TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Redan efter en månad har regeringen fått hela fackföreningsrörelsen med allt från SACO, TCO till LO emot sig. Det är naturligtvis en prestation i sig, men om man också lägger till att kritiken inte är ideologiskt betingad utan att skälen till irritationen mot regeringen är snarare att de på formella grunder verkar vara helt omedvetna om hur A-kassan fungerar.

 

 För det behövs inte  särskilt djupgående kunskaper om systemet för att förstå att regelverket tar lång tid att förändra och kräver enormt kostbara förändringar i A-kassorna datasystem. Med insikt om alla de problem som har uppdagats de senaste veckorna är det således bara en tidsfråga innan regeringen backar. Om de inte gör detta kommer säkert samtliga A-kassor att vara konkursmässiga i februari nästa år och då är det frågan om vem som ska betala ut ersättningen?  Om arbetsmarknadsdepartementet inte kan svara på den frågan återstår endast att skjuta upp förändringarna, eller alternativt höja skatten och därmed såväl ta in som betala ut a-kassorna den vägen. Vilken väg väljer regeringen?2006-10-26, 23:04  Permalink


Nähä? Har regeringen inte backning från LO, som tar medlemmarnas pengar och pumpar in 1 miljard till sossarna i samband med varje val?

Det känns verkligen som en grymt bra temperaturmätare för en regering, huruvida den har LO:s stöd eller inte.

Fast i enpartistaten så är det givetvis bara EN regering som är tänkbar och acceptabel, alla andra är ju ONDA.


Joakim Jonsson: Ok. Vi har olika åsikter. Själv föredrar jag regeringar som vill förbättra för arbetstagarna och skapa tillväxt, inte försämra och dessutom driva igenom förändringar som inte tekniskt går att lösa.
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.