TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 
2009-05-19, 17:39  Permalink
Andra bloggar om:  


Tugga på detta en stund. För att gör något bra, så kanske tekniken måste ta fram ett tiotal, eller kanske ett hundratal usla eller urusla idéer.

Är du beredd att ställa upp och på ett tidigt stadium sortera ut de urusla idéerna. Eller vem vill du skall sortera ut dem?

Därefter måste någon fram och sortera ut de goda idéerna. Är du beredd att ta det jobbet eller vet du vem som skulle sköta det perfekt?


Nina Drakfors: jobbigt att vara teknik vänlig? Å socialdemokraterna brukar få bära manteln om att vara teknikfientliga, omvända roller, mycket roligt eller kanske inte utan mer sorligt, för alla krafter behövs för att blicka framåt och inte bakåt.

Vad vill du göra då Per?
Jag kallade Ola Möller för seg, därför att i sina bloggar kommer med idéer och påståenden. När någon skriver något om detta så hakar Ola upp på någon detalj och för bort diskussionen från vad det handlade om i början. Samma sak med dig här.

Du säger att du gillar tekniken när den gör något bra.

Jag skriver, att för att få fram något bra, så måste tekniken hantera massor av idéer som är dåliga och som inte leder någonstans. Så jag frågar om du är beredd att bli domare för det som är bra och sortera bort det som är dåligt.

På detta svarar du med en fråga om vad jag vill. Ok då, det kan jag väl svara på.

Jag vill att tekniken skall få arbeta på en sorts vetenskaplig marknad. Idéer måste publiceras och diskuteras. Den som tycker en idé är bra kan engagera sig i den. Dåliga idéer möter ingen entusiasm och försvinner bort.

Politiker och partier skall hålla sig borta, vara helt neutrala, inte lova subventioner för investeringar i glesbygd eller liknande, inte ge några specialvillkor. Tekniken måste få utvecklas i ett öppet samhälle och hjälpas fram av entusiaster.

Tillbaka till dig. Om du tycker dessa batterier är något positivt - ta kontakt med Peter på University of St Andrews och lova försöka intressera Högskolan i Skövde att hjälpa till i utvecklingen. Du kan samla ihop pengar och entusiasmera forskare där du bor för att engagera sig i detta projekt. Till exempel.
Vill du det?


Nina Drakfors: angående att jag ska kontakat skövde, vet du vad Per jag vet att forskningen klarar sig utan mina tips, för de vet reda allt som jag skriver om.

vad tycker du om västragötalands regionens stöd till utveckling och forskning? Bra eller dåligt?
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM