TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Såg i SvD idag att Maria Wallhager (fp) vill finansiera SL:s kommande underskott på ca 350 miljoner kr med att locka fler cafeér till tunnelbanan. Nog för att det är kanelbullens dag, men jag blir inte direkt imponerad av den ekonomiska kompetensen inom Fp, om de tror att det går att lösa SL:s finansiering så enkelt. Om SL skulle lyckas få in en krona per bulle, skulle det krävas att vi alla som åker med SL tillsammans i genomsnitt skulle köpa över 3400 bullar vardera årligen. Det tror jag blir svårt.

 

Men priset för det mest innovativa förslaget från borgarna i Stockholmsregionen vinner hon dock inte. Detta pris går givetvis till hennes kollegor i alliansen, som idag höll presskonferens om att landstingets ekonomiska situation är sämre än väntat. Detta sagt av en borgerlig samling, som på fyra år lyckades att skrapa ihop ett underskott på ca 10 miljarder, medan s-majoriteten har presterat överskott de senaste åren. Nej, utspelet kan bara tolkas som att moderaterna är rädda för att de inte heller denna gång kommer att lyckas att leverera budgetar i balans i landstinget och på detta sätt försöker de desperat att hitta andra syndabockar. Ledsen (m), men den lätta går vi inte på. Misslyckas ni även denna gång, trots det fantastiska utgångsläget får ni faktiskt stå för detta själva och inte skylla på sossarna som de facto har städat upp efter er senaste sejour vid makten.

 2006-10-04, 21:58  Permalink


Hej Joakim!

Bra inlägg.

Blir vi förvånade? Här är ett klassiskt exempel på förtida bortförklaring. Man talar om att ekonomin är dålig. Att man fick ta över en dålig ekonomi från de slarviga socialdemokraterna.
Väljarna skall då inpräntas denna "sanning" för att sen förstå att det inte var moderaterna eller deras lydpartier som ännu en gång orsakade ett enormt underskott i landstinget.

Hur skall detta sluta?

http://www.s-info.se/mikael
Joakim Jonsson: Ja. frågan är om de slår sitt senaste rekord. Då slutade det med 9,6 miljarder i underskott.
Det var nog den borgerliga protesten då, som gjorde att 'Robin Hood' skatten reducerades.
Om du drar ifrån dom pengarna och 1,95:- som Billström höjt skatten, så gjorde Billström sämre resultat än dom borgerliga gjorde.
Borgarna hade lägre skatt, dom lät folket behålla skattepengarna i några år med motiveringen att detta är vad Sth betalar i onödan.
Gick inte borgarna ungefär lika mycket back som 'Robin Hood' skatten sänktes?Joakim Jonsson: För det första höjde inte Billström skatten med 1,95 kr. Det var landstinget som gjorde och där sitter inte Billström. För det andra går det inte att skylla på "Robin-hoodskatten", då alla har att rätta sig till den lagstiftning som råder. Som medborgare går det näppeligen att undslippa konkurs genom att skylla på att mina pengar har tagit slut pga skatter. Detta gäller även företag, kommuner och landsting. Dessutom sänkte borgarna skatten i den förra brinnande högkonjunkturen samtidigt som de visste att ett nytt utjämningssystem var på gång, dvs omvänd Keynesianskpolitik.
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.