TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

http://www.mittskal.se/~/media/Subsite/www%20kampanjsite%20kristdemokraterna%20se/EUvalmanifest%20pdf.ashx

 

 

Någon som kan hitta nått om jämställdhet i Kristdemokraternas EU-valmanifest? Jag försöker summera mina intryck av att ha läst om valfrågan jämställdhet och noterar att för de partier jag tittat på handlar det om att det ska vara lika med kvinnor och män när det gäller makt. Men ingen har ställt jämställdhetsfrågan så i fokus som Socialdemokraterna har gjort, det kan vi vara stolta över!

 

http://www.socialdemokraterna.se/Europavalet/Vara-viktigaste-fragor/Jamstalldhet/

 

 

vi ser jämställdhet som en av de viktigaste frågorna att driva i Eu-parlamentet



Jag håller med dig i det stora hela, men KD skriver faktiskt ett stycke om "Slavhandel" och ett stycke om mänskliga rättigher. Jag skulle även ställt valmanifest mot valmanifest, istället för som du ställa KD:s valmanifest mot ett stycke på hemsidan. I vårt valmanifest(http://www.socialdemokraterna.se/upload/val/EP-val%2009/dokument/Socialdemokraternas%20valmanifest%202009%20A4.pdf)
finns två punkter:
"människohandel "och "arbeta för ett jämställt Europa". Det är två punkter, men det är den sista som skiljer oss från KD.


Nina Drakfors: jag tror alla partier skriver om slavhandel och mänskliga rättigheter, har inte kollat den frågan.

angående valmanifest mot valmanifest vad menar du då? elelr hur menar du? Jag försökte plocka ut en fråga som jag tycker är viktig och kollade valmanifesten hos de olika partierna. Jag har två blogginlägg i temat jämställdhet. Jag kunde lagt ihop dem men valde att inte göra det.

förstår hur du menar med de två punkterna och så kan man oxå vinkla inlägget men jag valde vinklen att en del inte har jämställdhetsfrågan med och att de som har med det från den borgerliga sidan har det endast som en punkt att det ska vara jämn könsfördelning och jag tycker att det handlar om så mycket mer och det tycker socialdemokraterna med, då de har med jämställdhet som deras viktigaste fråga.

Det är inte alltid lätt att föra ut sitt budskap men budskapet var från mig att vi inte ska förminska jämställdhetsarbetet till att tro att det bara handlar om jämn könsfördelning.

Tack för ditt inlägg och synpunkter:)och jag tror jag kunde varit mer noggrann när jag gjorde blogginlägget och länkat tex till alla valmanifest, här spelar tiden en avgörande roll. Men jag hoppas att någon tar vid och gör ännu bättre blogginlägg angående bristen på jämställdhetsarbete hos högeralliansen
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET




Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM