TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Ju mer jag tänker på europaparlaments valet så blir det tydligare och tydligare att det handlar om ett Rött eller Blått EU. Det finns inte tid att låta marknadsliberalerna få fortsätta att genomföra sin härjningar och låta marknaden styra. Klart vi ska ha en marknad men det måste finna ett socialt ansvar och som det är idag så finns varken socialt eller miljö ansvar, utan istället kan man hur lugnt som helst tex hugga ner regnskog och sälja virket till EU. kollektivavtal är ingen rättighet ännu i EU. den svenska modellen bör genomsyra hela EU men det tror jag inte högerpolitiker vill.

 

Jag röstade faktiskt Nej till EU och gjorde det endast efter ett ordspråk som lyder, för många kockar för dålig soppa. Jag var inte insatt och det var mitt sätt att åtminstone komma fram till en röst. Idag är jag positiv till EU men inte till att vi ska överföra mer och mer makt till EU att besluta. Idag påverkas vi 70% av EU:s beslut och Lobbyismen bara växer och växer. Tydligen tjänar man bra, 145.000 kr i månaden. Vänsterpartiets EU politiker skänker bort den del som överstiger vad de skulle tjänat i Sverige,

 

Lars Ohly säger att man inte vill tillhöra eliten, utan behålla sin trovärdighet genom att ta avstånd från en del av den höga lönen som EU ger. Det tycer jag är beundransvärt och mycket trovärdig. Jag blir helt klart förälskad varje gång jag lyssnar på Lars Ohly och helt salig var jag idag när jag fick tillfälle att prata med honom. Jag kan lugnt påstå att han är en trovärdig politiker och mycket vänlig.

 

Jag är glad att vänsterpartiet ingår i de RödGröna samarbetet, jag tror att de kan tillföra oerhört mycket.

 

Idag är jag mycket glad åt EU-samarbetet, för klimathotet är globalt och vi kan endast lösa det tillsammans. Jag tror att EU kan vara den starka kraft som världen behöver se växa fram genom att stå upp för sociala rättigheter och genom att göra sitt yttersta för miljön men då gäller det att det blir rätt politiker som vi röstar fram. Moderaterna har ju visat sig inte rösta för miljön eller kollektivavtal i EU och inte tror jag att det kommer förändras. Här behövs Vänsterideologi och inte bara på EU nivå utan även här hemma.

 

 För mig handlar det bara om demokrati eller inte, därför är S inget alternativ.


Nina Drakfors: berätta gärna vad du ser som bra alternativ och värför, varsågod och ta plats alla åsikter behövs. Nina
Miljöpartiet kan anpassa sig hit och dit beroende på om de känner lukten av makt så det är inte aktuellt. S och borgarna säger sig driva en demokratiskt linje trots att de inte lyssnar på folket och aktivt bidrar till att möjliggöra för EU att bli ett ännu större elitprojekt trots att folket själva har sagt att man inte vill att mer makt ska lämnas över men det skiter de i. Då finns det ungefär 5 alternativ kvar. VP, Junilistan, FI, SD och Piratpartiet. VP har enligt min mening varit alldelles för mesiga under lång tid nu, så det är inget alternativ. FI är inget alternativ för mig för jag tycker att de överdriver vissa saker extremt. Piratpartiet känns för mycket som ett enfrågeparti. SD har en del kritik som jag tycker är rimligt, men generellt sätt sett har vi avvikande värderingar. Då återstår bara Junilistan...med en f.d. Socialdemokrat i spetsen som dessutom är väldigt trovärdig, och som inte är en knähund, nämligen Sören Wibe.


Nina Drakfors: oj, då men junilistan har ju inte gjort så mycket , tror jag att jag läste igår..och för miljön har ju mp gjort mest,

Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM