TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Ytan på Sahara är 9 milj kvm. Om man sätter solpaneler på en yta av 18000 kvm så skulle det kunna förse hela Europa med energi. 

länken här http://thomas1epikure.wordpress.com/2009/03/29/sol-sol-sol/)
90% av världens befolkning bor 2700 km från en öken

Läs nedena länkar!


http://www.nyteknik.se/nyheter/energi_miljo/solenergi/article536945.ecehttp://www.metro.se/2009/04/01/807/saharas-sol-ska-varma-svenska-hem/http://www.sr.se/cgi-bin/p1/program/artikel.asp?ProgramID=406&Nyheter=1&artikel=1790866

 

 


 2009-05-18, 08:57  Permalink
Andra bloggar om:  


"Om man sätter solpaneler på en yta av 18000 kvm så skulle det kunna förse hela Europa med energi."

Skall vi gissa att du menar 18 000 kvadrat*kilo*meter här? Det är det, eller hur... eftersom 18 000 kvadratmeter ger en uteffekt på ca 6 MW, det vill säga 1/100 av ett svensk kärnkraftverk.

Sedan kan vi fråga oss: hur stort är 18 000 kvadratkilometer? Det är ett område som är 13 gånger 13 mil stort... 134 km gånger 134 km.

Hur mycket kostar det, Nina, att fylla detta område med solfångare?


Nina Drakfors: du vet de e inte jag som tagit fram uträkningarna, utan det finns en forskare i gbg som gjort detta. Min man gör en del jobb för ABB och de storsatsar på solkraften, visste du inte det?

De tror att det kommer vara framtidens lösning tillsammans med vind och vatten.

För övrigt så har våra solfångare fungerat perfekt f.r.o.m. första april och varmvattnet värms av solen medans våra grannar de stackarna får hålla på och elda, så synd att de inte har installerat solfångare, för då kunde de ligga och titta på solen medan den värmer upp vattnet åt dem men men många har varit och frågat och om regeringen nu tar det där beslutet med att stå för 60 % om man installerar så kommer nog fler inse att det är en del i läsningen...alla utom Mickael K, så var den sagan slut
Kul att du uppmärksammar min beräkning. Jag har nu också försökt svara på Karnefors invändningar.


Nina Drakfors: dina beräkningar vet jag faktiskt inte så mycket om eller rättare sagt förstår mig inte på Matte men jag har hört från ABB om dem och de storsatsar på solkraften och de är väldigt positiva till att solen kommer vara en del i framtidens förnyelsebara lösning. Själv så har jag solfångare som värmt vårt varmvatten från 1 april och nu får vi se hur länge de kan värma , de beräknas värma fram till sep, okt och det är mycket bra.

Solen är vår största motor...de e dags att ta tillvara på solens energi och fortsätt ditt goda arbete med att få människor att inse att solen har potential och angående karnefors så är han som en bandspelare som är på upprepning, han säger samma saker och vågar inte inse att det finns förnyelsebar energi, jag har slutat ge min energi till honom.

Ps: du gav bra svar till karnefors..
smart att lägga hela europas energiförsörjning i kaddafis eller någon annan diktatorsbakgård..får vi inte som vi vill så stänger vi av energin till europa..


Nina Drakfors: ja, det finns problem men är det inte till för att lösas? Demokrati ska väl erövra världen, skynda långsamt. tror du inte på att solen är vår största motor och att det finns möjligheter i att utveckla solkraften?
"ja, det finns problem men är det inte till för att lösas?"

Uppenbarligen inte Nina därför att när jag säger att det finns lösningar för det som du tycker är problem med kärnkraft så stoppar du fingrarna i öronen och ignorerar det. Därefter kommer floskelladdade repliker från dig om att "kärnkraft är gammal teknik" och du bara *vägrar* erkänna att det finns lösningar på dessa frågeställningar.

Det är vara teknikvänlig till den teknik som du på förhand bestämt dig för att gilla. Alla annan teknik är du djupt fientlig mot och vägrar erkänan att den utvecklas och att det finns eller kommer att finna lösningar på problemen. Så när du säger "det finns problem men är det inte till för att lösas?" så är det enbart en uppvisning i hyckleri. Vissa problem vill du inte skall lösas därför att då blir du tvungen att byta åsikt.


Nina Drakfors: du vet mycket väl att om man satsar på kärnkraften så får det förnyelsebara stå åt sidan. Anledningen att jag inte vill debattera med dig är för att du har inget att tillföra mig. Det finns inget av dina argument som jag kan förlita mig på eftersom det finns så många andra som pratar om förnyelsebara alternativ och dess möjligheter, du talar bara om kärnkraften som om den är förnyelsebar och ska frälsa världen, du vet lika bra som jag att det blir oerhörda miljökonsekvenser av tex utviningen av uran men du blir ju inte berörd av det faktumet och då ser du inte det och skiter i om andra drabbas. MK det finns mer och andra lösningar, varför ser du inte det? Jag kan inte förstå din ovilja mot förnyelsebar energi och jag kan inte förstå att din förringar mina erfarnheter, det måste vara väldigt jobbigt att vara du och så inlåst i en fyrkantig box. Angående kalkning av kroppen, du kan väl ta och fråga en läkare hur organen mår att ligga i en försurad kropp. Kroppen ska ha en viss ph-nivå och när den ligger på en försurad nivå så mår kroppen inget vidare och inte behöver jag kontakta en läkare för att kalka mig själv och få upp min ph-nivå, det klarar jag så bra själv och jag kan tänka själv och lägger inte mitt liv i andras händer utan att kritiskt ifrågasätta.

Men MK du får gärna göra sakliga inlägg och tro det du tror men jag tror inte på dig och som jag sagt tidigare, jag vill inte förspilla min energi på dig för du är en energi slukare som lever på andra människors energi.

Så farväl och den som lever få se hur det går för välden och dess energi försörjning
Rättelse: "Det är vara teknikvänlig till den..." skall vara "Du är vara teknikvänlig till den..."

Rättelse två: "Alla annan teknik..." -> "All annan teknik..."


Nina Drakfors: Och?
Alltså Nina, snälla... Visst; solenergi är miljövänligt och förnyelsebart, men med all forskning som pågår just nu kommer kärnkraft vara ofarligt för miljön inom ett par år. I och med forskningen inom UU-materia kommer man kunna använda kärnkraftverken utan radioaktiva ämnen och samtidigt få det som blir över att sönderfalla till vissa andra metalliska grundämnen. Dessutom är utvinningen av uran inte farligt för miljön, det är disponeringen av det. Det är bara om det släpps ut i naturen det blir farligt. Jag håller helt med Michael och jag hoppas att du någon gång ändrar dig och förstår att en blandning mellan de båda energikällorna mycket väl kan vara det bästa alternativet.
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM