TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Frågan är berättigad, då vi under de senaste veckorna har haft två kvinnor och en man som inte betalade tv-licensen och två kvinnor och en man som anlitat svart hemhjälp som saknat uppehållstillstånd.

 

Av dessa har båda kvinnorna i regeringen fått lämna sitt ämbete, medan männen, Borg och Billström, fortsätter som ingenting har hänt. Är detta bara en slump, eller är det kanske så att media och samhället dömer kvinnor som inte håller sig till lagen hårdare?2006-10-18, 20:27  Permalink


"Är detta bara en slump, eller är det kanske så att media och samhället dömer kvinnor som inte håller sig till lagen hårdare?"
Jag tror det är en slump!

Samhället dömer båda lika hårt.. men männen klarar av situationen bättre än kvinnan.

Och då blir resultatet därefter.. För samhället är ju byggt av män för män tydligen.. (överdrivet)

Folke Andersson


Joakim Jonsson: Nu tycekr jag att du är ute på hal is, Foa. Varför skulle männen klara situationen bättre än kvinnor?
Kvinnor döms hårdare, så är det. (Inte för att jag har sympati för en borgarbracka som Borelius...)

Vi ska inte heller glömma Tobias Billströms andra "synd" - han erkänner att han använde riksdagens kontokort privat och sen betalade tillbaks de privata utläggen. EXAKT vad Mona Sahlin gjorde (fast i hennes fall var det regeringens kontokort) och som kostade henne en statsrådspost. Billströms "kontokortsaffär" talar man inte ens om. Man kan undra om det också handlar om manligt/kvinnligt eller helt enkelt att man nu efteråt inser att hon egentligen inte gjorde något som var värd sån uppståndelse.


Joakim Jonsson: Bra skrivet, Anne!
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.