TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Under en övergångstid tas kulturministerposten över av folkpartisten Leijonborg. Det är naturligtvis bra, då liberaler har en mer nyanserad bild på ex vis Public Service än de nyliberala krafterna. Mycket tyder dock på att detta är bara en övergångslösning och att Reinfeldt verkligen har ambitionen att fortsätta kriger mot en fri television i allmänhetens tjänst, annars skulle han aldrig i ett första läge utsett den nyliberala tankesmedjan Timbros företrädare Cecilia Stegö till kulturminister.

 

Därför måste vi alla som tror att televisionen inte endast ska drivas av kommersiella krafter börja agera för Public Service. Till att börja med bör vi finna ett svenskt ord för Public Service, då begreppet visserligen är väl känt för oss som dagligen funderar på vad samhället ska göra för att skapa fler röster i samhällsdebatten, men samtidigt säkert mindre känt för ex vis för de som är uppväxta i doku-såpavärlden. Tyvärr har jag inget bra förslag till översättning, men kanske kan vi hitta en kort version av uttrycket fri television i allmänhetens tjänst, eller vad tror du? 2006-10-18, 09:20  Permalink


Ja visst är det bra ifall vi vet vad Public Service betyder, innebär.

Vi vet ju vad ordet politiker ska innebära.

Public Service måste väl netyda nått i stil med att vara medborgaren till tjänst.

Så mitt förslag till ett Svenskt namn är "Medborgartjänsten TV och Radio"
MTVR

Men innan vi httar på namn och såvidare måste vi bestämma ifall det måste finnas.
Kommer man fram till att det måste finnas en Medborgartjänst TV och Radio så bör den skattefinnasieras.. liksom sjukvård, äldreomsorg som vi också har bestämt att det måste finnas.

Allt som inte måste finnas, får tas ut via försäkringar, reklam, licenser. etc. etc.

Folke Andersson


Joakim Jonsson: Jag har tidigare haft samma åsikt som dig i denna fråga, men ändrat mig. Public Service bör huvudsakligen finansieras av avgifter för att den ska stå fri mot kortsiktiga politiska beslut i riksdagen. Känns extra angeläget dessa dagar, när den nuvarande regeringen gör allt de kan för att dra ned anslagen.
Hörr FOA! Att ta ut TV avgiften som skatt är verkligen orealistiskt och dessutom dumt ... public service skall stå fritt från den så kallade statsmakten och då skall man inte blanda in staten i själva inhämtandet av penbarna till verksamheten ... betalar man inte (läs vägrar) så är det ett lagbrott och skall hanteras som ett sådant ...

se länk för avgiftsskolkare

http://www.s-info.se/page/blogg.asp?id=1647


Joakim Jonsson: Jag håller med dig, Roger!
Public Service kan inte stå fri från staten!
Staten ska garantera att Public Service finns.. men Public Service ska styras av staten.

Men det spelar ingen roll.. bestäm först ifall vi ska ha Public Service eller ej!

Folke Andersson


Joakim Jonsson: Min åsikt är att publicistiskt bör självklart Public Service stå fri från staten. Annars kommer vi att få fler borgerliga politiker som i likhet med Bildt kallar SVT för statstelevisionen, vilket är självklart är ett förklenade uttryckt mot ett fristående mediabolag. Finansiellet bör dock pengar dels komma från statskassan och dels från tv-licensen.
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.