TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Chatta med Reinfeldt! Korta frågor har större chans att komma med. Vi startar klockan 13, men du är välkommen med dina frågor redan nu.
Fredrik Reinfeldt säger: Hej nu är jag på plats.
Micke säger: Hej! När tänker ni göra satsningar på låginkomsttagarna som faktiskt ger effekt och minskar klasskilnaderna?
Fredrik Reinfeldt säger: Hej nu är jag på plats.
Fredrik Reinfeldt säger: Vi förbereder ett tredje steg i inkomstskattesänkningar. Huvuddelen riktas liksom tidigare till låg- och normalinkomsttagare.
patrik säger: Hej Fredrik! Hur tycker du att din insats som statsminister har varit hittils? på en skala 1-10.
Fredrik Reinfeldt säger: Jag genomför tillsammans med mina alliansvänner det vi gick till val på, vi tar ansvar för ekonomin och för en politik för fler jobb. Utvärderingen får vänta till 2010.
MrTurbo säger: Sveriges ekonomi är på väg ner. Som vanligt med borgerligt styre?
Fredrik Reinfeldt säger: Sveriges ekonomi står sig förvånansvärt väl i en turbulent värld. Vi har i överskott i de offentliga finanserna det många andra har i underskott.
S säger: Hur ser du på att utländska företag nu drar sig bort från Sverige pga FRA? Är FRA verkligen så viktigt!? Ge klarare svar om VARFÖR FRA är så viktigt!
Fredrik Reinfeldt säger: Signalspaning är en viktig del av vår säkerhetspolitik och har varit det under hela efterkrigstiden. Det finns i andra länder också. Nu reglerar vi verksamheten i Sverige bättre. Hoten förändras, stater som faller isär, terrorism och spridning av massförstörelsevapen. Vår nävaro i världen gör oss sårbara för dessa nya hot. Signalspaningen är ett sätt att stärka vår värnförmåga.
Pernilla säger: Hur kan ni göra det lättare för oss ensamstående mammor (föräldrar) i samhället och vardagen? (Ekonomi, dagis osv) Lyssnar ni något på Sveriges makalösa föräldrars synpunkter och förslag?
Fredrik Reinfeldt säger: Vi har sänkt marginalskatterna på arbete mest för de som tjänar minst. Det har givit tydligt ökade drivkrafter till bland annat ensamstående föräldrar att kunna förbättra sin egen ekonomiska situation. Vi är i färd med att ta fram satsningar på att höja kvalitén i förskolan. Därtill pågår ett arbete inom moderaterna där vi tittar på hur vi ytterligare kan förbättra situationen för sveriges ensamstående föräldrar.
oss3 säger: varför har du hållit dig så gömd under FRA debatten?
Fredrik Reinfeldt säger: Det har jag inte.
Mats säger: Vad gör ni konkret för att dämpa inflationstakten som slår hårt mycket hårt för oss med bo-lån mm?
Fredrik Reinfeldt säger: Inflationen kommer utifrån via höjda olje- och matpriser. Riksbanken ansvarar för inflationsbekämpningen och har i närtid höjt räntan. Vi förbereder åtgärder för att förstärka konkurrenskraften i svensk ekonomi och dessutom använda budgeten i höst för att öka arbetsutbudet. Allt detta verkar dämpande på inflationen, trots att den alltså inte kommer inifrån den svenska ekonomin.
GlennGlenn säger: Hej Fredrik, varför lyssnar ni inte på era väljare i FRA frågan, jag och flera av mina bekanta lämnar nu moderaterna.
Fredrik Reinfeldt säger: Vi lyssnar på alla väljare. Många moderater tycker det är viktigt med ett starkt försvar och förmåga att möta yttre hot. Jag välkomnar den diskussion som nu förs som gör det möjligt för fler att lära sig mer om vad försvarsunderrättelseverksamhet är för något. Det tror jag inte alla känt till.
Palledaman säger: Vad är din kommentar till allt detta snack om SD? Vad tycker du vi ska göra åt dom?
Fredrik Reinfeldt säger: Vi ska förhålla oss till samhällsproblem och inte till andra partier. Det finns oro för brister i integrations- och invandringspolitiken. Det andvänder en del till ursäkt för att gradera människovärdet. Jag tror mer på kvalitet i skola och vår arbetslinje för att få vårt mångkulturella Sverige att bli bättre för alla. Då minskar också efterfrågan på den typ av partier som SD utgör.
Mats säger: Hej Fredrik (och Glenn) Gällande FRA-frågan så har den väl funnits med i ett antal utredningar, som nu Mona Salhin gör utspel på. Tycker att Alliansen skött detta bra, möjligen kanske lite för dåligt med kommunikationen. hur vänder du på denna FRA-skepsis Fredrik?
Fredrik Reinfeldt säger: Jag tycker nyhetsrapporteringen breddats. Det finns nu möjligheter för den som är intresserad att bättre kunna bilda sig en uppfattning om vad signalspaning är och vilken roll det har för vår säkerhetspolitik.
blå? säger: Hej Fredrik jag är aktiv i moderaterna men funderar på att hoppa av, ge mig två saker som ska göra så att jag fortsätter.
Fredrik Reinfeldt säger: Vi sätter friheten främst och tar ansvar för Sverige.
sivan säger: Tröttnar man inte på politiken under en debatt som FRA-lagen, när den förra regeringen som under sin mandatperiod förespråkade den, nu vänder kappan efter vinden och vill riva upp beslutet?
Fredrik Reinfeldt säger: Jag vet inte egentligen vad s och mp kommit överens om. Ska Sverige återgå till ett tidigare mer oreglerat tillstånd för signalspaningen, samtidigt som frågan utreds i flera år?
kurt säger: Är inte siffrorna där så många människor lämnat a-kassan ett tydligt bevis på att ni för en orättvis arbetsmarknadspolitik där de som är svagast är de mest utsatta?
Fredrik Reinfeldt säger: Vilka har lämnat a-kassan? Vi kommer få allt bättre svar på det, men det verkar vara väl avvägda beslut av personer som är i färd med att själva snart lämna arbetslivet som ett exempel. Det kan alltså vara de som inte känner sig svagt förankrade utan tvärtom mer säkert förankrade på arbetsmarknaden som kommit till detta beslut. Vi följer utvecklingen och genomför samtidigt fler reformer för att fler ska komma i arbete.
Moderator säger: Nu kommer sista frågan
Marcus säger: Hej Fredrik, Det råder en stark opinion att höja straffen för grova brott och för återfallsförbrytare. Varför lyssnar ni ej på detta då brott idag i praktiken "lönar sig" (värdetransportrånare etc.)
Fredrik Reinfeldt säger: Vi förbereder detta och tror precis som du att det är en viktig fråga för många.
Moderator säger: Tack Fredrik, och alla chattare. Nu måste vi tyvärr sluta
Fredrik Reinfeldt säger: Tack för alla frågor.


2008-07-11, 13:29  Permalink
Andra bloggar om:  


Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM