TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Idag avgick den första ministern i regeringen, endast åtta dagar efter att hon tillträdde. Ansvaret för detta vilar självklart tungt på statsminister Reinfeldt, som utnämnde henne till minister. Eftersom en ledare viktigaste uppgift är att utnämna kunniga medarbetare kan vi redan nu skönja att den i valrörelsen så välpolerade och PR-kunniga Reinfeldt utövar bristfälliga kunskaper inom framtidsfrågor såsom Utrikes- och miljöpolitik saknar förmåga att skapa en välfungerande regering. Vem blir nästa offer för hans okunnighet? Mycket talar naturligtvis för Cecilia Stegö-Chillo, då få förutom Reinfeldt anser sig att ideologiskt protestera mot Public Service genom att vägra betala tv-licensen är en merit för att bli kulturminister.

 

Som vanligt är det dock väljarna som är de stora förlorarna. Mycket talar för att de närmaste fyra åren kommer bli ett vakuum i historieböckerna. Möjligen kommer regeringen som bäst att bli ihåg kommen som den regering, som mellan skandalerna sänkte skatterna något, men som också valde att avstå från att formulera framtidspolitiken i en tid då vi alla borde ägna mer tid att formulera hur vi vill forma morgondagens samhälle i en tid där miljöfrågorna, globaliseringsfrågorna, storstadsfrågorna, demografiska frågor, EU-frågorna och välfärdens framtid kommer att vara centrala delar i den politiska samhället.

 

Det är naturligtvis sorgligt att högerrergeringen abdikerar inför dessa frågor. Å andra sidan skapar det möjlighet för oss socialdemokrater att formulera en hållbar politik, som kan sättas i sjön i september 2010. Om det nya ledarskapet i socialdemokratin lyckas med detta är jag övertygad om att tiden i opposition endast blir fyraårig. Lyckas s inte med detta, utan kan oppositionstiden bli betydligt längre, vilket innebär en enorm förlust för Sverige.2006-10-14, 20:41  Permalink


Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.