TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Såg att alliansen äntligen har hittat en värdig talman i riksdagen. Det kommer bli Per Westerberg. Det känns inte direkt som någon slump att högerregeringen tillsätter riksdagens rikaste ledamot med en förmögenhet på över 100 miljoner till talman. Vad är nästa steg. Kvotera röster efter förmögenhet?

2006-10-01, 20:53  Permalink


Hej Joakim!

Ja, det är väl bra att någon med mycket pengar och insyn i skattepolitik kan hålla reda på alla de turer i talarlistan som nu kommer att uppstå.

Kämpa på - i opposition!

http://www.s-info.se/mikael


27 år i riksdagen och god för dryga 100 miljoner. Tvivlar på att riksdagslönen är det som skapat förmögenheten. Han har naturligtvis låtit en familjeförmögenhet "arbeta" åt sig.
Men han är visst ålderspresident och det gör tydligen att han leder riksmötet tills en talman är vald. Och talman det tycker moderaterna att han ska få bli. Praktiskt...
Egentligen var det väl ingen slump. 1:a vice talman under vårt styre! Var det inte egentligen ganska logiskt att han så under Alliansstyre lyftes fram till talman? Med Alliansstyre så skall det som jag förstår det vara en talman från Alliansen.

Socialdemokraterna får som jag har förstått nu 1:a vice ordförandeposten!


Joakim Jonsson: Det är klart att det inte är någon slump och Westerberg kommer säkert att göra ett bra jobb när han "svingar klubban". Men det känns lite signifikativt att högerpartiet föreslår sin rikaste ledamot till talman.
Var går gränsen för hur mycket pengar man får ha? En krona över värdet på Pagrotskys förmögenhet?


Joakim Jonsson: Som sagt. Man får ha hur mycket pengar som helst, men som jag svarade tidigare. Det känns inte som någon slump att "högerpartiet" lyfter fram en talmanskandidat med förmgenhet över 100 miljoner.
Det är nog ytterst få som går på den här retoriken nuförtiden som mest luktar unket 70-tal. Hans förmögenhet ska naturligtvis inte ha med saken att göra om han är lämplig som talman eller inte.


Joakim Jonsson: Som jag tidigare har skrivit, tror jag att han kommer att svinga klubben rätt. Men sambandet mellan högst förmögenhet och talmanstitel kändes lite för tydligt för att skulle lämna detta okommenterat.
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.