TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Idagens DN presenterar alliansen sin uppgörelse om Stockholmstrafiken. Det positiva med uppgörelsen är självklart att de nu vill införa trängselskatt i Stockholm. Visserligen en fullständig kovändning mot vad moderaterna lovade i valet, men eftersom det är ett klokt  beslut som styr i den riktning, som är nödvändig i Stockholmstrafiken, dvs mindre köer och pengar över till trafikinvesteringar, kan i varje fall jag leva med uppgörelsen.

 

Däremot har jag ingen förståelse för varför Citybanan läggs på is. Citybanan skulle innebära slutet på förseningar i pendeltågstrafiken och är dessutom såväl samhällsekonomisk lönsam som långt gången i planeringen. Nu ska detta rivas upp och istället ska man försöka bygga ut befintliga spår, en väg som samtliga trafikexperter har avfärdat. Beslutet är ett tydligt slag i ansiktet på oss alla pendeltågsresenärer som dagligen kommer försent till jobbet eller hem mycket senare än planerat pga pendeln.

 

Citybanan byggnad skulle naturligtvis också ha en stor tillväxtfrämjande kraft för regionen. Det är beklagligt att denna viktiga aspekt har vägt lätt i förhållande till andra prioriteringar. Jag längtar redan tillbaka till en regering, som hade modet att ta tillväxtfrämjande beslut. Men eftersom man inte kommer långt med nostalgi kan jag bara vädja till alliansens företrädare i vår region att bilda opinion mot de föreslagna åtgärderna. Kanske kan ni förmå Reinfeldt att ändra sig.2006-10-01, 20:44  Permalink


Hej!

Undrar hur moderaternas väljare känner idag?

Vid omvänt....om det hade varit vi (s) som hade lovat ett JA till våra väljare och sen sagt NEJ.
Vad hade våra väljare tyckt då?

Ibland är det bra att vara konsekvent och inte rusa fram som en törstig hund, likt moderaterna och deras lydpartier nu gjort.

Snacka om kovändning.

http://www.s-info.se/mikael
Joakim Jonsson: Kan bara hålla med dig. Särskilt mot bakgrund av att moderaterna har jagat Billström anklagat Billström för svikare. Noterar också att de mest högljudda i debatten, Motormännen och Handelskammaren plötsligt har blivit mycket tysta. Borde de inte ta fighten mot "biltullarna"?
Jag funderar också på vad som finns bakom detta snabba besked.
Var det bara för att få bort det till synes enda svart molnet på Alliansens himmel?
Se även min blogg http://www.s-info.se/staffan
Joakim Jonsson: Det snabba beskedet är inte konstig i sig. Det är alltid bättre för en ny regering att ta i frågorna direkt och avfärda dem från dagordningen. Det kommer tyvärr vara få väljare som 2010 kommer ihåg att alliansen svek väljarna och kollektivtafikanterna när det gäller investeringar i Citybanan.
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.