TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

http://www.greenpeace.org/sweden/engagerad/agera-mot-gmo-ris

 

"Ris utgör basmat för hälften av världens befolkning. Men genetiskt modifierat ris, som kan ta sig in på marknaden, ett hot mot vår hälsa, jordbruk och biologiska mångfald"

 

 

Själv tror jag att det finns oerhörda risker när man experimenterar genom att producera GMO föda. Vi vet inte vad det kan innebära för framtiden men att det är en stor risk är helt självklart för mig. Det är inte naturligt.

 

http://greenpeace.cc/oljesand/

 

http://greenpeace.cc/oljesand/oljesand-och-vatten/

 

Agera mera mot galna företag som inte tar ansvar varken socialt eller för miljön. Det är dags att protestera nu! det är ingen rättighet att få skölva våra naturresurser och miljöförstöra. Sen när blev det en rättighet?

 

 2009-05-08, 13:52  PermalinkLätt för dig att förespråka förbud mot att producera mat när du bara har att gå till affären och köpa. När du har en familj att försörja på *helt* egen hand och åkern inte bär tillräckligt för att överleva... då är du inte fullt lika kaxig. Det är billigt att snacka, speciellt när du inte levt i svält.

Det är är exakt det som f.d. Greenpeace-ordföranden Patrick Moore säger: Greenpeace är elitister... välmående människor som har alla sina behov uppfyllda som sitter och dikterar villkoren för hur andra människor skall leva.

Sådant är äcklande att se. Du har aldrig levt i en situation där du inte vet om det ens kommer att vara fysiskt möjligt för dig att skaffa mat till din familj. Att då säga till andra mäbnniskor "Jag skiter i om GMO-ris skulle kunna föda dig... du skall inte få odla det"... det är äcklande. Det är hänsynslöst och egoistiskt.


Nina Drakfors: gå på mässan i gbg och ta reda på riskerna från forskarna så kasnke du fattar mer, 17-20 maj svenska mässan...

Om vi slutade slänga och överära så skulle det finnas mer mat, och tex kött ät mycket mer energi krävande än grönsaker,

Aha, så bara vi äter mindre i Sverige så blir det mer mat i svältområden?

Nina... visste du om att även om botemedlet för AIDS hade varit ett glas svenskt kranvatten så hade vi inte kunnat bota mer än 50% av all världens drabbade? Varför? Därför att logistiken saknas. Vi kan inte ens transportera så mycket som ett glas kranvatten till mer än 50% av alla AIDS-drabbade i världen

Och i det läget tror du att bara vi äter mindre i Sverige så hokus pokus blir det mer mat i svältområden?!

Igen Nina låter du dig ledas runt som en lydig liten tyckar-slavinna av Greenpeace. Inte en enda egen tanke igen. Det enda du har att komma med är en brinnande iver att vara anti allt. Du är som en trotsig tonåring som inte vet *varför* du skall vara emot det... du bara skall vara det för sakens skull. Så om Greenpeace säger "Var emot detta", så lyder du direkt.

Men du har inte tänkt igenom för en sekund vad ditt motstånd innebär och hur mycket skada du gör med det. Du gör som så många andra medelklass-tyckare som sitter lätt överviktiga och lever i överflöd i ett välmående land som inte har känt äkta svält på 120 år: försöker diktera hur andra människor skall leva.

Men du bryr dig ju inte om de människor som dör av svält... så länge du får vara anti... det är det som är viktigt för dig. Precis som att det är strunt samma för dig att folk dör i miljoner och smutsig kol- och oljeförbränning. Lösningen finsn där... men du tycker det är viktigare att vara anti än att rädda liv. Tyckande för tyckandets skull... inte för att verkligen uppnå någhot.
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM