TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Så är jag väl sist av alla bloggare i hela Sverige att kommentera den nya regeringen. Jag kan direkt säga att jag är särskild förvånad av utnämningarna. Det är knappast någon överraskning att 9 av 13 departement leds av män i en högerregering, eller att vissa ministrar inte riktigt känner till  vilka områden de ansvarar för (idrottsministern ex vis) och att ett flertal av ministrarna har anlitat svartarbetskraft. Bråk mellan Bildt och Renfeldt känns ju inte heller som någon högoddsare. Slutsatsen är väl dock given. De kunde fått en bättre start.

2006-10-08, 20:06  Permalink


De politiska krafterna inom alliansen är ju tillräckligt nära varandra för att kunna sätta sig i samma regering. Det är imponerande.

Sådan sämja är ju synnerligen avlägsen på vänsersidan i svensk politik, liksom det faktum att de politiska diskrepanserna i sakfrågorna på vänsersidan är närmast oändligt stora i jämförelse med vad de är inom allianspartierna.

Men det är väl lätt att bli hemmablind, kanske. Sossarna får nog knyta närmare band med v och mp inför nåsta val. Det skall bli en riktig rysare att få se hur den politiken ter sig. Så att väljarna vet vad de röstar på, menar jag.

Den långsiktiga trenden för sossarna är ju helt oavvislig. Partiet krymper decennium för decennium. Så det vill till att skaffa sig nära kompisar. Lycka till.


Joakim Jonsson: Hoppas inte du blir partiledare i s, Bertil, då jag inte alls delar din analys. För det första tror jag att du lite för snabbt har dragit slutsatsen om enighet bland de borgerliga partierna. Jämför bara utrikes- och statsministern olika syner på arbetsrätten. Men på den punkten får vi avvakta. För det andra har du dragit lite för stora växlar av mp + v-samarbetet. Jag tror nog att vi kommer att få se andra konstellationer om fyra år.

Men det var kul att du lyckar till.
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.