TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Jag brukar direkt inte ägna så mycket tid till att läsa kvällstidningarna, men läste av en slump artikeln om Borelius i expressen idag (http://www.expressen.se/index.jsp?a=714902).

 

Nu ser vi resultatet av valet. Aldrig har väl kontrasten mellan två regeringar varit större än den nuvarande och den tidigare socialdemokratiska. Bara för en månad sedan hade vi ministrar som i likhet med de flesta föräldrarna anser att det är självklart att barnen ska gå på förskolan och även att det självklart att såväl tv-licens betalas som barnvakteriet inte sker svart.

 

På bara någon vecka har den regeringen byts ut av en högerregering, som är stolta över att inte bidra till samhällets gemensamma kassa, utan vägrar att betala såväl tv-licens som arbetsgivaravgifter och motiverar detta med ideologiska motiv.

 

Sällan har min tidigare kollegas uttryck i stil med "Allt nytt innebär förändring. Men förändring behöver inte innebära en förbättring", varit mer passande.2006-10-12, 19:58  Permalink


Och så var det Bosse Ringholm och Enskede IK med undanhållda skatter och svarta löner. Allt går igen Joakim, bara i en annan partifärg denna gång.

Läste för övrigt i kvällstidningarna om Anna Sjödin idag, den mutmisstänkte Ardalan Shekarabis efterträdare. Vem tycker du skall axla hennes mantel Joakim, eller bör hon kanske stanna?


Joakim Jonsson: Jag tycker skillnaden är 180 grader. Trots att Bosse Ringholm var minister jobbade han ideellt och slet för en idrottsförening. Det tycker jag är hedervärd och inte som man ska skämmas för. Att däremot för egen vinning undanhålla skatt och inte betala tv-licens med motivet att man inte vill eller inte har råd, när man har miljoninkomster är arrogant och ett slag i ansiktet på alla människor som jobbar och sliter dagligen och som trots förhållandevis små löner gör rätt för sig och betalar tv-licens etc.
En förening som "för egen vinning" undanhöll skatter och betalade ut svarta löner. Tycker du har rätt i många av dina synpunkter men allt är inte rosenrött i de egna leden heller.

Vad tycker du om Annas framtid?


Joakim Jonsson: Nej allt är inte bra i s heller, men jag vill nog påsåt att såväl framtoning som handlingarna är diametralt olik.

Det går inte att jämföra ett misstag begånget av en idrottsförening, vars hel existens bygger på ideella ledares vilja, med människor som medvetet av ideologiska skäl ställer sig över lagen, när det gäller tv-licens eller svart arbete eller undgår skatt via att skriva över fastigheten på ett utländskt företag.

När det sedan gäller Annas framtid har jag ingen åsikt. Den måste dagens verksamma ssuare tillsammans bestämma och den ska inte jag lägga mig i.
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.