TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Nyss hemkommen från Danmark känns det som om jag har fått uppleva framtiden här i Sverige. För några år sedan gjorde nämligen högern i Danmark samma sak som moddiserna har gjort i Sverige, dvs gått mot mitten och vann valet. Nu ser vi resultatet av deras politik. Usla kommunfinansier och strejkande föräldrar som vägrar gå med på ytterligare besparingarn inom barnomsorgen. Jag hoppas naturligtvis att jag får fel, men likheten mellan Danmark idag och ev. Sverige om tre år känns slående.

2006-10-08, 20:00  Permalink


Var det någon som var ute och demonstrerade mot den extremt låga ungdomsarbetslösheten? Mot den höga tillväxten? Mot den stora rörligheten på arbetsmarknaden?

En bra kvalitet inom barnomsorgen skall vara en självklarhet. Liksom ett bra vårnadsbidrag.


Joakim Jonsson: Nej och ingen var heller ute och demonstrerade mot den höga skatten ca 65% och mycket högre än i Sverige. Om flexilitet ska bli framgångsrik krävs skatter för omfördelning. Sedan är du nog ganska ensam i Sverige om att tycka att 3000:- i vårdnadsbidrag är bra, i varje fall bland de som anser att barnen behöver såväl sin pappa som mamma.
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.