vem ska jag lyssna på hmhmhmhmhmhmhmmhhmmhmhmhmhmhmh svårtttttt, tänker, tänker, funderar, analyserar, svar: Jack Stenberger

Nej Nina, du lyssnar på Jack Steinberger för att han säger det du vill höra.

Men visst... om du nu tycker att nobelpristagare per automatik har rätt... låt oss leka din lilla lek på dina villkor.

---

http://news.mongabay.com/2007/0607-nuclear_debate.html

Dr. Burton Richter, winner of the 1976 Nobel Prize in physics, said that nuclear would play an important part of the future energy portfolio needed to cut carbon emissions to fight global warming.

---

http://www.energybulletin.net/node/988

"The reactor, which is being developed by [Italian Nobel prize-winner scientist Prof Carlo Rubbia], is said to eliminate the risk of disasters of the type that devastated Chernobyl in 1986. It can also use radioactive waste from other reactors - as well as from its own - as a source of fuel, minimising any environmental problems and reducing the cost of generating electricity."

---

http://news.cnet.com/8301-10787_3-9888608-60.html

Add Nobel Prize winner Steven Chu's name to the ranks of scientists who advocate turning to nuclear power as an alternative energy source.

"Nuclear has to be a necessary part of the portfolio," Chu, the director of the Lawrence Berkeley National Lab, said during the annual economic summit organized by Stanford University.

---

http://web.indstate.edu/news/news.php?newsid=956

"In an era of high-priced oil and gas, nuclear power is becoming more of an option for generating electricity, and that option is safe, says an Indiana State University graduate who shared the 2005 Nobel Peace Prize.

Russell Clark, a Dugger, Ind., native who heads the International Atomic Energy Agency’s Nuclear Power Engineering Section, says Americans who remember Three Mile Island and Chernobyl need not fear the nuclear reactor of the 21st century. "

---

Det som tog längst tid med detta var inte att hitta nobelpristagare som var positivt inställda till kärnkraft utan att klipp & klista in länkarna och citaten. Så nu har du *en* nobelpristagare som säger att solkraft är bra, jag har fyra om säger att kärnkraft måste få vara med. Och eftersom nobelpristagare alltid har rätt så är Nina Drakfors hux flux kärnkraftspositivt inställd, eller hur?

Jaså inte?! Konstigt... nobelpristagare har ju alltid rätt! Eller har de inte det?


Nina Drakfors: det som lever för se, elelr hur MK, för du vet att redan nu finns det solenergi satsningar i sverige, å mina solfångare fungerar hur bra som helst, 1 april till september okt, värmer vårt varmvatten och det är så effektivt just nu så att vi skulle kunna koppla på ett hus till så de kunde få sitt vatten uppvärmt, de e så bra, mycket bra och snart är vi delägare i en ekonomisk förening som ska bygga vindkraftverk, jiippiie, här kommer vi tjäna en slant per andel, stackars kärnkraften, vad ska den nu göra i varnhem??? och stackars kärnkrfatslobbyisterna hur ska de kunna tjänas itt leverbröd...snyft, snyft...bäst jag tar bort solfångarna och skiter i vindkraften och kopplar på mig med kärnkraften och ser till att skara inte skaffar miljömålet att energieffektivisera med 30%
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM